Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

low offset jfet opamp giris sinyal voltaji...

Başlatan YILDIRAY, 05 Kasım 2014, 04:16:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YILDIRAY

Herkese Kolay gelsin. Low Offset Jfet Opamp ların + evirmeyen girişlerinde Minimum Kaç v0lt olmalı Şöyle Bir Mantığım Var giriş Sinyallerini belli bir voltajın üstünde tutmak İçin sinyali  Zener diyot üzerinden vere bilirmiyiz ve Zener diyot kaç volt olmalı.

Linkback: low offset jfet opamp giris sinyal voltaji...

Karadağ

Merhaba,

Bu opampa göre değişir. Rail to rail input bir opamp da bu çok çok çok düşük seviyelerde olur. Datasheetlerde bunun detaylı bilgisi var. Sizin istediğinizi yapmanın en kolay yolu sanal gnd yapıp sinyali sanal gnd üzerine bindirmektir. Bunun normal gnd üzerinde oluşan gürültülerden kurtulma gibi bir avantajı da var. Ama bu seferde kazancı çok artıramıyorsunuz.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

YILDIRAY

karadağ ustam Low Offset Jfet Opamp giriş sinyalleri ortalama kaç volt olmalı. örnek Lf411cn datasheetinden bir şey anlamadım.çünkü sebebi şöyle  monostable multivibratör devresi yapıp mosfetten gelen sinyali zener diyotla sınırlayıp kararlı olması için 2*4148 kırpıp opampın giriş sinyallerine vermek istiyorum böyle örnek bir devre bulamadım.benim derdim opamp giriş sinyali voltajı kaç volt olmalı karalı halde olması için.teşekkürler

ali kaptan

girişe uygulayacağınız sinyali yükseltip değerlendirmek istiyorsanız, ne kadar yükseltileceğini de belirtmelisiniz ki doyum noktası da hesaplanabilsin

onur600

Alıntı yapılan: YILDIRAY - 05 Kasım 2014, 12:40:21
karadağ ustam Low Offset Jfet Opamp giriş sinyalleri ortalama kaç volt olmalı. örnek Lf411cn datasheetinden bir şey anlamadım.çünkü sebebi şöyle  monostable multivibratör devresi yapıp mosfetten gelen sinyali zener diyotla sınırlayıp kararlı olması için 2*4148 kırpıp opampın giriş sinyallerine vermek istiyorum böyle örnek bir devre bulamadım.benim derdim opamp giriş sinyali voltajı kaç volt olmalı karalı halde olması için.teşekkürler
Ustam;
Mosfetten gelen sinyali derken...
Sanırım mosfetle bobin sürüp,bobinde oluşan voltajdan mı bahsediyorsunuz.Eğer öyle ise oluşan gerilimin değeri bizim için çok önemli olmadığını varsayarsak 4148 lerle zaten okunacak sinyal değerini sabitlemiş oluyoruz.
Yani bu araya zener koymanın nedeni ne olabilir...

Eğer karşılaştırıcı bir devre olacakca Ali ustanın dediği gibi op. çıkışına zener koyarak iki farklı giriş ucu kullanılarak farklı okuma elde edilebilir...
Yanlış anlayıp yazmış olabilirim...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

YILDIRAY

onur ve ali kaptan ustam 500hz kare dalga bir sinyal üretmek istiyorum. giriş sinyali voltajı kaç olmalı.tesekkürler

onur600

Ustam,500hz lik kare dalgayı opampa uygularsanız dalga formu çıkışta kare dalga olarak çıkmaz.Kısmen üçgen dalga olur.
Siz kare dalgayı opamla mı oluşaracaksınız.Yoksa örn.555le oluşturduğunuz kare dalgayı opampa mı vereceksiniz.
Giriş sinyali kaç volt olmalı derken opampın besleme voltajı altında olmalı.Eğer voltaj üstüne çıkarsa çıkışda bir artış gözlenmez.

Sorunuzdan anladığım kadarıyla...
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

YILDIRAY

Onur ustam tesekkurler..
Birkac deneme yapacagim sizden tekrar yardim isteyebilirim

galaksi

CD4093 ü deneyin. Kare dalga osc. basit olur. 1 direnç + 1 pot + 1 kondansatör.

YILDIRAY

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious