Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

bobin nasıl ölçülür?

Başlatan mc_307, 29 Ocak 2015, 21:32:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mc_307

selam arkadaşlar. bi endüktans meter aldım , bir türlü bobin ölçmeyi becemedim.  bize lazım olan 550uh değeri için nasıl birt ölçüm yapılmalı? bu henry biriminin sıralaması nedir kafam fena karıştı...
aldığım alet bu : http://www.ebay.com/itm/331351363530?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
bobini bağlıyom ölçü aletine bobin hareket edince değerler değişiyor, ölçüm yparken nelere dikkat etmeliyiz?

şu ifade kafamı karıştırdı heyr yerde bu var
Bobinlerde Birim Dönüşümleri :
1 H = 106 µH
1 H = 103 mH
1mH = 103 µH 

bu sayılar kafamı fena karıştırdı, uh mu büyük mh mu anlamadım. ne diyor burda.
Linkback: bobin nasıl ölçülür?
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Ankebut

kuzen_212000

mh büyükyür uh den uh büyüktür nh den     

1000 uh 1 mh dir kardeşim ölçü aletini en düşük mh konumuna alıp ölçebilirsin saygılar.
Ölen Hayvan İmiş.Aşıklar ölmezmiş....

mc_307

yapma yaw. 106 dediği 10 üzeri 6 o zman , sıralamayı bilmediğim için forumda falan olan devre yetersiz diye gittim bunu aldım. kendim yapardım ne güzel.
mh kademesinde 0.550= 550uh oluyor o zman.
sağolun ustalarım bi deneyim ben takılırsam sorarım.
birde ortamda metal olup olmaması uh değerini etkilermi, hareket ettirince değer değişiyor

mc_307

arkadaşlar 30cm bobin kablosu ile ölçüyorum 293 uh geliyor ve kablo ve soketle beraber omajı 3.1R gibi. reçber marka dt8 kablosu ile yaptım. bu değerler nasıl sizce? olması gereken nedir?

mc_307

Aldığım alette bobin ölcerken. Bobini bağlamadan propları birbirine deydirip reset tuşuna basmak lazımmış denerken buldum. Cevirisinden pek bisey anlaşılmıyor. Sonra bobine baģlayınca ölcüm yapabiliyorum artık LX modunda.
Endüktansın en iyi ayarı ne olmalı sizce. Ve bu degerden az veya cok olması neleri etkiler

...SİNYALCİ...

Alıntı yapılan: mc_307 - 29 Ocak 2015, 22:55:04
arkadaşlar 30cm bobin kablosu ile ölçüyorum 293 uh geliyor ve kablo ve soketle beraber omajı 3.1R gibi. reçber marka dt8 kablosu ile yaptım. bu değerler nasıl sizce? olması gereken nedir?
ustacığım 2-3 ohm arası direnç ve 400-600 uh arası endüktans 340 ohm sönümleme direnci saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

fearless_035

Agzina saglik sinyalci ustam yetisiyon her konuya yardimci oluyosun bas tacisin saygilar..
"Hayat bir tecrubedir yasamak gerekir.." ;)

"T€kNoLojī €kīBī"

...SİNYALCİ...

Alıntı yapılan: fearless_035 - 08 Mart 2015, 22:58:38
Agzina saglik sinyalci ustam yetisiyon her konuya yardimci oluyosun bas tacisin saygilar..
Aman ustam ben utanırım baştacı falan ne haddime teşekkürler aklımızın yettiyi ustalarımızdan ögrendiklerimiz saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

YILDIRAY

Selam herkese onemli bir feedback vermek istiyorum. Denenmistir emaye yada data kablolarinin kaliteleri farkli oldugu icin omaji tutsa entuktansi tutmuyor. Ne yapmak lazim cozumu şu. 50cm capinta bobini sardin bize omaji ne lazim. 2.5R bunu yakalatik ama entuktansi yuksek geldi ise ornek 600uh o zaman bobin capini 60cm yap. Entuktansi duser. Ayni sekilde entuktans dusuk geldi ise capi ornek 40cm yaparak entuktansi artirabiliriz. Bu sekilde yapilmasi bobinin omajini etkilemez.herkese kolay gelsin...

elc

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 06 Haziran 2015, 13:04:00
Selam herkese onemli bir feedback vermek istiyorum. Denenmistir emaye yada data kablolarinin kaliteleri farkli oldugu icin omaji tutsa entuktansi tutmuyor. Ne yapmak lazim cozumu şu. 50cm capinta bobini sardin bize omaji ne lazim. 2.5R bunu yakalatik ama entuktansi yuksek geldi ise ornek 600uh o zaman bobin capini 60cm yap. Entuktansi duser. Ayni sekilde entuktans dusuk geldi ise capi ornek 40cm yaparak entuktansi artirabiliriz. Bu sekilde yapilmasi bobinin omajini etkilemez.herkese kolay gelsin...

Doğrudur nitekim endüktans sarım sayısı ile alakalı bir durum direnç ise kullanılan bakır telin kalitesi ile alakalı örneğin şu an cat 5-6 kabloların bir çoğu demir dışı bakır kaplama bazıları ise çinko dışı bakır kaplama çok kalitesiz .. saygılar.
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

ali

elimde bir bobin var ölçtüm 22 mhz cıktı fakat internetten arıyorum o şekil çıkmıyor yardımcı olurmusunuz

galaksi

Alıntı yapılan: ali - 03 Temmuz 2015, 13:46:26
elimde bir bobin var ölçtüm 22 mhz cıktı fakat internetten arıyorum o şekil çıkmıyor yardımcı olurmusunuz

bobini neyle ölçtün. 22mhz frekanstır, bobin değeri değildir.

a4tech

ustalar s.a bu 400 veya 600 uh endüktans  deniliyor  bunu multimetrede hangi işaretle ölçülüyor :-[

a4tech

ustalar s.a bu 400 veya 600 uh nasıl ölçülür

Mustafa-

LC METRE veya bazı dijital ölçü aletlerinde bulunan Lx kademesinde ölçüm alabilirsin...

a4tech

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious