Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

2s pulse

Başlatan Karadağ, 29 Mart 2015, 00:17:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aynuzzaman01

Egerki bu yerlesim planina gore yaptiysan devreyi isaretlemis oldugum yerdeki 220uf kondansatorun bacaklari ters olmasi gerekiyor yerlesim planinda + ve - yanlis yazilmis kontrol et. Tabiki irf740larin yönünü yanlış takmışsın şimdilik bu kadar kolay gelsin. Saygılar
Linkback: Ynt: 2s pulse
Allah var, gam yok.

durmaz

pilter

Dediğiniz gibi değiştirdim hala 1 ohmluk bobindeki direnç aşırı ısnıyor ve hiç bir ses çıkmıyor yatdımcı olabalirmisiniz ustalarım.

Kaşif

Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 23 Haziran 2016, 15:16:30
Egerki bu yerlesim planina gore yaptiysan devreyi isaretlemis oldugum yerdeki 220uf kondansatorun bacaklari ters olmasi gerekiyor yerlesim planinda + ve - yanlis yazilmis kontrol et. Tabiki irf740larin yönünü yanlış takmışsın şimdilik bu kadar kolay gelsin. Saygılar
Bu pcb hatalı.
Edep Bir Tac İmiş Nuri Hidadan, Giy O Tacı Emin Ol Her Türlü Beladan.

aynuzzaman01

Alıntı yapılan: Kaşif - 24 Haziran 2016, 12:46:14
Alıntı yapılan: aynuzzaman01 - 23 Haziran 2016, 15:16:30
Bu pcb hatalı.
dogrudur ustam PCB hatalı. Sevgili pilter durmaz ustanın paylaştığı PCB ye göre devreni bastan sona kontrol et.
Allah var, gam yok.

acemi-usta

elimdeki pcb ler bunlar isteyen olursa yollarım
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

saqa

Selamlar. 2s topladım çalıştırdım , tıkırtı sesini ayarlayamıyorum eşik çalışmıyor, algılama 1 tl 35cm civarı tıkırtı devamlı sallama mod ayni tıkırtı. Denemeler sırasında sallama moda geçmez oldu. devre devamlılık kontrolünde pic 34 olan sens pot orta uç pic 35 e alındı (diğer pcb den takib edilerek)
Son durum tıkırtı çok az kontrol ediliyor, sallama moda geçmiyor ve 1 tl 25-30 cm civarına düştü (başlık 30 cm) Ustalarım ne tavsiye edersiniz.?

Karadağ

Maşallah baya toplamışsınız. Mesafe güzel. Ama tam olunca 40 cm yi devirir. Mineral potunu hava testinde minimumda tutun. Mod geçişini yapmaması tamamen buton bağlantı sorunu yada işlemcinin ilgili pin arızası olabilir ama işlemci arızası daha uzak ihtimal.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

saqa

Karadağ ustam ilginiz için teşekkürler. Tekrar kontrol edip bilgi veririm. İyi çalışmalar.

saqa

Alıntı yapılan: Karadağ - 23 Ocak 2017, 13:47:32
Maşallah baya toplamışsınız. Mesafe güzel. Ama tam olunca 40 cm yi devirir. Mineral potunu hava testinde minimumda tutun. Mod geçişini yapmaması tamamen buton bağlantı sorunu yada işlemcinin ilgili pin arızası olabilir ama işlemci arızası daha uzak ihtimal.
Karadağ ustam selamlar, İşlemcinin 25 nolu pini üzerinden şaseye temas yaparak denedim geçiş yok, sanırım işlemci sorunlu. İşlemciye yükleme yapılabilir mi? yoksa yenisi mi? öneriniz nedir.?

Karadağ

Alıntı yapılan: saqa - 23 Ocak 2017, 14:53:40
Alıntı yapılan: Karadağ - 23 Ocak 2017, 13:47:32
Karadağ ustam selamlar, İşlemcinin 25 nolu pini üzerinden şaseye temas yaparak denedim geçiş yok, sanırım işlemci sorunlu. İşlemciye yükleme yapılabilir mi? yoksa yenisi mi? öneriniz nedir.?

Pin arızalı ise yükleme ile düzelmez. Yenisi gerekli.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

gs78

bu dedektörü yapıcam karadağ ustam tam istediğim yapıda dedektör 4,5 senedir braya geliyorum diğer dedktörlerinde güzel ama bu dedektör hem basit hem çok kullanışlı 2 yıldır tövbe etmiştim dedektörle uğraşmaya ama bu dedektör beni cezbetti eline sağlık usta entegre ve modül fiyatı ne acaba ustam diğer dedektörlerle bahçemde gömüpte kaybettiğim 1 tl yide geri alıcam:))

Karadağ

Alıntı yapılan: gs78 - 24 Ocak 2017, 12:17:49
bu dedektörü yapıcam karadağ ustam tam istediğim yapıda dedektör 4,5 senedir braya geliyorum diğer dedktörlerinde güzel ama bu dedektör hem basit hem çok kullanışlı 2 yıldır tövbe etmiştim dedektörle uğraşmaya ama bu dedektör beni cezbetti eline sağlık usta entegre ve modül fiyatı ne acaba ustam diğer dedektörlerle bahçemde gömüpte kaybettiğim 1 tl yide geri alıcam:))

Kaybettiğin 1TL yi istiyorum o zaman :) Bulunca bana hediye et :) Hatıra olarak saklayayım. Fiyatlar için mesaj gönderiyorum.

gs78

ustalar hangi yaynlanan  pcb doğru doğru çizilmiş olan basıcamda boşuna uğraşmıyım

Karadağ

Alıntı yapılan: gs78 - 25 Ocak 2017, 15:19:00
ustalar hangi yaynlanan  pcb doğru doğru çizilmiş olan basıcamda boşuna uğraşmıyım

Size dip versiyon için Pic gönderdim. Dip versiyona göre PCB yaparsanız çalışacaktır.

gs78

Karadağ ustam nasıl yani pic gönderdim demîşsiniz adresimi nasıl bulupta gönderdiniz daha önce adres vermişmiğdim size ?

Karadağ

Alıntı yapılan: gs78 - 29 Ocak 2017, 19:57:46
Karadağ ustam nasıl yani pic gönderdim demîşsiniz adresimi nasıl bulupta gönderdiniz daha önce adres vermişmiğdim size ?

Yok size değildi Saqa nickli arkadaşaydı. Kusura bakmayın. Adres verin size de göndereyim.

muhtar19

Karadağ Ustam gönderdiğin SMD 2S' i aldım teşekkür ederim. Eksik parçaları tamamlamak için yerleşim planını bulamadım. Yerleşim planı ve bobin değerlerini yayınlarsan sevinirim. Bir de IRF ler için bıraktığın yer 740 ve 840 için fazla büyük başka bir malzeme mi tasarladın? daha mı iyi olur? İlgin ve emeklerin için teşekkür ederim.

Karadağ

Alıntı yapılan: muhtar19 - 27 Mayıs 2017, 14:13:28
Karadağ Ustam gönderdiğin SMD 2S' i aldım teşekkür ederim. Eksik parçaları tamamlamak için yerleşim planını bulamadım. Yerleşim planı ve bobin değerlerini yayınlarsan sevinirim. Bir de IRF ler için bıraktığın yer 740 ve 840 için fazla büyük başka bir malzeme mi tasarladın? daha mı iyi olur? İlgin ve emeklerin için teşekkür ederim.

Merhaba,

Bobin değerleri tüm delta serileri ile aynı. Sizdeki PCB de irf260 takılı. Çizimi 10 dk ya kadar ilk mesaja ekleyeceğim.

Saygılar

muhtar19

IRFP 260 mı ustam?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious