Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Ödev için çok basit metal dedektör şeması

Başlatan luckyua, 20 Aralık 2014, 13:48:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

luckyua

Öncelikle herkese kolay gelsin...

jeofizik müh son sınıf öğrencisim. Ödev için basit metal dedektörü yapmam gerekiyor. internette bir kaç tane devre gördüm ama çalışmadı elektronik bilgimde pek yok...

İstediğim şey 4-5 cm den metale tepki verecek bir cihaz yardımcı olursanız sevinirim.
Linkback: Ödev için çok basit metal dedektör şeması

galaksi

mc_307

galaksi ustanın verdiklerinden ilki bence. tarsos da vlf bobini çok sıkıntı, her babayiğidin harcı değil dd bobin yapmak... şuan bende minimax yapıyorum. tam çalıştıramdım hala
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

luckyua

Verdiğiniz örnekler için teşekkür ederim...

ben aşağıdaki devreyi yapmaya karar verdim basit ve çalışır durumda videosunuda izledim tam aradığım şey aslında... ama kafama takılan iki soru var.

1. aşağıdaki şemada 10... 330UH yazıyor bu hazır bobin dimi videoda hazır kullanmış teyit etmek için soruyorum
2. Videoda çift ışıklı led kullanmış sanırsam RGB led değil bu dimi? Ben iki bacağa bağımsız iki led kullansam sorun olurmu...

şimdiden teşekkürler sizlere...

mc_307

330uh kondansatör tarzı bobin diye gecer o dur.
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious