Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

bobin??

Başlatan mutsuz4, 24 Temmuz 2007, 10:38:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mutsuz4

slm arkadaşlar fm vericilere takmış durumdayım su an ve bobin olayı beni cıltırtıyor 100 microhenry bobin yapmaya calışıyorum bir türlü tuturamıyorum bunun kolaybi yöntemi varmı frekans metrem falan hiç bişeyim yok bana yardımcı olursanız sevinirim...değişik bobin hesaplama programları var fakat inğilizce olmadıdğı için kullanamadım...
Linkback: bobin??
[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

elbombaci

Selam mutsuz,

http://www.deepfriedneon.com/tesla_f_calchelix.html

Bu linkte şekilli olarak göstermiş. Sanırım iş görecektir.

mutsuz4

teşekkürler elbombacı .. delta için o bahsettiğim bobinide sarıyorum bu arada fotolarını akşm koyarım
..
                        J@F

mutsuz4

slm durmaz yukarıya bi konu acmıştım fm verici diye elimde olan devreler onlar.. eger sende telsiz devresi varsa verirsen sevinirim teşşekürler..
                        J@F

durmaz

selam mutsuz4 telsizlerle hiç ilgilenmedim o yüzden şema yok elimde
ama istersen 7w  FM verici şeması var yapmıştım gayet güzel çalışıyordu.

mutsuz4

paylasırsan sevinirm 7w baya bi ğider heralde kaç km yasal değil sanırım değilmi 7w?? yanlaşsam düzel teşşekkürler..
                        J@F

durmaz

evet 7w  açık alanda normal şartlarda 8-10 km gider galiba. Tek sorun yasal olmaması

mutsuz4

durmaz versene devrenin şeklini nasıl bişey?? internette okadar cok varki ... hangisini yapğacan hangisi kalacak bakalım senin yaptıgın devre nasıl??
                        J@F

durmaz

mutsuz4  çizimler kağıt üzerinde en kısa zamanda bilgisayara aktarıp paylaşırım.

mutsuz4

tawaw durmaz bekliyorum elinde başka ilğinç devreler vasa daha önce yaptıgın paylaşırsan sevinirim..
ben 97 yılından 2000  kadar elektronikle baya ugrastım.. fakat elede olmayan nedenlerden  yaklasık 7 senedir hiç bişey yapmıyordum (bozulan radyo,kumanda tv vb. dışında:) ) saolsun elbombacıyla tanıstıktan sonra ondaki bilği ve beceriyi görünce bendede bi istek doğdu .. su anda kaybolan  verileri geri yüklemeye calışıyorum 7 senedir nerdeyse bişey kalmamıs bilğilerden:)) ... sadece temel elektronik:) sizlere şimdiden teşşekür ediyorum bilgilerinizden ve paylaşımlarınızdan dolayı..
                        J@F

mutsuz4

slm arkadaşlar güzelbi bobin hesaplama programı buldum belki işine yarayan olur buyrun..

http://www.savefile.com/files/938950
                        J@F

ali kaptan

arkadaşlar ben zamanında baya ugraşmıştım telsizlerle.daha sonra işim gereği devra yapmaktan falan uzak kaldım ancak tamiriyle falan ugraştım.konuya dönecek olursam şayet istediğin fm verici değilde 27Mhz bandında çalışan telsiz şeması ise sanırım bi şekilde size ulaştırırım.benim daha önce tamirini yaptığım çok güzel çalışan bi devre var.bunu balıkçılar çok övüyorlar.bence de yapımı çok zor sayılmaz.pcbsini devre şemasını ve elemanların yerleşim planını verebilirim.tabi arzu ederseniz

Uykusuz

Merhaba ali kaptan, teknolojiekibi'ne hoşgeldiniz. Devreyi sabırsızlıkla bekliyoruz  :)

mutsuz4

Alıntı yapılan: ali kaptan - 14 Haziran 2008, 14:40:09
arkadaşlar ben zamanında baya ugraşmıştım telsizlerle.daha sonra işim gereği devra yapmaktan falan uzak kaldım ancak tamiriyle falan ugraştım.konuya dönecek olursam şayet istediğin fm verici değilde 27Mhz bandında çalışan telsiz şeması ise sanırım bi şekilde size ulaştırırım.benim daha önce tamirini yaptığım çok güzel çalışan bi devre var.bunu balıkçılar çok övüyorlar.bence de yapımı çok zor sayılmaz.pcbsini devre şemasını ve elemanların yerleşim planını verebilirim.tabi arzu ederseniz
Alikaptan hoşgeldiniz fm verici önemli değil bana telsiz olsa cook daha iyi olur devreyi paylasırsanız sevinirim şimdiden cok teşekkürler....
                        J@F

ali kaptan

arkadaşlar devreyi buldum fakat scaner ım olmadığı için taratamıyorum.bende fotolarını çektim fakat çok net değiller.işin kötü tarafı ise onları bile ekleyemiyorum

yanlızkurt

merhaba mutsuz bende vardı bi şema servis manueli olarak.
yapmak istersen nasıl yapacağın konusunda hiç bir fikrim yok.  :D :D :D
baya komplex bir yapıya sahip. birde model araba kumanda şeması var alıcı verici olarak.

http://rapidshare.com/files/123353671/telsiz.rar.html

görüşmek üzere.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious