Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

İnsansız Kara Aracı Projemiz

Başlatan Faraday, 29 Eylül 2015, 20:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Faraday

Alıntı yapılan: Ankebut - 05 Ekim 2015, 23:03:56
Faraday usta burayı bir incele belki işe yarar birşeyler denk gelir saygılarımla
http://www.atasmandunyasi.com/kaucuk-palet-plastik-palet-rubber-track.html

Bu iyiymiş. İşimize yarar gibi duruyor.

Alıntı yapılan: türkelli - 06 Ekim 2015, 07:39:46
faraday kardeşim tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim.hüseyin ustam siz başlık tanıdık diyorsunuz bana projenin sahibide tanıdık geldi. :D

forumdan fazla kimseyi tanıdığımı düşünmüyorum.

Ankebut

Sevgili faraday burası ile görüşün bence biraz pahalı olabilir belki paletler ama siz deneme amaçlı yapacaksanız çıkma veya hasarlı varsa daha ucuz alıp onararak kullanabilirsiniz. Amaç sistemin çalışırlığını göstermek.Saygılarımla

eserdar

" Zincirli Palet Yapımı
zincirli palet
[/size]   Bisiklet zinciri kullanarak tank veya başka bir araç için palet yapabiliriz. Bunun için her palete 2 takım zincir kullanmak gerekir. 3 metre kadar 12 mm çapında PVC boru ile yeteri kadar M3 vida ve somun işimizi görür.
[/size]gerekli malzemeler
[/size]   12 mm çapında PVC boruları keserek zincir birleştirmelerini yapabiliriz. Bu kesilmiş PVC'lerin 2 yanını matkapla delerek zincire M3 vida ve somun ile monte ederiz. Bu şekilde gerçekleştirilecek bir palet sağlam ve işlevsel olmakla beraber aynı zamanda profesyonel bir görünüm de arz edecektir.
[/size]pvc'nin kesilmesipvc kesimikesilmiş pvc
[/size]vidalanmış pvcpvc'nin montajı
[/size]monteli pvc
[/size]" ALINTI
[/size]
[/size]Sizinkisi gibi bir cihaz için bu palet sisteminde plastik yerine metal parçalar bisiklet zinciri yerine de 250cc lik motosiklet zinciri işinizi görebilir kanaatindeyim. Bu palet sistemini  otonom bir projede kullanmıştım.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

Faraday

Fotoğraflar gözükmüyor esedar, düzenleyebilir misiniz ?

kawizen

Cok sene once dtmf ile denemem oldu.sase ile govde arasına 4 bogum ve hic bosluk kalmayacak sekılde yay diyeyim tasıma agırlıgı armıstı.sonra sungerle deneyecektım unuttum ama deneyeçem.agackakan kusu beyın kanaması olmadıgı icin gagası ıle beyin arasında suspansiyon oldugu icin sungerle deneyecektim.
Linkback: Ynt: İnsansız Kara Aracı Projemiz

Faraday

süspansiyon için yay daha mantıklı sanki, bir dtmf ile kullanmak bu tür cihazları işkence bence. rf kullanmanızı öneririm.
biri bisiklet iken diğeri bmw.

Ankebut

Alıntı yapılan: Faraday - 07 Ekim 2015, 10:01:53
süspansiyon için yay daha mantıklı sanki, bir dtmf ile kullanmak bu tür cihazları işkence bence. rf kullanmanızı öneririm.
biri bisiklet iken diğeri bmw.

Yay yeterli olur sanırım, şimdi doğa en güzel ürünler içeriyor ama yaratılan ürünlerin kendi kendini tamir etme imkanı var, bizim ürünlerimizde böyle bir özellik olmadığı için sünger uygun olmaz. Sünger darbe emici özelliği ve darbeyi yayma özelliği ile en mükemmel yapı ama bu kuşun beynini korumak için yapılmış. Tekerlek ve şase arasında böyle hassas bir koruyucuya fazla ihtiyaç olmaz.Saygılarımla

tutkusezgin

eline sağlık faraday gerçekten mükkemmel olmuş Bizde bunun sualtı için olanına uğraşıyoruz başarılarının devamını dilerim.

Faraday

Teşekkürler, su altı olanını da yapmıştım :) sualtı gözetleme aracı, bu proje bitince bir de su da arayanını yapmayı düşünüyorum :)

Ankebut

Alıntı yapılan: Faraday - 07 Ekim 2015, 12:18:20
Teşekkürler, su altı olanını da yapmıştım :) sualtı gözetleme aracı, bu proje bitince bir de su da arayanını yapmayı düşünüyorum :)

Su altında define için çok mükemmel olur. Basınca dayanıklı bir şase , bir adet veya iki adet mekanik kol eklense harika olur...Saygılarımla

Faraday

o da olur, aslında beyin fırtınası bu işler için çok iyi. oldukça güzel şeyler çıkabiliyor.

kawizen

Basınc dusmesi icin tepe ters v olmasi lazim

Faraday

paletli sistem için, metal, alüminyum gibi malzemeler buldum ama metal dedektörünün hakkını vererek çalışması için plastik olması gerekiyor.
hazır yapılmış bir sistemi bire bir plastiğe aktarmak gerekebilir. veya direkt olarak plastik bir sistem bulunabilir.

eserdar

Metal dedektörü yerine anlık görüntü aktarımlı ve yatay sensörlü bir manyetometre veya gradiometre kullansak. Tarama anında uygun hızlarda tarama yapabilir işlemciye tarama fonksyonu tanımlanır ve tarama modu devreye girdiğinde o hızda taramaya başlar.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

Faraday

Aslında gradyometre kullanmak istiyorum bende, veya anlık görüntü aktarımı yapabilecek bir dedektör.
sayın Karadağ yardımlarınızı bekliyoruz :)

Karadağ

Alıntı yapılan: Faraday - 08 Ekim 2015, 12:31:16
Aslında gradyometre kullanmak istiyorum bende, veya anlık görüntü aktarımı yapabilecek bir dedektör.
sayın Karadağ yardımlarınızı bekliyoruz :)

işin o tarafı çok kolay.. siz gerisini halledin önce ;)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

Gerçekten ilgi çekici bir tasarım haline dönüşebilir.Ve bir çok amaç için kullanılabilir.
Ancak olay yine define aramaya gelirse bence gereksiz bir proje olur.Nedenlerini de az çok tahmin edersiniz umarım...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Faraday

Aslında full otomatik bir cihaz olursa bence normal cihazlardan daha çok işe bile yarayabilir.
Çok kolay kullanım sağladıktan sonra, anlık görüntü aktarımını da sağladıktan sonra bence tercih sebebi olabilir.

onur600

Teknik olarak yapılabilir bunda sıkıntı olacağını sanmiyorum.Ancak hizmet vereceği alan genelde dağ,bayır,orman gibi yerler olacağından pek olumlu düşünmüyorum.
Dersenizki amaç geliştirmek ve gelişmek  o olabilir...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Ankebut

Alıntı yapılan: onur600 - 12 Ekim 2015, 12:27:06
Teknik olarak yapılabilir bunda sıkıntı olacağını sanmiyorum.Ancak hizmet vereceği alan genelde dağ,bayır,orman gibi yerler olacağından pek olumlu düşünmüyorum.
Dersenizki amaç geliştirmek ve gelişmek  o olabilir...

Ustama katılıyorum....

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious