Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Opamp İçin Yardım Lütfen.

Başlatan zgr2259, 02 Eylül 2015, 22:33:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zgr2259

Değerli Ustalarım,Elimde Mevcut Bir Sensör Var.Sensörün Verdiği Her 1 Milivolt Değeri Opampın Çıkışında 10 Milivolt Olarak Görmek İstiyorum.Yani Binevi 10 ile Çarpma İşlemi.Ve Opamptan Maksimum 5v Çıkış Almalıyım.Nekadar İnterneti Alt Üst Etsemde Anlayabildiğim Bir Kaynak Bulamadım .Sizden Ricam Bana Şu Kısımda Yardımcı Olmanız.Hangi Opampı Seçmeliyim Ve Bu Opampla Nasıl Bir Devre Yapmalıyım Ve Seçiceğim Direnç Değerleri Ne Olmalıdır. Şimdiden Çok Teşekkürler Değerli Ustalarım.
Linkback: Opamp İçin Yardım Lütfen.

pro-TR

arkadaşım google gorselleri aç, oraya "non-inverting amplifier" yaz gördüğün her.gi bir uygulamayı dene ki zaten hepsi aynı, yalnız burada opamp seçerken dikkatli olman lazım. çünkü opamp seçimini opamp besleme tipi, sinyal işleme aralığı, sinyal türü, hassasiyet vs vs proteus 7.10 kullanıyorum ne demek istediğimi anlamazsan söyle basit bir simüle dosyası oluşturayım
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

zgr2259

Teşekkürler Pro-Tr Ustam.Bnm İçin Bu Bile Yeterli :D

zgr2259

http://i.hizliresim.com/oZNp9m.png    Resimdeki gibi yapmama rağmen farklı sonuçlar elde ettim.Hesap Olarak direnç değerlerinin bu şekilde olması lazım.Ayrıca Opamp olarak tl 082 kullandım.Yardımlarınız için teşekkürler.

pro-TR

Alıntı yapılan: zgr2259 - 03 Eylül 2015, 00:02:27
http://i.hizliresim.com/oZNp9m.png    Resimdeki gibi yapmama rağmen farklı sonuçlar elde ettim.Hesap Olarak direnç değerlerinin bu şekilde olması lazım.Ayrıca Opamp olarak tl 082 kullandım.Yardımlarınız için teşekkürler.

peki bu uygulamayı reelde mi uyguladınız? yoksa isis gibi simülasyon programlarında mı kullandınız?
muhtemelen yaşadığınız problemi tarif etmeye çalışayım. sinyalin alt veya üst sınırlarında yapmış olduğunuz matematik sonucuna göre 1x10 çıkış vermiyordur. özellikle çıkış 3,5v dolaylarında
sizin uygulamanıza göre gain =(18/2) +1 olması lazım

sonuç şu kullandığınız opamp uygun değil. uygun opamp rail to rail olmalı, mesela lmc6482,tlv272 gibi

zgr2259

İsiste Denedim Ustam .Size Çok Teşekkür Etmek İstiyorum Bu Arada yardımlarınız için.Dediğiniz opampları deneyince oldu ustam.

pro-TR

rica ederim. yalnız gerçekte uygulama yapacaksanız şayet, Vin girişine sinyali girerken Rg değeri ile aynı değerde bir direnç değeri ile girin.ayrıca girdiğiniz sinyal DC bir sinyal ise Rf direncine paralel 100pF değerini geçmeyecek bir cond. girmenizde yarar olacaktır.

zgr2259

Sensör Ac sinyal Çıkış veriyor Ustam.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious