Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

3 D ÇEKİMLERİNİ FİLTRELEME

Başlatan makedonyalı, 06 Haziran 2015, 16:23:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pro-TR

s.a.
arkadaşlar, bu magnetometre gerçekten güzel bir cihaz, yalnız kullanmayı iyi bilmek lazım, bende kendimi yetiştirme adına sizleri sıkıştırıp duruyorum.
bu filtreleme kısmında
derinlik süzgeci
yüzey süzgeci
ayrım süzgeci nasıl çalışıyor

bilenler lütfen yardımcı olsunlar
Linkback: Ynt: 3 D ÇEKİMLERİNİ FİLTRELEME
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

Karadağ

a.s.

Filtrekerin yaptıkları işleri özetleyecek olur isek,

Derinlik filtresi belirlediğiniz bir aralıktaki sinyali yükseltmek için kullanılır. Amaç az algılamanın çok algılama tarafından bastırılmasını engellemek, yada az algılamayı daha anlaşılır hale getirmektir.

Yüzey süzgeci daha çok dedektör için uygun olan bir süzgeçtir. Amacı yüzeyde olan ve çok güçlü algılanan parçaları görüntüden kaldırarak görüntüde meydana gelen karmaşayı azaltmaktır.

Ayrım süzgeçi tamemn dedektör için eklenmiş bir süzgeçtir. Dedektör ile yapılan çekimlerde ayrım süzgeçi aktif edildiğinde görüntüdeki değersiz metal algılamaları kapatılmaktadır.

Daha detay için görsel hazırlamak lazım. Zamanım olduğunda onu da yaparım inşallah.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

hakandemir

Alıntı yapılan: Karadağ - 29 Ağustos 2015, 13:08:15
a.s.

Filtrekerin yaptıkları işleri özetleyecek olur isek,

Derinlik filtresi belirlediğiniz bir aralıktaki sinyali yükseltmek için kullanılır. Amaç az algılamanın çok algılama tarafından bastırılmasını engellemek, yada az algılamayı daha anlaşılır hale getirmektir.

Yüzey süzgeci daha çok dedektör için uygun olan bir süzgeçtir. Amacı yüzeyde olan ve çok güçlü algılanan parçaları görüntüden kaldırarak görüntüde meydana gelen karmaşayı azaltmaktır.

Ayrım süzgeçi tamemn dedektör için eklenmiş bir süzgeçtir. Dedektör ile yapılan çekimlerde ayrım süzgeçi aktif edildiğinde görüntüdeki değersiz metal algılamaları kapatılmaktadır.

Daha detay için görsel hazırlamak lazım. Zamanım olduğunda onu da yaparım inşallah.

Bu kadarı bile çok faydalı oldu. İnşallah   bilgilendirmelerinizin devamını bekliyoruz.

pro-TR

bilgiler için tşk ederim ustam.
şimdi bu manyetometre ile derinlik ölçümleri yapabilirmiyiz? yaparsak nasıl yapabiliriz? atıyorum. bir çekim yaptık ekranımız geneli yeşil, bir noktasında mavi olarak nominal bir değişim noktası oluştu, oluşan bu değişimin derinliği ölçülebilirmi? bunu neden anlatıyorum. bir EM vlf makalesinde toprağın geçirgenliği ile ilgili çeşitli veriler sunulmuş, bu veriler manyetik alanın geçirgenliği ile alakalı bir durum.ayrıca bazı maddelerin (mesela havanın) iletkenlik durumları var, bunların hesaba katılması gerektiğini düşünüyorum. bu veriler bize derinlik bilgisi vereceğini düşünüyorum. mesela arama yaptığımız arazi kayalık bir bölge veya killi toprak bir bölge, kullanıcı arama yaptığı arazinin yapısına göre derinlik ölçümünü alabilmeli...
karadağ ustam siz ne dersiniz? bunlar derinlik bilgilerini etkilemez mi?

pro-TR

slm ustalarım sanırım ben kendin çal kendin oyna mantığında boşu boşuna yazılar yazmaya başladım, zira hiç kimseden cevap gelmiyor. ya konuyu bilenler yok yada bilenler saklıyor bilgilerini...

şimdi bir kez daha soruyorum. umarım net cevaplar alabilirim. gradiometrede aşağıdaki renk baremi resimde belirtildiği gibi değerleri mi veriyor. ayrıca
boşluk renk modu hiç bir şekilde çalışmıyor. karadağ ustam.

pro-TR

Ayrıca karadağ ustam. manyetometrede kullanılan referans alma butonunu (toprak butonunu) iptal edip, datalar elde edildiğinde program görüntüye geçmeden önce en çok tekrarlayan değeri otomatik olarak alsa daha mantıklı olmaz mı?

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 30 Ağustos 2015, 21:14:32
slm ustalarım sanırım ben kendin çal kendin oyna mantığında boşu boşuna yazılar yazmaya başladım, zira hiç kimseden cevap gelmiyor. ya konuyu bilenler yok yada bilenler saklıyor bilgilerini...

şimdi bir kez daha soruyorum. umarım net cevaplar alabilirim. gradiometrede aşağıdaki renk baremi resimde belirtildiği gibi değerleri mi veriyor. ayrıca
boşluk renk modu hiç bir şekilde çalışmıyor. karadağ ustam.

Sen güzel çalıp oyunuyorsun başkasına ihtiyaç kalmıyor ki :)

Boşluk renk modu dedektör için kullanılıyor. Gradiometrede aktif değil.

Renklendirme sizin yazdığınız gibi olmuyor. En soldaki sıfırlama anına göre azalan bir algılama yani daha düşük manyetik algılama, sağ taraftaki ise yükselen bir algılama yani daha yüksek manyetik algılama oluyor. Ortası da algılamasız ortam anlamına geliyor. Arada kalan renkler ise ara yani az algılamalar olarak nitelendiriliyor.

Elim biraz müsait olsun hafta içi hem videolu hemde resimli anlatımlar yapacağım.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

tivos

Pro tr usta size yetismek icin bilgisayarin karsisindan kalkmamak lazim. O renk ve anlamlarini nereden aldiniz bilemiyorum fakat cekim yorumlarini onlara gore yaparsaniz cok uzulursunuz. Ayrica inanin kullanmak o kadarda kolay degil

pro-TR

ok karadağ ustam bir daha kendim çalıp kendim oynamam, sıkıntım olduğunda yazar oturup cevap beklerim, çünkü çok konuşan çok hata yapıyor, benim gibi....

şimdi o zaman sorumu şöyle değiştireyim. manyetometreye göre boşlukta değer düşüyormu yükseliyor mu? metalde değer düşüyor mu yükseliyormu?

birde derinlik bilgisini (tahmini olarak) nasıl öğrenebiliriz

onur600

Manyometre veya gradiometre çekim yaparken şahsi tecrübelerim;
Kesinlikle çekim öncesi filtreler kapalı olacak.
Monyometrenin bakış yönü döndürülmeyecek.Mümkünse geri yürünecek.
Yerden yükseklik sabit tutulacak.
Minumum 5x5 tarama yapılacak.
Renk dağılımlarıyla hiç oynamaya gerek yok.Fabrika ayarları yeterli geliyor.
Yanınızda bir adet pusula bulunmasında fayda var.
Oto çekim manuel çekime göre daha net görüntü almanızı sağlıyor.
Çekim sonrası çok karmaşık rengarenk bir görüntü oluşmuşsa, çekimde hata olasılığı yüksektir.
Eğer toprak altında bir anormallik varsa filitreleme ihtiyacı duymadan net görüntü elde ediliyor.Özellikle boşluk ve kiremit mezarlarda.Filtreler kısmen netleştirme adına iş yapıyor.

Sanki bizim manyolar biraz fazla hassas.En ufak farkları bile ekrana basıyor...
Tahmini derinlikten önce net bir görüntüye odaklanmada fayda olur bence.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

pro-TR

Alıntı yapılan: tivos - 30 Ağustos 2015, 21:40:47
Pro tr usta size yetismek icin bilgisayarin karsisindan kalkmamak lazim. O renk ve anlamlarini nereden aldiniz bilemiyorum fakat cekim yorumlarini onlara gore yaparsaniz cok uzulursunuz. Ayrica inanin kullanmak o kadarda kolay degil

Karadağ

La havle.. yazdığım programı nalet ettin ya. Ben yazdım onu..

Şimdi kullanım tekniği olarak ip serme doğru. Benim bazı müşterilerim yere 10cm lik ağ seriyorlar.

tivos

Bence manual cekim son noktayi belirlemek icin kullanabiliriz. Onun disinda otomatik cekim herseyi gosteriyor. Odayi bulup daragnos nerede basliyora gelince sira o zaman manual cekim cekim ve anlik goruntuye ihtiyac var. Bu arada bu programada laf geldi ya. Karadag usta yakinda kendini daglara vurur sanirim

sahbaylar

Alıntı yapılan: tivos - 30 Ağustos 2015, 23:29:24
Bence manual cekim son noktayi belirlemek icin kullanabiliriz. Onun disinda otomatik cekim herseyi gosteriyor. Odayi bulup daragnos nerede basliyora gelince sira o zaman manual cekim cekim ve anlik goruntuye ihtiyac var. Bu arada bu programada laf geldi ya. Karadag usta yakinda kendini daglara vurur sanirim
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

sahbaylar

Pro tr ustam çekim yaptiginiz yerin yüzeyi yüksekligi gibi ozelliklerini yazarsaniz belkide ustalarim daha iyi yardimci olurlar. Üzmeyin hem tatli caninizi hem de ustalarımızı. Belki sorun başka birşeydir selametle.
Olduğu kadar , Olmadığı da kader.( mevlana)

pro-TR

@karadağ ustam;
lütfen yazılanları doğru anlayınız, zira LANET demedim. nalet dedim. burada sevilen fakat ele avuca sığmayan adamlar içinde nalet adam derler, amaç kötülemek değildir. bu aleti sevdim. dedektörleri bıraktım. tek derdim en verimli bir şekilde kullanabilmektir. çünkü benim işimi görüyor. yani ben kargayım ve kargaya yavrusu şahan gibi gelirmiş. ben şahanımı anlamaya çalışıyorum.

son olarak bu sitenin demirbaşıyım ben, burdan herkes gider ben gitmem. ayrıca seni sıkıştırıyorum ben, ama bana bu cihazı hediye ederken demiştim sana, seni sıkıştıracağım, gerekirse oturup yeniden program yazmana sebeb olacağım. çünkü heron dönemi bitti, artık ankalar olacak. dedektör aleminin ankaları heronları aratmamalı....

pro-TR

@karadağ ustam;

şu aralık süzgecini 0.1 hassasiyette ekranın menu çubuğuna yüzey süzgeci ve aralık süzgeçlerinde olduğu gibi max.min (+,-) olarak ekleseniz. boşluğu veya metali ekrana getirirken kolaylık olurdu.
ayrıca veri sayfasında max. ve min. değeri kendisi bulup en azından tabloya baktığımızda koyu veya farklı renkte tabloda belirgin hale getiremezmisiniz?
zira tablodan max. min. değerleri ara ki bulasın. misal 20*20 lik bir veri tablosunda 400 tane veri var ara ki bulasın. ayrıca max. veya min. değeri 0,1 hassasiyette her seferinde artır veya eksilt biraz zorluyor bizi....

tivos ustam ne dersiniz yukarıdaki iki değişiklik işimizi kolaylaştırmaz mı?

Karadağ

Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Ağustos 2015, 02:19:32
@karadağ ustam;
lütfen yazılanları doğru anlayınız, zira LANET demedim. nalet dedim. burada sevilen fakat ele avuca sığmayan adamlar içinde nalet adam derler, amaç kötülemek değildir. bu aleti sevdim. dedektörleri bıraktım. tek derdim en verimli bir şekilde kullanabilmektir. çünkü benim işimi görüyor. yani ben kargayım ve kargaya yavrusu şahan gibi gelirmiş. ben şahanımı anlamaya çalışıyorum.

son olarak bu sitenin demirbaşıyım ben, burdan herkes gider ben gitmem. ayrıca seni sıkıştırıyorum ben, ama bana bu cihazı hediye ederken demiştim sana, seni sıkıştıracağım, gerekirse oturup yeniden program yazmana sebeb olacağım. çünkü heron dönemi bitti, artık ankalar olacak. dedektör aleminin ankaları heronları aratmamalı....

Blgesel kullanım şeklinde yazdığını biliyorum. Ben de zaten takılmak için yazmıştım.

Dedektörü bıraktımak güzel bişey. Ama öğrenmeye çalışırken dedektörü ne kadar sürede öğrenebildiğini de göz önünde bulundur bence.

Ben herzaman elimden geleni yaptım yine yapmaya hazırım. Filtrelemelerde varsa araziden bir tecrübe ile tavsiye hemen ekleyeyim.

Mesela aralık süzgeçi için yazdığını ve veri tablosu için yazdığını ilk fırsatta ekleyeceğim.

tivos

Bence de işe yarayabilir. Görsellik konusunda . Fakat ben hala işin sahada çözüleceği taraftarıyım. Sonuç olarak toprak ve kaya yapısı farklı yanyana iki tarlada bu makine değişik toprak yapıları verebiliyor.

Sahbaylar usta biz pro tr ile telefonla da görüşüyoruz. İnanın onu çok iyi anlıyorum. Ama ne kadar öğrenmek için çabalasa da bu işin ilacı zaman ve çok kullanmak. Yoksa bende anlatsam diğer arkadaşlarda anlatsa sonuç hep hüsran olur.

pro-TR

slm karadağ ustam;
manyetometre programı kullanımında sakıncası yoksa, aşağıdaki gibi çekim bittikten sonra program otomatik olarak min ve max değerleri süzgec kısmında aralık süzgecine kendisi yapabilirmi?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious