Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

BAYINDIR YAPIMI METAL AYRIMLI DETEKTÖR

Başlatan murat35, 06 Ağustos 2015, 07:39:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat35

Arkadaşlar İzmir in  Bayındır ilçesinde ayrimli wlf dedektor yapan bir abi var.  Ayrımı çok iyi çalışıyor. Bir kaç hafta önceden sipariş alıp öyle yapıyor.  Ben gittim kendisiyle görustüm fakat şemayı vermiyor. Tam toparlamadigi bi tanesini çalıştırdtim. Demire kalın bir ton veriyor altına ise daha ince ve tiz bir ses veriyor.  Aynı anda hem metal hemde altın tutunca ince ve kalın ton aynı anda ötuyor.  Tuğlanın arkasından da algılama yapıyor mineral sorunu yok gibi. Kullandığı başlıkta wihies yazıyordu. Belki orijinal wihites başlıktır belki de sadece başlığın kasasını kullanmış bilmiyorum.  Acaba bu cihazın markasını tahmin edebilen veya elinde şeması olan varmı.?
Linkback: BAYINDIR YAPIMI METAL AYRIMLI DETEKTÖR

tivos

Herkezin bildigi bayindirdan bahsediyorsun. Internette birkac semasi var. Ana karisik oldugu icin herkez ayarini tutturamiyor diye biliyorum . vlf ler icinde stabil calisan bir makina.nama ustasi yaparsa...

murat35

Evet :-)   şimdi hatırlamıyorum söylediği  tarihini ama  . . . . tarihte yapmıştım ilk ayrimliyi diyor. Daha piyasada öyle dedektor yokmuşmus. Daha sonra arkadaşları getirip gelmis  usta seninkinin ayısını İngilizler yapmış demişler.  Yaşı rahat 60 - 65 vardır.

murat35

Tivos usta varmı bildiğin bir sitede şeması?

tivos

Ben vlf ile hiç uğraşmadım. O yüzden bildiğim bir yerde yok. Ama şemasını internetten bulacağını sanmıyorum. Zaten makine nin doğru düzgün bir pcb çizimi bile yok. Su an yapan usta çizdiyse vardır. Yoksa malzemeler lehimlenerek yapılan bir kart diye hatırlıyorum. Bulmak biraz zor olur sanırım...

UNIQUE - TA5DF

bu sitede dökümanları paylaşılmıştı. ne kadar doğrudur ne kadar çalışır bilemiyorum.
TA5DF

huseyin05

Devrede bazı elemanlar örneğin CD4046 entegresinde 1uf63v olan kutupsuz kondansatörler için farklı teknik ile çizim yapıldı. Yani 1uf veya farklı bir değer elde edebilmek için kondansatör paralel ve seri bağlantı ile değişik değerler elde edilebilir. Ayrıca farklı devre elemanları var kartı baskısı ve montajını yaparsanız ayrıntıları burada paylaşırım.

murat35

Firsat buldukca Elbette yaparız. Burada olma amacımız birbirimize faydalı olmak  bildiklerimizi paylaşıp bilmediğimiz öğrenmek değimlidir ???

keçelerli

(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

keçelerli

(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

fearless_035

"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

keçelerli

Bayindiri yapan ustayla arada görüşüyorum serverip sir vermiyor  ama aynisini yapan bi ustayida çok iyi taniyorum  istese yapar ama adamin ekmek yediği cihaz olduğu için yapmiyor .yani bayindirin cihazin sema olsa dahi bu sitede çok az kişi yapar  ayarlari zormus görüldüğü zaman basit gibi gelsede zor bi cihaz  XP goldmax powerden hic bir farki yok sadece bayindirda derinlik goldmax a gore az daha düşük ama zimpara ceker geçtiği yere 4 kanal faz ayarlari zor muş duydugum
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

murat35

Evet gerçekten board eritmeden yapmis. Çözmek için tamamen parçalamak lazım.

andon80

Arkadaşlar ilgimi çeken besleme. Katina sinyal yalıtım amaçlı bakır plaket var dış etkenlerden. Gelecek voltaj dalgalanmaları bir nebze azaltır güzel bir fikir.bence

Victory41

Bu devreyi kim yaptıysa bu işten gerçekten anlayan biri imiş. Normalde , Elektronik kompanent'ler Point to Point üzerine en iyi şekilde verim verir. Amaç en kısa yoldan malzemeler birbirine değmesi vede Star Ground.
özel mesajda reklam yasaktır

Puhu

Ama en kısa Ömür bu şekilde olur. Şu anda Dünya'da böyle yapılan bir ürün kalmadı. Bildiğim kadarında 60 şu 70 Li yıllarda kullanılıyordu bu Yöntem. Belki cihazı yapan kişi baskıdevre programı kullanamıyor olabilir.

murat35

Bırak baskı devre programını bilgisayar bile yok atölyede.  Küçük bir masa osilaskop havya lehim el aletleri var. Ha birde birsuru hurda var etrafda.  :-) ama başarılı bir cihazi var.

keçelerli

Adam uğraşmak istemez kart bas delik del bu şekilde direk karta montaj  daha iyi  taklit yapman çok zor bu şekilde olan devreyi . busşekil yapan ustalar kafasi çok calisan ustalardir  devreyi kkafada kurur bastan
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

onur600

Belkide benim gibi pcb özürlüdür:)
Bu tarz dizimler açık şeması varsa çok daha basit oluyor.Devrenin boyutu ve fonksiyonuna göre bi yerden sonra beyin bedeni terk edebiliyor...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious