Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

varicap diode

Başlatan pro-TR, 30 Ağustos 2015, 15:40:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

slm arkadaşlar;
türkiyede bulamadığım, yurtdışındanda getirtecek kadar vaktim olmadı, aşağıda yazılı malzemelerden elinde olan arkadaşlar veya temin edebilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum. temin edebilecek arkadaşlar malzemenin ücretini ödeyebilirim.
malzememiz AM varicap diot olarak geçiyor. yani voltaj altında kapasitesi değişen diottur, çok eski radyolarda bulunmaktadır. bana 4-5 tane lazım.
yardımlarınızı bekliyorum

BB112
BB212
SCV321
1SV149
NTE618

Linkback: varicap diode
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

eva123

2.el ev eşyası alan yerlerde eski radyolardan dolu var

serkan2727

Varyabıl kondansator o bfo yapacaksın galıba

pro-TR

Alıntı yapılan: serkan2727 - 30 Ağustos 2015, 16:01:37
Varyabıl kondansator o bfo yapacaksın galıba

öylesine takılacam usta, dedektörlerle uğraşmıyorum artık

bay17

Hep takılıyoz zaten Ustam  ;D   elinde olan vardır inşallah
'' Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin.. Uçmayı istiyorsan düşmeyi de bileceksin ! Korkarak yaşarsan, sadece hayatı seyredersin ''

ssforum

Sayın pro-TR ustam,İstediğiniz varcicap diyotlardan eski siyah beyaz Tv ve renkli Tv lerin TUNER kartlarında var,her tunerde 5 adet bulunuyor,Tunerleri her tamircide bulabilirsiniz.Bulmakta sıkıntı olursa adresinizi verin komple birkaçtane tuner göndereyim.Benim hediyem olsun,İçindeki diğer parçalarıda kullanabilirsiniz, ayrıca atıl durumdaki malzemenin işe yaramasından bende memnun olurum.Sevgi ve saygılarımla.

pro-TR

Alıntı yapılan: ssforum - 01 Eylül 2015, 09:07:28
    Sayın pro-TR ustam,İstediğiniz varcicap diyotlardan eski siyah beyaz Tv ve renkli Tv lerin TUNER kartlarında var,her tunerde 5 adet bulunuyor,Tunerleri her tamircide bulabilirsiniz.Bulmakta sıkıntı olursa adresinizi verin komple birkaçtane tuner göndereyim.Benim hediyem olsun,İçindeki diğer parçalarıda kullanabilirsiniz, ayrıca atıl durumdaki malzemenin işe yaramasından bende memnun olurum.Sevgi ve saygılarımla.

ssforum ussta, bahsi gecen tunerlerin icerisinde bulunan varicaplarin adlari belli mi, zahmet olmazsa 1-2 tanesine bakabilirmisiniz. zira verdiğim varicaplar AM bandi icin kullaniliyor, yani 1v ta ortalama 500pf 9v ta 27pf degerini aliyor. tv tunerlerindekinin adlarini öğrenebilirsek hangi aralikta calistiğini öğrenebiliriz

ssforum

Syn.pro-TR usta,tv tunerlerinde bb105 ve bb609 ve muadil varicaplar kullanılıyor,birçoğunun üzerindeki rakamlar yok bazılarıda  sıhhatli okunamıyor.4 adet bb609A bir tunerden söktüm,ayrıca elimde phılıps orjinal kullanılmamış bb112 varicap varmış(beş adet).Yazdıklarında belirtmişsin. Bunlar işinizi görecek ise onları ve söktüklerimi ayrıca istersen birkaç tanede tuner gönderebilirim.Saygılar.

pro-TR

Alıntı yapılan: ssforum - 01 Eylül 2015, 15:43:27
Syn.pro-TR usta,tv tunerlerinde bb105 ve bb609 ve muadil varicaplar kullanılıyor,birçoğunun üzerindeki rakamlar yok bazılarıda  sıhhatli okunamıyor.4 adet bb609A bir tunerden söktüm,ayrıca elimde phılıps orjinal kullanılmamış bb112 varicap varmış(beş adet).Yazdıklarında belirtmişsin. Bunlar işinizi görecek ise onları ve söktüklerimi ayrıca istersen birkaç tanede tuner gönderebilirim.Saygılar.

arkadaşlar ssforum arkadaşımtız varikap diot konusunda bana yardımcı olacağını belirtti, ilgisi ve alakası için tşk ederim

walkman

pro-TR ustam gözünüz aydın olsun. ;D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious