Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

roma sikkesi hakkında bilgi verebilecek var mı?

Başlatan grkn, 08 Ocak 2015, 22:31:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

grkn

Arkadaşlar roma dönemine ait sikkeler hakkında bilgi alabileceğim kaynak yada sikke kataloğunu nerden bulabilirim pdf olsa şahane olur...
Saygılar ;)
Linkback: roma sikkesi hakkında bilgi verebilecek var mı?

Ankebut

Ankebut

Sadece resimdeki örneği istiyorsan; büyük kostantin bronz parası ms 307-337 arası ön yüzünde konstantin kellesi olmalı....avrupa müzayede 100 dolar civarı....

grkn

sağol ustam resimdeki sikkede konstantin resmi var dededen kalma koleksiyoner birine göstermiştim 500 rahat yapar dedi nadir bulunuyormuş artı para çok iyi korunmuş müzeye bile bağışlayabilirim  ;)

Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Ankebut

Alıntı yapılan: grkn - 09 Ocak 2015, 12:52:46
sağol ustam resimdeki sikkede konstantin resmi var dededen kalma koleksiyoner birine göstermiştim 500 rahat yapar dedi nadir bulunuyormuş artı para çok iyi korunmuş müzeye bile bağışlayabilirim  ;)

Bu fiyat veriyorlarsa iyi .Doğru para gerçekten iyi korunmuş, eğer müzeye götüreceksen ki daha iyi olur, bu paranın olmadığı bir müzeyi tercih et..

grkn

karadağ ustam isterseniz dp3s ile takas edelim ne dersiniz  :D ;)

grkn

Karadağ ustam takası yaptıktan sonra en yakın müzeye bağışlarsınız tabi Ankebut ustanın dediği gibi bu sikkenin olmadığı müzeyi tercih edersiniz artık doğru olan da bu

YABGUHAN25

Bu para hangi doneme ait con yaziyor ama ben cikarmadim biri getirdi ilgimi cekti bende fotografladim

Ankebut

Sevgili Yabguhan 25 Bizans justininan sikkesidir. Ms 500-550 arası falandır. Saygılarımla

YABGUHAN25

Alıntı yapılan: Ankebut - 14 Ağustos 2015, 00:49:56
Sevgili Yabguhan 25 Bizans justininan sikkesidir. Ms 500-550 arası falandır. Saygılarımla
delikli olması neyi ifade ediyor peki?
diğer tarafın resmi de ektedir saygılar

onur600

İlk defa deliklisini bende burada gördüm.Bende merak ediyorum nedenini.
Acaba uğur parası filan mıydı kaybetmemek adına boyna asılmış düşüncesi aklıma geliyor...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

YABGUHAN25

acaba o zamanda tedavülden kalkmış gibi bişey mi örneğin bizdeki pararalarıda gelgeçle imha ediyorlar onun gibi bişey olabilir mi?

YABGUHAN25

garip gelecek ama bu parayı birisi getirdi bende dp3s var ona bahsettim cihazdan dışardayız cüzdanını cıkardı tutssana  buna dedi bende tuttum değerli verdi parayı hiç görmeden değerli bişey var dedim cüzdanda para altın bakır v.s dedim gülerek çıkarıp gösterdi bende fotoğrafladım
saygılar

Karadağ

Alıntı yapılan: YABGUHAN25 - 14 Ağustos 2015, 19:31:58
garip gelecek ama bu parayı birisi getirdi bende dp3s var ona bahsettim cihazdan dışardayız cüzdanını cıkardı tutssana  buna dedi bende tuttum değerli verdi parayı hiç görmeden değerli bişey var dedim cüzdanda para altın bakır v.s dedim gülerek çıkarıp gösterdi bende fotoğrafladım
saygılar

3s ile tek para toplanır mı diyenelere gelsin bu mesaj :)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

Onlarca video çektik tek,tek toprak altı olarak.Dahada tatmin olmayan varsa tıbbi destek alması gerekebilir...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

YABGUHAN25

Alıntı yapılan: Karadağ - 14 Ağustos 2015, 20:17:08
Alıntı yapılan: YABGUHAN25 - 14 Ağustos 2015, 19:31:58
saygılar

3s ile tek para toplanır mı diyenelere gelsin bu mesaj :)
Ben memnunum bana bu cihaza kavusturandan Allah razı olsun saygılar

Ankebut

Alıntı yapılan: onur600 - 14 Ağustos 2015, 19:06:16
İlk defa deliklisini bende burada gördüm.Bende merak ediyorum nedenini.
Acaba uğur parası filan mıydı kaybetmemek adına boyna asılmış düşüncesi aklıma geliyor...

İyi çalışmalar herkese, ortası delikli para ile kenar kısmı delikli paralar arasında fark vardır. Her türlü madeni para kanarından delikli olabilir. Ama genelde ortası delikli olanlar en değersiz olan paralardır. Günümüzde hala ortası delikli para kullanan ülkeler mevcuttur. Ortası delikli olan paraların maden olarak değeri o kadar düşüktür ki, belirli bir çaptan aşağı yapmak istemezler yani kullanılacak hammaddeyi azaltmak adına ortadan delik açarlar. Böylece üç para basımı yerine aynı miktarda madenden dört para basılabilir. Kenarları delik olan paralar ise tahmin ettiğiniz gibi ipe asılarak taşımak için, boyna asmak için gelinlere takmak için falan gibi sebeplerle kenarları delik açılmıştır. Bu paralar genelde değerli oldukları için bronz altın gümüş gibi. Bunlardan bir delik açmak değerlerini fazla düşürmemektedir. Tabiiki maden değeri olarak. Koleksiyonerler için ise delik olmayan paralar daha değerlidir. Saygılarımla

Flaroyal

Selamın aleyküm.Sanırım forumda ilk mesajım.Bilgim dahilinde kenarından delikli paralar bir sonraki dönemde hatıra olarak kullanılıyor.Nereden bildiğime gelince zamanında CALİGULA parası bulmuştuk.(Caligula. 37 – 41 yılları arasında sadece 4 yıl boyunca hüküm sürmüş roma imparatorudur) Bu paranın aslı 28.60gr geliyor.Fakat bizim bulduğumuzda delik olduğu için 27.80gr geliyordu.Yani delikten dolayı 0.80gr bir kayba uğramıştı.Daha sonra parayı gösterdik bir kaç yere,internetten müzayede bilgilerine baktığımızda en son 2006 yılında satıldığını gördük.Çok nadir bulunan sikkelerden olduğu için bir müddet bekledikten sonra ihtiyacı olan bir koleksiyonere teslim ettik.Bildiklerim bu şekilde delikli sikkeler hakkında.Vesselam

farukazat

Merhabalar, roma parasını-sikkesi tam olarak resimden kırpıp google resimlerde aratmayı deneyebilirsiniz bu sayede yerli-yabancı kaynaklardan bilgi edinebilirsiniz
Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious