Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wtrk

Alıntı yapılan: kara1453 - 29 Ocak 2016, 10:21:32
devre  dökümanlarını paylaşırmısınız

Bu konudaki ilk mesajlarda olması lazım kardeşim.
yoksa paylaşırım
NoBodY CaN StoP Me.!!!

kara1453

wtr  bulamadım dostum-epe orjinalimi iyi bumu iyi amperi yükselterek toprakta denemişliğin oldumu-kazıklar aralık nedir saygılar

wtrk

Alıntı yapılan: kara1453 - 29 Ocak 2016, 16:21:34
wtr  bulamadım dostum-epe orjinalimi iyi bumu iyi amperi yükselterek toprakta denemişliğin oldumu-kazıklar aralık nedir saygılar

Ustam ercan ustada hazır PCB var modifiye edilmiş, onu kullanmanı öneririm, onun şeması bende yok malesef ancak orjinalini yapayım dersen yollarım..
Ben modifiye edilmişi tavsiye ederim, kendim kullanıyorum, kazık arası ölçeceğim alana göre değşiyor ancak ben 1'er metre aralıklarla çakıyorum, daha iyi çözünürlükte alabilemek için.
Cihaz bana göre çok iyi çalışıyor, özellikle ercan ustanın devresi
NoBodY CaN StoP Me.!!!

kara1453

cepni84

resistiviteyiyle max kaç m2 alan   max kaç metre derinlikte tarayabiliyoruz ,  arazi testi yapan arkadaşlar tespitlerini paylaşırlarsa ,imalata başlayabilirim.:)

wtrk

Alıntı yapılan: cepni84 - 30 Ocak 2016, 00:28:36
resistiviteyiyle max kaç m2 alan   max kaç metre derinlikte tarayabiliyoruz ,  arazi testi yapan arkadaşlar tespitlerini paylaşırlarsa ,imalata başlayabilirim.:)

128 x 128 lik nir alan taranır.
1 metre arayla yapsan 128m x 128m = sen hesapla
NoBodY CaN StoP Me.!!!

devran55

Ustam bizim tespitlerimizde en fazla 4 metreye kadar sonuç aldık daha derinlere inebilirmi zamanla yada testle belli olur ama 4 metre banko

kara1453

devran55  4 metredeki  tespit etiğin  özelikleri ebat  cinsi nedir

cepni84

tşkler arkadaşlar, bence 4 m bir amatör için gayet yeterli bir derinlik diye düşünüyorum.

...SİNYALCİ...

Bencede 4 m iyi 20m ölçtük diyelim  nasıl eşiliR.Saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

türkelli

Alırsın bi resmi kazı dayanırsın bekoylan bak nasıl eşiliyor sinyalci ustam ha diyelim beko olmaz bi yerde çağırırsın beni görürsün masrafları nasıl oluyormuş onuda görürsün tabi adil paylaşım karşılığı saygılar.

quentus

rezistivite kullanan arkadaşlara tecrübelerime dayanarak daha iyi sonuç almaları için  1-2 naçizane tavsiyede bulunmak istiyorum..

1) square array (kare ölçüm) için mevcut 10'ar metrelik elektrot kablolarını kısaltarak  2.50 mt. seviyesine çektim..  kabloların tamamen açık olması ve katlı kalmamasından dolayı görsel anlamda sonuçlarda daha fazla detaya sahip oldum..

2) ölçüm esnasında uzun kablolarının fazla gelen kısımlarını  KESİNLİKLE spiral / sargılı şekilde bırakmayın..

3) toprak yapısı elektrot aralığı kadar derinlikte belirleyici faktör.. aşırı gevşek olmayan ve bazı mineralli topraklarda iletkenliğin daha fazla olması sebebiyle derinlik tahmininizden daha fazla olabiliyor..

4) görsellerde özellikle grid formatında kil ve mineralin cihazı etkilemediğini net olarak göreceksiniz..

5) toprağın üst kısmının gereğinden fazla ıslak olduğu zamanlarda ölçüm yapmaktan kaçının (pel derinlik alamazsınız) ama bunun aksine üst katmanı kuru alt kısmı nemli toprak yapısında sonuçlara gerçekten şaşırır, hiçbir detayı atlamazsınız..

6) cihazınızın kasası plastikse ölçüm esnasında sürtünmeyi minimuma indirin (oluşan statik elektriklenmeden dolayı değerlerde kısa süreli ani yükselişler söz konusu oluyor) ve C / R değerlerini girdikten sonra SAVE etmek için ortalama 5-6 saniye kadar bekleyin..

aklıma şimdilik gelenler bunlar..

başarılar dikerim..

...SİNYALCİ...

...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

Kaşif

Arkadaslar bu goruntulerden birisi resistivite digeri okm arda cok bi fark varmi.
Edep Bir Tac İmiş Nuri Hidadan, Giy O Tacı Emin Ol Her Türlü Beladan.

devran55

wtrk

Alıntı yapılan: devran55 - 13 Nisan 2016, 13:16:00
ustam epenin resiztivite cihazımı aldığın data

Alttaki EPE ile alınmış, üstteki ise Future 2004 ile
NoBodY CaN StoP Me.!!!

Ankebut

Sevgili wtrk karşılaştırma yapmak zor: normalde aynı yer olduğunu beyan etmesen farklı yorumlara açık iki çekim olarak görünüyor, ancak sen aynı olduğunu söyleyince benzerlikler belli oluyor.....

LeKLeK

rezistiveyı yapmak ıstıyorum ama tam dokuman ılk sayfada mı? saglıklı oldu mu? deneyen var mı

aztek

arkadaşlar selam.epe nin olçüm tekniği ile ilgili bir soru sorucam anlatımlara göre R satır C sutun olacak. 1.yolda  R0 sabit  c0-c1-c2  diye cekim yapılacak 2.satırda R1 sabit  c0-c1-c2  diye devam edilecek.böyle cekince tex dosyası asagıya doğru yazıyor. r ile c nin yerini değiştirirsem tex dosyası saga doğru yazıyor(ölçüm yapan atrkadaşların verdiği datalar gibi) hangisi doğru ölçüm?yardımcı olursanız sevinirim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious