Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

ADLİ VE İDARİ KONULARDA YARDIM BÖLÜMÜ

Başlatan Ankebut, 18 Eylül 2015, 21:10:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

Birde el yapımı faturasız cihazlarla yapmak da sakınca ne olur en azından bu iş için rahatça bir yöntem bulabilirsek başımıza iş almadan gönül rahatlığı ile arama yapmak en iyisi..
Linkback: Ynt: ADLİ VE İDARİ KONULARDA YARDIM BÖLÜMÜ

onur600

Şahsi tecrübelerime dayanarak;
Böyle bir dilekçeyle, gözümüze kestirdiğimiz yerlerde malesef hiç bir arama veya kazı işlemi yapamayız.
Kazı yapacağımız veya arama yapacağımız yerin öncelikle hiç bir tarihi yaşam emaresi bulunmaması gerekli.Ek olarak faturalı veya faturasız cihazlarla bu tip yerlerde gezmek dahi yasak.Çok ağır cezaları yok ama yasak.
Bir deneyin isterseniz size nasıl yaklaşacak o resmi kurumlar ;)
Örn;Av tüfeği sahibi olmak bizi avcı yapmıyor...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Ankebut

Sorun olmaz faturalı faturasız ben renk katmak adına yazdım sadece. Şehir merkezlerinde vali ilçelerde kaymakam yetkilidir. Bu konularda.Saygılarımla

Ankebut

Alıntı yapılan: onur600 - 06 Ekim 2015, 17:40:39
Böyle bir dilekçeyle, gözümüze kestirdiğimiz yerlerde malesef hiç bir arama veya kazı işlemi yapamayız.
Kazı yapacağımız veya arama yapacağımız yerin öncelikle hiç bir tarihi yaşam emaresi bulunmaması gerekli.Ek olarak faturalı veya faturasız cihazlarla bu tip yerlerde gezmek dahi yasak.Çok ağır cezaları yok ama yasak.
Onur 600 ustam doğru söylüyorsun zaten vali veya kaymakam müzeye havale ediyor böyle durumlarda onlar kontrol ediyor sit alanı mı değilmi cevap yazıyorlar yani böyle bir süreç var..Saygılarımla

onur600

Alıntı yapılan: kripto55 - 06 Ekim 2015, 16:49:03
Birde el yapımı faturasız cihazlarla yapmak da sakınca ne olur en azından bu iş için rahatça bir yöntem bulabilirsek başımıza iş almadan gönül rahatlığı ile arama yapmak en iyisi..
El yapımı veya ben yaptım bu cihazı dersen ustam adama daha bi dik bakıyorlar.Benden demesi.
Benzer bir başlık ta değerli bir arkadaşımız tövbe etmişti bu işlere.Epey bir burnundan getirmişler :)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

Alıntı yapılan: Ankebut - 06 Ekim 2015, 17:42:20
Alıntı yapılan: onur600 - 06 Ekim 2015, 17:40:39
Onur 600 ustam doğru söylüyorsun zaten vali veya kaymakam müzeye havale ediyor böyle durumlarda onlar kontrol ediyor sit alanı mı değilmi cevap yazıyorlar yani böyle bir süreç var..Saygılarımla
Evet ustam,eğer eski bir yerleşim.... vb. gibi yer olduğu tespit edilirse cevap olumsuz malesef.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

kripto55

Bu arada yasalarda büyük değişiklik var .
Dedektorlerle dolaşmak . taşımak bulundurmak yasakmis ...
Kaç tane arkadaşın faturalı cihazını arabada bulup hem almışlar ... Hemde savcılığa sevk etmişler.
Bu ise herkesçe el atılması lazım .. Seçim aşamasında imza kampanyası ile dedektorle gezmek arazide dolaşmak serbest olması lazım bence .. Dunyanin her yerinde serbest ...

Karadağ

Alıntı yapılan: kripto55 - 10 Ekim 2015, 11:11:39
Bu arada yasalarda büyük değişiklik var .
Dedektorlerle dolaşmak . taşımak bulundurmak yasakmis ...
Kaç tane arkadaşın faturalı cihazını arabada bulup hem almışlar ... Hemde savcılığa sevk etmişler.
Bu ise herkesçe el atılması lazım .. Seçim aşamasında imza kampanyası ile dedektorle gezmek arazide dolaşmak serbest olması lazım bence .. Dunyanin her yerinde serbest ...

Böyle olduğuna emin misin? Daha geçen Ardahanda çevirmeden faturlaı olduğu için geçti makina.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kripto55

Valla ustam alınan arkadaşlar var inaninki.
Özellikle arkadaşlara tavsiyem gezmeyle bile olsa dedektoru test etmek için araziye gitmeyin faturalida olsa sucmus hemn savcılığa sevk ediyorlar.
2008 den sonra çok yasa değişmiş aman dikkat.

Karadağ

Valla ben İstanbulun göbeğinde sürekli test yapıyorum. Aydos ormanlarında da belki 10 defa polis geldi test sırasında. En çok gbt kotrolü yapıp gittiler.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

kripto55

Alıntı yapılan: Karadağ - 10 Ekim 2015, 12:43:47
Valla ben İstanbulun göbeğinde sürekli test yapıyorum. Aydos ormanlarında da belki 10 defa polis geldi test sırasında. En çok gbt kotrolü yapıp gittiler.
Usta bolgeden bölgeye değişimi bilemem ama durum inanki vahim .. Polislerle gorustuk test dahi olsa araziye cikaramazsiniz dedi suç dedi...

kripto55

Yeni yasaya gore;
Gerçek kişilerin yanı normal bir kullanıcı arazide dedektorle bulunması yasakmis. 3 ay ila 2 yıl cezası var sulh mahkemesine sevk ediyorlar ..
Siz arazide ben dedektoru test ediyorum derseniz dahi dogru soyleseniz inanmiyorlar savcı yetkisi ile tutukluyorlar.
Hemen iddianame hazirliyorlar test için değil define aramak için geldiniz diye sizi dinlemeden yargiliyorlar.
Bu konuda bence kültür bakanlığına topluca şikayet atmak lazım ..
Tüm arkadaşlara duyurulur. Bahcenizde dahi tapulu mülkünüz dahi olsa dedektor ile test etmek bakmak gezmek yasakmis.

Ankebut

kripto55 ustam yasayi yanlis uygulamislar .yasa oyle degil.uygulama hatasidir.tc yasalarinda dedektorle dolasmak.bulundurmak.aracta olmasi diye bir ceza asla uygulanamaz.ister faturali isster faturasiz farketmez.bunlarin tck da yeri ve ceza karsiligi asla yoktur.kesin ve net soyluyorum.

Ankebut

yasada yasak olan.define arastimasi.sondaji ve kazinin izinsiz yapilmasidir.silahli kuvvetler sen arazide yuruyerek dolassanda elinde dedektor olmasa dahi.define arastiriyor diye tutanak tutabilir .o zaman kirlarda daglarda dolasmakta suc o zaman hic biryere cikmayalim.

kripto55

Alıntı yapılan: Ankebut - 10 Ekim 2015, 14:00:11
kripto55 ustam yasayi yanlis uygulamislar .yasa oyle degil.uygulama hatasidir.tc yasalarinda dedektorle dolasmak.bulundurmak.aracta olmasi diye bir ceza asla uygulanamaz.ister faturali isster faturasiz farketmez.bunlarin tck da yeri ve ceza karsiligi asla yoktur.kesin ve net soyluyorum.

Ustam savcılar da faklı davranıyor bize söylenen su dedektorle arazide bağ da bahçede gezmek yasak mis tapulu mülk dahi olsa cezası varmış 2014 kanununda eklenmiş.
Yasa da bu yok derseniz dahi savcı çıkıyor yasak diyor yada başka bir merci diyor.
Müze ile gorusme yapmış arkadaşım bahçede dedektor bulmuş ekipler define ariyon diye savcılığa goturuldu.
Halbuki aranmadi boş boş kapalı halde test etmiş unutmuş orda bu konuda her merci faklı şey diyor yasalar kariismis yada herkez bildiği gibi yapiyor

kripto55

Ankebut ustam kaç merciyle gorustuk sitelerden okuduğunuz yapmayın diyorlar izin siz bağ da bahçede arazide gezmek suçtur gereken tutuklama yapılır dediler ..

Yasada yok dedi arkadaşlar valla yılında gorun demişler alırız demişler ... Müzede demiş yasak çıkmak demiş izin almanız lazım demiş ne olursa olsun ister gez ister ara..

Karadağ

Alıntı yapılan: kripto55 - 10 Ekim 2015, 14:47:51
Ankebut ustam kaç merciyle gorustuk sitelerden okuduğunuz yapmayın diyorlar izin siz bağ da bahçede arazide gezmek suçtur gereken tutuklama yapılır dediler ..

Yasada yok dedi arkadaşlar valla yılında gorun demişler alırız demişler ... Müzede demiş yasak çıkmak demiş izin almanız lazım demiş ne olursa olsun ister gez ister ara..

Siz ters insanlara denk gelmişsiniz. Ne ben nede benim tanıdıklarımdan sizin düştüğünüz duruma yada uygulamaya düşen olmadı.

kripto55

Alıntı yapılan: Karadağ - 10 Ekim 2015, 14:53:02
Alıntı yapılan: kripto55 - 10 Ekim 2015, 14:47:51

Siz ters insanlara denk gelmişsiniz. Ne ben nede benim tanıdıklarımdan sizin düştüğünüz duruma yada uygulamaya düşen olmadı.
Ustam inanki gulermisin aglarmisin bu duruma.
Ama yasal haklar aranacak insanlara haksız yere suçlamalar yapılıyor sırf dedektor var diye ....
İnsanlar hiç mi eglenmeyecek yada sevdikleri şeyleri yapamayacak....
Bu konuda bence ciddi derecede düzenleme olmasi lazım ...
Hatta tarihi eserleri tespiti için daha çok destek verip aramak serbest olması lazım. Tüm dünyada böyle aramak bulmak serbest sadece yurt dışına çıkarmak çok ağır cezası var. Bizde böyle bir yasa için imza kampanyası yapmak lazım..

Ankebut

ustam yasada boyle bir hukum yok ve bu sekilde asla uygulanamaz.fakat define arastirmak.sondaj kazi suctur.yeride sit alanlari turizm vs yerler.diger yerlerde ise izinsiz arastima ve kazi suctur izin alirak yapilir.yasadaki define konusu sit ve turistik .kulturel yerler icin gecerlidir..diger yerlerde bu madde uygulanamaz.diger yerlerde uygulanacak ceza izin alinmadan yapilan eylemdir.defineciler kanunlari iyi okuyup tahlil etmelidir.satisi serbest olan bir malin bulundurulmasi suc olamaz.tasimasi yasak olan bir cihazin satisida yasak olmalidir.birde yer itibari ile yasak olan durumlarvardir.mesela araba kullanmak serbest ama bazi yerlere park yasaktir.araba cekilir.bunun gubi cihazla bir cukur yaninda yakalanirsan islem yapilir.ama bu cukuru da senin actiginin ispati lazimdir.parmak izi alinmamissa kazma kurek vb aletlerden delil yetersizliginden kimse ceza veremez.kaldiki sahis sucu kabul etmedikten sonra.

Ankebut

12. Ceza Dairesi         2013/26133 E.  ,  2014/22257 K.

"İçtihat Metni"
Tebliğname no   : 12 - 2012/271176
Mahkemesi   : Manisa 2. Asliye Ceza Mahkemesi
Karar Tarihi   : 03/07/2012
Numarası   : 2010/762 - 2012/395
Suç   : 2863 sayılı Kanuna aykırılık

2863 sayılı Kanuna aykırılık suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm, sanık tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Manisa İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbar üzerine, Manisa ili, Merkez, A. köyüne giden kolluk görevlilerince ormanlık alan içerisinde sanık A.. G.. ile mahkumiyetine karar verilip hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanan ve kararı temyiz incelemesine gelmeyen sanık İ.. K..'ın dedektör ile izinsiz define aradıkları sırada yakalandıkları, sanıkların verdikleri ifadelerinde de dedektör ile define aradıklarını ikrar ettikleri, sanıklar hakkında soruşturmaya başlanıp 2863 sayılı Kanuna aykırılık suçundan davanın açıldığı, sanıklar tarafından henüz kazı faaliyetinin de yapılmadığı, ancak, dedektör ile araştırma yaptıklarını kabul etmesi nedeniyle sanığın eyleminin "izinsiz define araştırma" suçu kapsamında değerlendirilebileceği, anılan suçun oluşabilmesi için de araştırma yapılan bölgenin, 2863 sayılı Kanunun 6. maddesi kapsamında yer alması gerektiği, olay yerinde yapılan 11.05.2012 tarihli keşfe iştirak eden arkeolog bilirkişi heyetinden alınan rapordan anlaşılacağı üzere, sanıkların define aradıkları bölgenin sit alanı veya 2863 sayılı Kanunun 6. maddesi kapsamında korunması gerekli bir yer olmadığı, bu nedenle "izinsiz define araştırma" suçunun unsurlarının da oluşmadığı anlaşılmakla; sanığın beraatine karar verilmesi gerektiği gözetilmeksizin, hatalı değerlendirme ile mahkumiyetine dair hüküm tesisi,
Kabule göre de;
Sanık hakkında tayin edilen adli para cezasının bir gün karşılığı belirlenirken CMK'nın 232/6. maddesine aykırı olarak, uygulanan kanun maddesinin gösterilmemesi,
Kanuna aykırı olup, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Kanunun 8. maddesi uyarınca halen uygulanmakta olan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi gereğince BOZULMASINA, 10/11/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious