Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

uykusuz hocam yardımına ihtiyacım var delta

Başlatan burhan1037, 07 Aralık 2007, 00:52:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burhan1037

hocam ben yeni üyeyim,verdiğiniz tek yüzlü düzenleme 2 adlı pcb yi yaptım,devrede şu sorunlar var,bütün dediğiniz ayarları yaptım çalıştırınca sinyal sesi geliyor normal çalışırken ses yavaş yavaş kendiliğinden gidiyor başlığa metal tutuyorum ses yok,4066nın 4nolu bacağına tornavivada ile dokunup elimi hiç çekmeden eşik potundan ayar yapıyorum biraz sinyal sesi yapıyor susunca metal yaklaştırıyorum 5cm den algılıyor tabi elim tornavidayla hep 4066nın 4 nolu bacağı üstünde,çekince bi türlü metal algılamıyor seste kesiliyor,ne yapmalıyım,yardımlarınızı bekliyorum,hayırlı geceler
Linkback: uykusuz hocam yardımına ihtiyacım var delta

Uykusuz

Merhaba

Devrede hangi 4066 nın ayağına dokunyorsunuz?  D10, D9 Hangisi?

burhan1037

ustam en sağdaki 1m ohm direncin yanındaki 4066 nın 4 nolu bacağı

burhan1037

kısa devre kontrolü yaptım opampları 4066 ları değiştirdim 556 da değiştirdi 4538 leri değiştirmedim sadece onlardan olabilirmi.birde bobin olarak eski bir dedektör başlığı kullanıyorum,önceden kendim sardığımı kullanıyodum mosfeti ısıtıyordu mosfeti değiştirdim bu bobini kullandım ısınma olayı yok oldu ama bu seferde ilk mesajda yazdığım sorunlar var,cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Uykusuz

Kullanmış olduğunuz bobinin iç yapısını bilmeden bu konuda yorum yapamam malesef. sitemizi araştırın bobin sarımları mevcut. Bir bobin sardıktan sonra arıza aramaya geçmelisiniz.

burhan1037

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious