Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

2s pulse

Başlatan Karadağ, 29 Mart 2015, 00:17:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Alıntı yapılan: türkelli - 21 Temmuz 2015, 19:31:28
hüseyin ustam dedektör kısmı tamamda 3d kısmı biraz zor diyorum

Abi senden 3D de multi performans bekliyorum. Sitede kaç kişi burada eğitim aldı dimi :)
Linkback: Ynt: 2s pulse
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Mustafa-

Alıntı yapılan: wtrk - 21 Temmuz 2015, 19:14:43
Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Temmuz 2015, 18:31:32
Alıntı yapılan: wtrk - 21 Temmuz 2015, 18:05:12
@Karadağ ustam bobinler + işlemci + modül geldi..
Teşekkür ederim bu hafta sonu araziye çıkıp test edecek kadar hızlı toparlamam lazım devreyi. ☺☺
Videoları sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Saygılar

Daha pcb yi yeni bastım ustam..☺☺
2 yerinde kopukluk var ancak lehimle birleştiririm..

bakır yollar çok zayıf kalmış... ???

wtrk

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 21 Temmuz 2015, 21:16:47
Alıntı yapılan: wtrk - 21 Temmuz 2015, 19:14:43
Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Temmuz 2015, 18:31:32
Alıntı yapılan: wtrk - 21 Temmuz 2015, 18:05:12
@Karadağ ustam bobinler + işlemci + modül geldi..
Teşekkür ederim bu hafta sonu araziye çıkıp test edecek kadar hızlı toparlamam lazım devreyi. ☺☺
Videoları sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Saygılar

Daha pcb yi yeni bastım ustam..☺☺
2 yerinde kopukluk var ancak lehimle birleştiririm..

bakır yollar çok zayıf kalmış... ???

Evet ama 10 dakika ütüledim ustam..☺☺
artık yapacağım işin pcb sini basmicam zaten bosa uğrasıyoruz, engüzeli makinaya yaptırmak.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

kripto55

Alıntı yapılan: Karadağ - 21 Temmuz 2015, 20:17:56
Alıntı yapılan: türkelli - 21 Temmuz 2015, 19:31:28
hüseyin ustam dedektör kısmı tamamda 3d kısmı biraz zor diyorum

Abi senden 3D de multi performans bekliyorum. Sitede kaç kişi burada eğitim aldı dimi :)

Bizde bu sitenin sakinlerinlerindeniz bizde isteriz 3d egitimi

okanjoy

wtrk ustam ilaçta fazla kalmış sanırım yolları inceltmiş istersen sana birtane basayım yollayım.insanın kendi yaptıgı başka güzel oluyor lehimlemesi bile bi başka  ;)
Bir kelime ögretenin bin yıl kölesi olurum

wtrk

Alıntı yapılan: okanjoy - 21 Temmuz 2015, 22:08:57
wtrk ustam ilaçta fazla kalmış sanırım yolları inceltmiş istersen sana birtane basayım yollayım.insanın kendi yaptıgı başka güzel oluyor lehimlemesi bile bi başka  ;)

Benim bütün baskılar bu şekilde oluyor ustam..
perhidrolü mü fazla kaçırıyorum yoksa pcb ler mi iyi değil :(
NoBodY CaN StoP Me.!!!

okanjoy

pilaketleri epoksi al perhidrol da 3/1 oranında yap birde fazla bekletme ilaçta çözüldümü al içinden .baskı kagıdında önemli tabiki ben elişi kagıdı kullanıyorum gayette iyi oluyor bu sefer aliminyum folyo kullanacam daha çabuk çıkıyormuş bakalım?
Bir kelime ögretenin bin yıl kölesi olurum

wtrk

Alıntı yapılan: okanjoy - 21 Temmuz 2015, 22:17:29
pilaketleri epoksi al perhidrol da 3/1 oranında yap birde fazla bekletme ilaçta çözüldümü al içinden .baskı kagıdında önemli tabiki ben elişi kagıdı kullanıyorum gayette iyi oluyor bu sefer aliminyum folyo kullanacam daha çabuk çıkıyormuş bakalım?
10 saniye olmadan çıkarıyorum.
Yeşil renk ve dumanı görünce. ☺☺☺
plaketler epoksi olmadığı için olabilir mi??
NoBodY CaN StoP Me.!!!

walkman

[/quote]

wtrk ustam, görsel çalışmalar konu başlığı altındaki 39. mesajda pcb basımı hakkında bir pdf yayınlamıştım isterseniz bir göz gezdiriniz.

Ayrıca perhidrol satın alırken muhakkak kuaför malzemeleri satan yerlerden yada bayan kuaförlerinden temin edebilirsiniz. Tuzruhunu ise yeni tarihli imal edilmiş olmasına özen gösteriniz, bekledikçe asitlik oranı arttığından eritme işlemini olumsuz etkilemektedir. Genel anlamda 1 ölçek perhidrole 5-6 ölçek tuzruhu oranı ile eritme işlemi yapınız.

iyi çalışmalar.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5630.20

wtrk

Alıntı yapılan: walkman - 21 Temmuz 2015, 23:35:29

wtrk ustam, görsel çalışmalar konu başlığı altındaki 39. mesajda pcb basımı hakkında bir pdf yayınlamıştım isterseniz bir göz gezdiriniz.

Ayrıca perhidrol satın alırken muhakkak kuaför malzemeleri satan yerlerden yada bayan kuaförlerinden temin edebilirsiniz. Tuzruhunu ise yeni tarihli imal edilmiş olmasına özen gösteriniz, bekledikçe asitlik oranı arttığından eritme işlemini olumsuz etkilemektedir. Genel anlamda 1 ölçek perhidrole 5-6 ölçek tuzruhu oranı ile eritme işlemi yapınız.

iyi çalışmalar.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5630.20
[/quote]

Ustam Teşekkür ederim, bugün iş çıkışı eve gider gitmez deneyeceğim, ben perhidrol ve tuz ruhunu kafama göre karıştırıyordum. :D :D :D
Zaten 15 saniye filan kalırsa tonerli plaka dahil hepsini kaldırıyordu :D :D
Birde sizin dediğiniz şekilde deneyim inşallah.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

onur600

Bende yapayım 2s bakalım nasil olacak...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

arif

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 11 Haziran 2015, 02:06:13

çoşkuya hazır son hali

bu şemadaki 2 adet 220 uf yönü montajı yapılmış devredeki foto ile kutup yönleri farklı gibi sanki

arif

Alıntı yapılan: M-usta-FA - 11 Haziran 2015, 16:28:25

montajı yapılmış olan bu alt alta olan 220 uf lar

Mustafa-

Evet Arif ustam 220uF kondansatörlerin yönleri  layout çiziminde ters olmuş...
dikkatiniz için teşekkür ederim...

arif

Montajını bitiren arkadaşlar fotolarını paylasabilirmi özellikle kablo bağlantı yerlerini. Kabloların nerden çıkıp nereye bağlantı yapıldığını. Konu ile ilgili her türlü yardımı ustalardan rica ediyorum.

arif

Estağfurullah ben bu konuda acemininde acemisi sayilirim. Teveccühünüz için tşk.ler birde şu 2s montajı hakkında ustalarım yardımlarını esirgemezse memnun olurum.

eserdar

Öncelikle iyi akşamlar,Kabloların, ledlerin ve butonların yerleşimini işaretleyerek resmi ekledim.
Herkese kolaylıklar dilerim.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

arif

Bana gelen kitte 1R (ohm) paralel bağlı, 680R (ohm) paralel bağlı, 1K wattlı (680R+340) dirençler var bunların yerleri neresi olabilir. Buton bağlantı noktalarinida tam bulamadım

eserdar

Butonların ve Ledlerin bağlantısı resimlerdeki gibi olacak.
Bir mum diğerini tutuşturmakla, ışığından hiç bir şey kaybetmez.

harunarslanli

Herkese Merhaba,
Ne zamandır bekliyorum ama henüz 2s arazi videosu gelmedi. Yok mu ustalarımızdan gözümüzü gönlümüzü açacak?
Sabırsızlıkla gözlerimiz forumda...
Hakiki ömrünü bulunduğun gün bil...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious