Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Tx , Rx Alıcı devreleri hakkında

Başlatan Victory41, 10 Haziran 2015, 00:50:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Victory41

Arkadaşlar selamlar......

Bir yerde kullanmam için gereken 1km. mesafesinde 2,4 ghz ( frekans karışmaması için kesinlikle ) 5 adet alıcı 5 adet verici devresi lazım..... Yada tek tx üzerinden 5 adet ayrı ayrı alıcıyı kontrol etmem gerekecek.... Sadece tek tuşa basıp röle çekecek bir daha basınca röle bırakacak. Yani tek tx üzerinden 5 tane on/off swich olup ayrı ayrı alıcıları kontrol etmem gerekecek....
Eğer tek tx üzerinden olmuyorsa ayrı ayrı tek tek tx vede rx devreside olabilir... Ama frekansları asla karışmaması gerekli. Vede biraz kalite birşey olsun. Biraz baktım ama Ardunio üzerine vede robot çalışmaları  için Çin malı basit ne olduğu bilinmeyen kitler var. Onlar iş yapar mı bilmiyorum ?  Bana böyle birşey lazım . Ne önerirsiniz ?
Linkback: Tx , Rx Alıcı devreleri hakkında
özel mesajda reklam yasaktır

UNIQUE - TA5DF

alıcı verici birbirini doğrudan görüyorsa iş yapar muhtemelen. olmadı quad anten yaparsın mesafen artar. arada engel varsa o modüller iş görmeyebilir.
pic veya arduino ile yapılabilir. bir verici 5 alıcı şeklinde yapılabilir. zaten 5 verici mantıksız olur. udea modüllerini incele. sadece röle açıp kapatacaksan 2.4 ghz olmasına gerek yok 433 mhz veya 392... mhz lik modüllerde işini sorunsuz görür.
TA5DF

Victory41

Sağolasın.... Zira Mikroişlemci kısımını çözdük . Ancak 433mhz Uhf bandında frekans çakışması yada Alıcı vericinin kalitesine göre iş kaldı..... Bundan ekonomik vede sıkıntı yapmayan takribi 100-150metre rahat çken modüller hangileri mesela ?
özel mesajda reklam yasaktır

UNIQUE - TA5DF

TA5DF

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious