Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

frekans deneme kiti

Başlatan haberci, 13 Temmuz 2015, 02:22:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haberci

bilgisayar ses çıkışı yada usb çıkışı bir devreye  ihtiyacım var . bilgisayara yüklemiş olduğum frekans jeneratörü ile çeşitli frekansların  metal tepkilerini ölçmeyi amaçlamaktayım. çıkış sinyalini tıpkı detektörde olduğu gibi gönderici bobininin seviyesine yükseltebilecek. indüksiyon sonucu dönen sinyali ikinci bir ayrı bobinle alıp tıpkı detektörler de alıcı devresi gibi bir devre ile yükseltip sonucu osiloskopta gönderebilecek. böyle bir devre yapılabilir mi . maliyeti ne olur. yapabilecek arkadaşlara duyurulur.
Linkback: frekans deneme kiti

haberci

osiloskoptan kastım pc osiloskop. ses girişini aşırı elektriğe karşı korumak gerekir.aşağıdaki linkte yer alan devreyi kullansam verici ve alıcı bobin ses giriş ve ses çıkışına yine de zarar verir mi? 

devrenin bulunduğu link adresi : http://www.tankado.com/pc-osiloskop/

Mustafa-

linkteki şemada opto ile yalıtılmış zarar vermez...

haberci

ben elektronikçi değilim. bu işlerle hobi olarak ilgileniyorum. indüktans , bobin direnci ,empedans vb.bunlardan dolayı bobinden alınan sinyalin laptopa zarar vermesi istemem.ses kartıyla ile modüle edilmiş yada edilmemiş bazı sinyalleri denemek istiyorum.bu denemelerim 20khz ile sınırlı kalacak ama şimdilik buda yeterli.gönül isterdi ki daha yüksek frekansları da deneyebileyim.peki bu devre ile birlikte birde çıkış  sinyal gücünü yükselten devre gerekmez mi? tabi alınan sinyali de yükseltmek gerekecek.bu devrenin yapımı konusunda yardım edecek arkadaşlar varsa görüşebiliriz.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious