Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

DELTA PULSE 3S DEVRE ARIZASI HELP!

Başlatan asmali_26, 21 Şubat 2015, 15:17:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asmali_26

MERHABA

aşağıda resimlerini paylaştığım pcb yi bugun yeni topladım ancak 7-11 nolu bacakları kısa devre edip ölçü aletine sarılıp kontrole geçtiğimde 1,6 volt değerinde 0,1 ---- 7 volt değerinde 6,8 ------ 5 v değerinde 0,02 değerlerini okuyorum. problem nerde olabilir?

Linkback: DELTA PULSE 3S DEVRE ARIZASI HELP!

kripto55

İrf 9540 mi kullandiniz devreden cikarin onu 5 volt potiziv voltaj 7805 sagliyor ayagina 12 volt geliyormu bakin geliyosa 5 v cikis vermiyorrdur. Degistirirsiniz kondonlarine dikkat edin .
Adaptor yada baska bir Basit devre sarj cihazlari ile denemyin ..aku ile deneyin..

asmali_26

12 v 3,2 A akü kullanıyorum. 9540 ı çıkarıp deniyorum hemen usta.

kripto55

D ve s uclariini kisa devre yap..birde lehim isciligi maaleseft iyi olmamis soguk lehim olabilir dikkat edinn..

asmali_26

çıkarttım ve kısa devre yaptım.  7805 in ayağına 12 volt geliyor. ve 7805 çok ısınıyor. elimi deyiremiycek kadar. değerler aynı bi değişme yok ne yapmak lazım şimdi?

kripto55

Dve s yi kisa devre yaptinizmi .kisa devre yapin 7805  cok isiniyosa pic  yada lcd kanallarinda kisa devre olabilr iyice bakinn

asmali_26

pıc ve lcd kanallarını tekrar lehimle ısıtıp düzelttim. çok ince kontrol ettim gözle görünen bi kısa devre v.s yok.  degeerler 7v=6.25 / 5v=0.02 / 1.6v=0.01v ısınma devam ediyo. başka neyi kontrol edebilirim.

kripto55

7 volt hatti dogru 1.6 hatti tmm gibi ama 5 volt hatali kapali halde kisa devre modunda olcu aleti ile olcermisiniz 7805 i kisa devre varsa ayaklarda bir hata var demektir lehin yerlerini iyice temizleyin tinerle..

asmali_26

t 12 nin yönüyle ilgili değişik bilgiler var. devre üzerindeki şekli doğrumudur?

kripto55

2 ci resimde karadg ustaninki gibi olacaik transistor..

asmali_26

usta tinerle bi güzel temizledim kuruttum. transistör yönü doğru. hersey tamam gibi duruyo. ama ya gözden kaçırdığımız bişey  var. yada malzemelerden biri arızalı. 7805 bacakları na buzzer bağladığımda kısa devre görüyo. alet ötüyo. burdan yola çıkarak sorun nerde olabilir?

asmali_26

7805 i ilk başta 9540 ı sökmeden denemiştik ondan dolayı yanmış oalblirmi? yeni bi 7805 alıp deneyim. aşırı ısınmada devam ediyo. lehim işçiliğine gelirsek evet farkındayım tabi yeni aldığım havya daha fişe takarken elimde patladı. eskisinı kullanmak zorunda kaldım lehim teli kalın ve eski havyayla bu kadar oldu. yeni bi havya alıp komple lehimleri tekrar elden geçireyim.

acemi-usta

arkadaşlar bu problemler neden  çıkyor anlamadım pcb yi kendim bastım  ve elektronikten hiç anlamam taktığım gibi çalıştı cihazlar kendi hatamın dışında hiç bir sıkıntım olmadı
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

asmali_26

devre gayet güzel tasarlanmış. hatanın bende olduğuna eminim ama nerde?. videoda t5 transistörü ile bendeki devre üzerindeki yönde farklı. ben devreye uydum. sanırım doğrudur.

kripto55

Son durum ne usta 7805 degistiniMi

asmali_26

usta heryer kapalı bulamadım. yarında pazar buyuk ihtimal pazartesiye kalcak.

asmali_26

7805 i komple çıkarıp lehimleri temizledim. ancak orta (şase)ve 5v çıkışı devre üzerinde kısa devre görünüyo. şase ve 5v değeri kısa devreyse sıkıntı başka biyerde gibi. ama devre üzerinde komple yeni aldığım havyayla lehimleri düzelttim. ince ve şık gayet iyi oldu. herangi bir soğuk lehim söz konusu bile değil artık. ancak bu uçlar (+5v- gnd) kısa devre olduğu sürece ben yeni 7805 de taksam sorun düzelmez mantık olarak yanılmıyosam. 

az önce 7805 i söküp direk aküye bağladım ve 5 v çıkış aldım. yani 7805 de sıkıntı yok. gayet güzel çalışıyo dediğim gibi bütün sorun devredeki kısa devreyi bulmak.

kripto55

Biz soruna mantikla cozum bulmaya calisiriz cozcek olan sensin usta kisa devreyi bulabilirsiniz iyice bakinnn

asmali_26

ustalar sıkıntıyı çözdüm. arkadaki 4 kondansatörün minik olan birinde iki bacakta kısa devre vardı. kaldırdım ve 5 v değerini yakaladım . tıkır tıkır çalışıyo. amma velakin 1,6 volt değeri 0,01 olarak görünüyo. 1,6 volt u ölçtüğümüz direncin diğer bacağında 6 v giriş var dirençden geçtikten sonra 0.01 e düşüyo. farklı bi dirinçle bu durumu çözebilirmiyim ??? ???

asmali_26

Alıntı yapılan: kripto55 - 22 Şubat 2015, 03:34:12
Biz soruna mantikla cozum bulmaya calisiriz cozcek olan sensin usta kisa devreyi bulabilirsiniz iyice bakinnn

kripto usta baya yardımcı oldun bu arada saolasın. şu 1,6 volt olayında bi fikrin varmı?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious