Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

BRN Pİ NES-500

Başlatan reqo24, 02 Ocak 2015, 21:42:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

reqo24

Herkese İyi Çalışmalar... Uzun zamandır elektronikten ve dedektörden uzak kaldım, geri dönmenin zamanı geldiğini düşünüyorum ve BRN Pİ NES-500 ile  Başlamaya Karar Verdim. Bu cihazı yapan arkadaşlarımız var ise devreyi yapım aşamasında yaşadıkları sıkıntıları, bulamadıkları malzemelerin yerine kullandıkları malzemeleri, bobin ayarını, cihazı kullandıysa arazideki ve havadaki performans durumunu paylaşabilirlerse çok memnun olurum. Gerekli olan dökümanları ustalarım sağolsun paylaşmışlar ben de elimde olmayan malzemelerin listesini çıkartıp sipariş verip bir an önce başlamak istiyorum. Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum herkese iyi çalışmalar diliyorum. Saygılar & Sevgiler ...

Linkback: BRN Pİ NES-500

beyazkuvvet

brn pi basit bir devre ben yaptım çalıştırdım hatta yazılım üzerinde oynamalar dahi yaptım ama sonra aldım bir kenara attım.Aslında vakit bulursam tekrar bir ara brn toparlayıp kenara koymak lasım..

UNIQUE - TA5DF

brn-1 ile brn nes farklı cihazlar ama aynı tasarımcıya ait cihazlar ;)
TA5DF

teknik2230

brn-1  çift opla  tek  para  30  cm ye  çıkıyor-surf masterdan esinlenmiştim

teknik2230

Alıntı yapılan: UNIQUE - TA5IFD - 07 Ocak 2015, 20:55:27
yalçın  abi  nerelerde  usta   hasta  falanmı  asenkron

mc_307

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 06 Ocak 2015, 22:22:22
brn pi basit bir devre ben yaptım çalıştırdım hatta yazılım üzerinde oynamalar dahi yaptım ama sonra aldım bir kenara attım.Aslında vakit bulursam tekrar bir ara brn toparlayıp kenara koymak lasım..
beyazkuvvet ustam nasıl bir müdehale yaptınız yazılıma. bir katkısı oldu mu. hex i işlemek için bas dosyasına nasıl ulaştınız...
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

onur600

Alıntı yapılan: teknik2230 - 07 Ocak 2015, 21:13:40
Alıntı yapılan: UNIQUE - TA5IFD - 07 Ocak 2015, 20:55:27
yalçın  abi  nerelerde  usta   hasta  falanmı  asenkron
Asenkron usta firarda ;)

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

m_gul

arkadaşlar  BRN Pİ NES-500 yapmıştım ve çok güzelde işliyordu fakat bobin testlerinde bişeyler oldu şimdi bobini algılamıyor alet çalışıyor fakat bobin algılama yok
BRN Pİ NES-500 belgeleri(pcb,malzemelistesi,şema gibi) elinde olan varsa yayınlaya bilirmi pc ye format attırınca hepsi silinmiş tekrardan yapmak istiyorum şimdiden teşekkürler

teknik2230

nes500  diyelimki  bir  tepsiyi  40*60 : 90  cm den net   1.30da  tıkırdıyor  vu metre  yapılınca  1.50  50  cm  başlıkla   yani  20  cm  fark  ediyor

mc_307

Alıntı yapılan: m_gul - 08 Ocak 2015, 21:37:54
arkadaşlar  BRN Pİ NES-500 yapmıştım ve çok güzelde işliyordu fakat bobin testlerinde bişeyler oldu şimdi bobini algılamıyor alet çalışıyor fakat bobin algılama yok
BRN Pİ NES-500 belgeleri(pcb,malzemelistesi,şema gibi) elinde olan varsa yayınlaya bilirmi pc ye format attırınca hepsi silinmiş tekrardan yapmak istiyorum şimdiden teşekkürler
Brn pi konusunda gakaksi usta verdi.

pro-TR

slm nez500 ü ilk yapan kişi benim, o zamanlar baron ustanın bu devreyi test etme imkanı yoktu,internet üzerinden uzak bağlantı ile beraber yapmıştık bu devreyi, devrenin özelliği şuydu, işlemci kullananlar bilirler devre ADC okuma mantığı üzerine kurulmamıştı, sinyal TL062 lerle oluşturulup, "sinyal okey" ledini bir trimpotla ayarlayarak işlemciye 1 ve 0 gönderilerek algılama yaptırılıyordu. bu mana da nes500 güzel bir tasarımdı. sonralarda baran1 i çok daha stabil ve güzel hale sokan kişi asenkron ustadır. zira üzerinde epey kafa yormuştu ve kartları fabrikasyon bastırmıştı. hey gidi günler heeey o zamanlar LM358 yerine farklı bir firmanın 358 ini bulup kullanıyorduk. bunu da en iyi ercan abim bilir.  :D

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: mc_307 - 07 Ocak 2015, 21:43:52
beyazkuvvet ustam nasıl bir müdehale yaptınız yazılıma. bir katkısı oldu mu. hex i işlemek için bas dosyasına nasıl ulaştınız...

bas dosyasını pro-tr vermişti.Hatta 2 tane hex vardı birini kendisi yapmış sanırım timerli çalışıyordu.Diğeri orjinal kodu olması lasım brn ın yapanlar bilir ( şayet doğru kod ise ) çalışma esnasında değerleri arttırıp eksiltiyorsunu.Ben ana çalışma ekranında menu tusu atayıp menuye girdikten sonra degerleri ayarlayabiliyordum en son kenara attım bıraktım.Vakit bulursam ve osilaskop alırsam kaldığım yerden devam edeceğim.

Öyle ufak tefek bi pi sistem dedektör ihtiyacım var hatta konusunu açmıştım su altında çalışan vs. gibisnden yazın kumsalda kullanmak için...

mc_307

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 12 Ocak 2015, 18:30:41
Alıntı yapılan: mc_307 - 07 Ocak 2015, 21:43:52

bas dosyasını pro-tr vermişti.Hatta 2 tane hex vardı birini kendisi yapmış sanırım timerli çalışıyordu.Diğeri orjinal kodu olması lasım brn ın yapanlar bilir ( şayet doğru kod ise ) çalışma esnasında değerleri arttırıp eksiltiyorsunu.Ben ana çalışma ekranında menu tusu atayıp menuye girdikten sonra degerleri ayarlayabiliyordum en son kenara attım bıraktım.Vakit bulursam ve osilaskop alırsam kaldığım yerden devam edeceğim.

Öyle ufak tefek bi pi sistem dedektör ihtiyacım var hatta konusunu açmıştım su altında çalışan vs. gibisnden yazın kumsalda kullanmak için...
Menü olayının size katkısı varmıydı ustam.
Sizde hala varsa isis şeması ve bas dosyasını verebilirmisiniz

beyazkuvvet

şöyle düşün.Fet'i sürdüğün sinyali şayet timer ile üretmiyorsan delayms gibi basit bir gecikme ile yapıyorsan bu kısımda programın akışında kullandığın her komut satırı senin ürettiğin sinyali etikler 4 tane tuşu kontrol ederken oluşan gecikme ile 1 butonu tararken oluşan gecikme aynı değildir.
Bundan dolayı sana bu kodu versemde pek bi işine yaramayacak.
İşin temiz tarafı timer ile yapılan olanıdır.Kodu arvişde aramam lasım bulduğumda ( akşam eve gidince bakacağım ) atarım .

beyazkuvvet

Bi bak hocam geçmiş vakit hatırlayamadım hangi neydi.Baya bi bas oluşturmuşum zamanında muhtemel yaptığım değişikleri denerken sayı arttı gibi :P

Elimdekiler bunlar.

Ayriyetten devreyi kurarken ben 20x4 lcd kullandım.Herzamanki gibi 7805 e güvenmeyip beslemeyip LM2576 ile yaptım.

hatta bu aralar ufak tefek işlerim var tamamladıktan sonra bende elimdekini adam ederim...

mc_307

Sagol ustam nes 500 mu bu.
Ben brn pi 1 i yaptınız sanıyordum

beyazkuvvet

BRN 1 dediğin asenkronun modifiye ettiği ise onu değil ilk veriyonu yaptım ben artık ismi nes500 mü bilmiyorum.İlk o gözüme ilişti.Aslında brn1 yani asenkron ustanın yaptığı daha hassas çalışması gerekiyor diye okumuştum forumda analog kısmı değiştirmişti çünki o Bundan dolayı aslında donanımı brn1 üzerinden götürmek daha iyi olur gibime geliyor.Bakalım kısmet olursa yaza kadar tekrar toparlıyacağım..

teknik2230

brn-1  de  lcd  ekranın voltajını  ayrı  bir  reğüle ile  kontrol  etmenizi  tavsiye  ederim birde  pikin  geride  kalan  boş  ayaklarını 22 k  ile  şaşelemenizi  birde  ırf ye  10 k  direnç  takmanızı   orta  ayak  boş   g-s ayaklarına  10  k  direnç

beyazkuvvet

Benim hep anlamadığım bir durum var.Madem bu tarz devrelerde fet kullanılıyor neden özel sürücü entegresi de kullanmıyoruz ? sebebini bilen varmı ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious