Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

İnsansız Kara Aracı Projemiz

Başlatan Faraday, 29 Eylül 2015, 20:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harunarslanli

Faraday Ustam, çok mantıklı ve faydalı olacağına inandığım bir çalışma olmuş. İşin teknik kısımlarından pek anlamam ama avam olarak baktığımızda daha da geliştirilerek şahane bir proje olacağı kanaatindeyim. Başarılarınızın devamını ve Rabbim' den hayırlı işlerinizde muvaffakiyetinizi temenni ederim.
Linkback: Ynt: İnsansız Kara Aracı Projemiz
Hakiki ömrünü bulunduğun gün bil...

emrahemrah

Rabbim insallah basta huseyin bey ve sonra sitedeki butun saygi deger ustalarima allah kolaylik versjn rabbim den tek temellimiz sizin bu projenizi sinir larimiz da ulkemiz ve vatanimiz icin gormek cok iyi olur mehmetcigimize sikilan kursunlarin atilan taslarin bir nebzede olsun diner ve hain pusu saldirilarini basla madan dikkat ceker bu projemizi basta buyuk ler olmak uzere insallah dikkate alir lar ve devlet destegi ile cok iyi bir sekill de hayata gecmesine sebep olurlar insallah

pro-TR

eleştiri olarak almazsanız bende nacizane fikrimi söylemek isterim.
doğu ve güneydoğuda arazi yapısı o kadar zordur ki, gözle görülebilen bir noktaya ulaşım bazen 1 günü geçen sürede gerçekleşmektedir. PKK denen it soylarının orada konuşlanma nedenlerinden biriside budur. silah menzilinde olan ancak ulaşımı zor olan bu tür arazide adamları etkisiz hale getirmek oldukça güçtür. inş. böylesi bir proje gelişerek o tip bir arazide de kullanılabilir hale gelerek milletimize sunulur.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Faraday

Aracı gerçekleştirmek için süremiz kısıtlıydı. Çok kısa sürede bir çok soruna çözüm bulunarak bu aracı oluşturduğumuzdan tekerlekli bir yapıya sahip olmuş oldu. Aslında gönlümüzde yatan paletli bir sistemdi. Hal böyle olunca önünde hiç bir engelin kolay kolay durabileceğini sanmıyorum. Kendisi 70 kilo, 150 kilo da bizim test edebildiğimiz ağırlığı taşıdı. Hızında en ufak değişim olmadan 220 kilo hareket halinde ağırlığı mevcuttu. Paletli bir sistem şart tabi :)

ercan

Tebrik ederim.ah birde kazıp çıkartsa:)

Faraday

Aslında düşünmüyor da değilim :)

Ankebut

Alıntı yapılan: Faraday - 30 Eylül 2015, 15:56:17
Aracı gerçekleştirmek için süremiz kısıtlıydı. Çok kısa sürede bir çok soruna çözüm bulunarak bu aracı oluşturduğumuzdan tekerlekli bir yapıya sahip olmuş oldu. Aslında gönlümüzde yatan paletli bir sistemdi. Hal böyle olunca önünde hiç bir engelin kolay kolay durabileceğini sanmıyorum. Kendisi 70 kilo, 150 kilo da bizim test edebildiğimiz ağırlığı taşıdı. Hızında en ufak değişim olmadan 220 kilo hareket halinde ağırlığı mevcuttu. Paletli bir sistem şart tabi :)

Sevgili faraday amacım fikirleri geliştirmek,  dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan sistemler mevcuttur isterim ki mesajlarım açıklamalarım birilerine yardımcı olsun. Define arama işine karışmak istemiyorum ama konu patlayıcı ve mekanik olursa karışmak zorunda hissediyorum kendimi. Doktorlar önce hastalığı tanır sonra teşhis sonra tedavi yoluna gider. Yeryüzünde sorun çözme bu şekilde ilerler. Patlayıcıları bilmezsek nasıl müdahele edeceğimizi bilemeyiz. Benim mayın bulmaz demekten kastım bu yüzdendi.
Savaşta yol üzerinde  kullanılan patlayıcılar genelde anti personel ve anti tank mayınlarıdır. Anti personel mayınları yürüme güzergahı üzerine döşenir metal aksam fazla olmamakla birlikte tespit edilebilir. Anti tank mayınları metal aksam fazla çapı büyük araç geçiş tekerlek yolları üzerine döşenir. El yapımı patlayıcılar vardır. Katı ,sıvı ,gaz şeklindedir. Bunlarda asfalt altları yanlardan oyularak veya toprak yolların her.gi bir yerlerine veya yolların kenarlarında toprak içine döşenebilirler. Bu patlayıcılarda uzaktan kumanda, harekete basınca duyarlı, zaman ayarlı olarak patlatılırlar.

Ankebut

Bu patlayıcıları algılamak için öncelikle kullanılacak dedektör başlığı aracın önünde sağında ve solunda olmak üzere üç başlıktan oluşmalıdır. Küçük başlık kullanıldığı için söylüyorum. Karadağ ustanın yaptığı yeraltı görüntüleme sistemleri daha etkili olacaktır. Ayrıca başlıklar araçlardan uzak tutulmak zorundadır. Ve yere paralel konulmazlar en kötü 45 açı yaparak algılama mesafesi arttırılır. Böylece patlayıcı harekete geçerse araca zarar vermesi engellenir. Ayrıca bazı patlayıcı sistemler elektromanyetik dalga ile aktif hale gelebilmektedir. Bu sebeple bomba imha ekibi çalışırken cep telefonu olanlar yaklaşmazlar. Ayrıca patlaycılardan çıkan aktif maddenin molekülleri havaya karıştığından dolayı molekül koklayıcı dedektörler  şu anda kullanılmaktadır. Fazla detaya girmek istemiyorum. Ayrıca bu araçlarda sinyal kesici sistemler kullanmak zorunludur. Paletli olan araçlar tercih edilmezler. PAlet hasar görürse araç gitmez. Tekerlek sayısı 6-8 arası değişir. Bir veya ikik tekerlek hasar görürse araç yoluna devam edebilir. Ancak aracınızın ön dizaynı güzel patlama sonrası serpintiler ve basıncı dağıtacak şekilde yapılmış. KAba olarak anlatmak istedim belki bir işe yarar diye saygı ve sevgilerimle.

Faraday

Çok teşekkürler, bolca püf noktalara değinmişsiniz. Çok yararlı olacak.

Karadağ

Arazi koşulları için palet bence de şart. Ayrıca mayın konusunda Ankebutun yazdıkları ve yönergeleri doğru tasarım için çok faydalı olacaktır.

İşin bizim konumuz tarafında da kamera şart ve boyut küçülmeli. Çünkü biz bunu mağara, mahsen, yıkıntı v.b. yerlerde kullanabiliriz. Buralara dedektör kadar görüntü almak da önemli.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Faraday

Öncelikle tasarım belirlenmeden önce bazı şeylere karar verilmesi gerekiyor.
Mesela kaçlık başlık ile bu iş yapılacak. Küçük olacak ama ne kadar küçük olacak ?
Kablolu mu kablosuz sistem mi ? Kamera görüntüsü yazılımda görüntülenmeli bir kere. Görüntü kablosuz mu olacak ?
Kablosuz kontrol edilecekse RF mi Bluetooth mu kullanmalıyız ? Bluetooth olursa mesafe çok düşük olur, başka alternatif var mı ?

Alternatif fikirlere açığım.

eserdar

Merhaba,
Ustalarım benim daha önce delta tasarımlı bir köstebek adıyla yaptığım tasarımım vardı, her deliğe rahatça girebilmesi için tasarlamıştım afetlerde de kullanımı amacı ile onu bulabilirsem sizinle paylaşmak isterim.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

Faraday

Tabi ki merakla bekliyorum. İşimize yarayabilir.

Mustafa-

para her kapıyı acar arge için iyi bir sponsor lazım....

Faraday

Mustafa hocam daha hazır bir sistem gerekli aslında bize, oyuncaklardan çıkma olabilir. Şaseden başlamak lazım bu olaya aslında. Sanayi sektöründe kullanılan bir sistem olabilir. Alternatif palet sistemi bulmalıyız.

Ankebut

Alıntı yapılan: Faraday - 01 Ekim 2015, 17:55:25
Mustafa hocam daha hazır bir sistem gerekli aslında bize, oyuncaklardan çıkma olabilir. Şaseden başlamak lazım bu olaya aslında. Sanayi sektöründe kullanılan bir sistem olabilir. Alternatif palet sistemi bulmalıyız.

Sevgili faraday illada palet diyorsan araç arazi şanzıman zincirleri var iş görebilir belki, veya değişik bir şey yapayım dersen bisiklet zincirlerinin yan yana getirip aralarına metal kaynak yapabilir ve aralarını genişletirsen değişik ve ucuz bir palet sistemi olabilir. Sizin yapmış olduğunuz aracada şasede fazla oynamadan palet monte edilebilir.Saygılarımla

Faraday

Derinlik kaybetmeden bu işi çözmek amacım. Araç şu haliyle de ufak düzenlemelerle paletliye çevrilir. Ancak aracın kendisi 75 kilo. Ve her ne kadar mayın bulsa, metali algılasa da o kadar yoğun metal içinde dedektör mesafe kaybetmekte. Amacım plastik şaşe üzerinde bunu halletmek. Onun içn plastik paletli bir sistem ihtiyacımız var. He bir de arazide plastiğin zarar görme ihtimali var, onu da metal olmayan dedektörün algılayamayacağı bir maddeden diye düşündüm. Bilmiyorum tabi piyasada ne var ne yok. O yüzden fikir, tavsiye bekliyorum.

Ankebut

Alıntı yapılan: Faraday - 05 Ekim 2015, 22:23:58
Derinlik kaybetmeden bu işi çözmek amacım. Araç şu haliyle de ufak düzenlemelerle paletliye çevrilir. Ancak aracın kendisi 75 kilo. Ve her ne kadar mayın bulsa, metali algılasa da o kadar yoğun metal içinde dedektör mesafe kaybetmekte. Amacım plastik şaşe üzerinde bunu halletmek. Onun içn plastik paletli bir sistem ihtiyacımız var. He bir de arazide plastiğin zarar görme ihtimali var, onu da metal olmayan dedektörün algılayamayacağı bir maddeden diye düşündüm. Bilmiyorum tabi piyasada ne var ne yok. O yüzden fikir, tavsiye bekliyorum.
O zaman kauçuk tarzı bir madde olmalı diye düşünüyorum araba lastiği tarzı türünde.

Ankebut

Faraday usta burayı bir incele belki işe yarar birşeyler denk gelir saygılarımla
http://www.atasmandunyasi.com/kaucuk-palet-plastik-palet-rubber-track.html

türkelli

faraday kardeşim tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim.hüseyin ustam siz başlık tanıdık diyorsunuz bana projenin sahibide tanıdık geldi. :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious