Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cool2o10

Bana mail adresini yazabilirmisin Pro-TR usta. Sana bir link yollamak isterim baska bir şey ile ugrasıyordun sen incelemeni isterim. Buraya yazmıyorum bu konu ile alakası yok sayılır ayrıca işi farklı yere cekmek isteyenler olacaktır .
Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

spradon

Ben propları bu şekilde yapmıştım. Bildiğimiz nalburlarda bulunan alçı karıştırıcı uç, Alt kısmını 25 cm bırakıp ucunu açtıktan sonra kullanıma hazır.

pro-TR

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

wtrk

Alıntı yapılan: spradon - 20 Nisan 2015, 13:32:30
Ben propları bu şekilde yapmıştım. Bildiğimiz nalburlarda bulunan alçı karıştırıcı uç, Alt kısmını 25 cm bırakıp ucunu açtıktan sonra kullanıma hazır.

Spradon usta iletkenliği nasıl peki bu alçı karıştırıcıların ?
İstediğiiz verimi alabildiniz mi ?
NoBodY CaN StoP Me.!!!

nişancı

Spradon ustam gayet güzel yaptırmışınız , hafif olsa gerek bendekiler özel yapım ama birhayli ağır ..

nişancı

Cool ustam paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum , bazıları ing olduğu için pek anlaşilmiyor , size bişi sorcam epe revistevite cihazında veya snuffler programında Derinlik olcebiliyormuyuz , veya epe revistevite cihazının 3d programı varmı , ?

cool2o10

Alıntı yapılan: snaypır - 20 Nisan 2015, 14:20:17
Cool ustam paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum , bazıları ing olduğu için pek anlaşilmiyor , size bişi sorcam epe revistevite cihazında veya snuffler programında Derinlik olcebiliyormuyuz , veya epe revistevite cihazının 3d programı varmı , ?

Türkçeye nasıl çevireceğimi inan olsun tam olarak bilemiyorum ing olarak teknik terimleri daha net anlayabiliyorum turkcedeki karsılıkları konusunda arkadaslara yalnıs seyler yazmak yerıne direct ing. olarak paylasmak daha dogru gelıyor guzel bır translate programı iş görecektir ( Bu durumlar için elinizde guzel bir çeviri Programı olsun arkadaslar ( bence internetten çeviri yaparken Yandex googledan daha iyi çevirir  ) 3d olayı zaten Pro-TR usta ve Karadağ usta geliştirilen bu haline 3d bir yazılım monte ediceklerdi orjinal EPE ye gelince 3D olarak orgınalı yok ama bunun onunude yardımcı full versıyon programlarla acmıslar bazılarını paylastım ınternette bırcok ornegı zaten var ayrıca derınlık konusuna gelınce Pro-TR arkadas guzel bır sey soylemıstı bır cok sey bır arada kullanıldıgında sonuc alınacaktır dıye buna bende katılıyorum .

nişancı

Saolasın cool usta ,Selami ustayı heycanla bekliyoruz bakalım nasıl bişi çıkacak , başarılar diliyoruz .

spradon

Proplarda iletkenlikte her.gi bir sıkıntı yok, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca demircide yaptırmayada ihtiyaç yok, bir tane taşlama aletiyle bu işlem hallediliyor.

wtrk

Alıntı yapılan: spradon - 20 Nisan 2015, 18:25:43
Proplarda iletkenlikte her.gi bir sıkıntı yok, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca demircide yaptırmayada ihtiyaç yok, bir tane taşlama aletiyle bu işlem hallediliyor.

Tesekkürler ustam.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

beyazkuvvet

Ben elimdeki çıkma pnomatik pistonların yanlarındaki millerden yapmıştım.üzeri kaplamalıydı.sert çelik olduğu için delmk falan epey uğraştırdı.

pro-TR

yaw arkadaşlar biraz kendimce yoğunluk vardı devreye bakamadım. öylece kaldı...
şimdi takıldığımız noktaya geri dönelim. 120-220v arası 4047 li devre ile elde edeceğiz. elde ettiğimiz bu ac yi DC ye de çevirdik. (hayalliyoruz)
ben 4047 yi iptal edip birer tranzistorlerle irf44n leri kontrol edip bobini süreriz diye düşünüyorum. tarfonun öteki yanından da istediğimiz 120V luk ac yi almış oluruz, bir köprü diyotla da dc ye çeviririz. buraya kadar tamam. şimdi bu dc yi 100-200 hertzlik bir kare dalga sinyalle TX probumuza uygulama yapalım diyorum. işte bu noktada nasıl yapabiliriz.
elimizde 220v DC var işilemcidende 100-200 hertzlik pulse var, bu pulseyi elimizdeki bu DC voltla proba vereceğiz.
nasıl yaparız  ^-^   ^-^   ^-^

cool2o10

Teslanın calısmasına baktınmı daha önce fikir olarak veriyim belki faydası olur.

http://www.rmcybernetics.com/projects/DIY_Devices/homemade_tesla_coil.htm bu basit olanı daha kapsamlısı solda var.

bölümleri için nelerin kullanıldığı işlevleri hangisinin ne için kullanıldığı ayrıntılı yazıyor nette daha kapsamlı devrelerıde bulunur.

sayfanın solunda da basıt olarak devre ıcınde kullanılan bolumlerın yapımı anlatılıyor en başından başlayıp  bobinleri hangisi ile sürdüğüne vb vb  ..

şunuda ayrıca incelersin.   http://www.rmcybernetics.com/shop/cyber-circuits/pulse-generators/pulse-modulator-ocxi

Buda ayrı bir yapımı

http://www.teslacoildesign.com/construction.html#schematic

elc

abi npn mosfet ile sürebilirsin sonuçta 100-200 hz  düşük bir frekans.

Alıntı yapılan: pro-TR - 26 Nisan 2015, 01:10:34
yaw arkadaşlar biraz kendimce yoğunluk vardı devreye bakamadım. öylece kaldı...
şimdi takıldığımız noktaya geri dönelim. 120-220v arası 4047 li devre ile elde edeceğiz. elde ettiğimiz bu ac yi DC ye de çevirdik. (hayalliyoruz)
ben 4047 yi iptal edip birer tranzistorlerle irf44n leri kontrol edip bobini süreriz diye düşünüyorum. tarfonun öteki yanından da istediğimiz 120V luk ac yi almış oluruz, bir köprü diyotla da dc ye çeviririz. buraya kadar tamam. şimdi bu dc yi 100-200 hertzlik bir kare dalga sinyalle TX probumuza uygulama yapalım diyorum. işte bu noktada nasıl yapabiliriz.
elimizde 220v DC var işilemcidende 100-200 hertzlik pulse var, bu pulseyi elimizdeki bu DC voltla proba vereceğiz.
nasıl yaparız  ^-^   ^-^   ^-^
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

cool2o10

adamlar bir tane

http://www.rmcybernetics.com/projects/DIY_Devices/homemade_signal_generator2.htm yapıyorlar

power mosfeti sürmek için basit olarak böle birşey kullanıyorlar yukarda ayrıca bakarsın dediğimin basit hali...

http://www.rmcybernetics.com/projects/DIY_Devices/homemade_pulse_controller.htm

adım adım örnekleri var zaten sayfada adamlar kaç voltu kac hz kullanıyorlar .. burda sorun olacagını sanmıyorum o kadar dusuk frekansın surulmesınde  ..

bak neler var ayrıca şunuda ekliyeyim ..

http://www.rmcybernetics.com/projects/DIY_Devices/homemade_ignition_coil_driver.htm

ya bunları eklemeye zaten gerek yok ustteki topicte belirttim solda ayrıntılı olarak neyin ne işe yaradıgı nasıl yapıldıgının basit halde kullanılanları var sol tarafa göz gezdirirseniz adamlar ayrıca belirtmiş fikir vericektir ..

cool2o10

elc ustada soylemiş fikir olarak NPN tetikleme için adamlar yuklarda ırf 740 kullanmıslar 10a 400v ustune kadar ayrıntılı şemaları var yukardaki linklerde kat kat anlatımlı..

pro-TR

usta sorun şu; bizim elimizde 220v DC var ve bu dc yi tetikleyeceğiz, yani probumuz bir bobin değil, demir cubuk draine direk 220v DC yi girdik diyelim bu noktayada probu bağladığımızda bizim 220v dc anında çöker, zira mosfet tetiklemeye başladığında orda bobin olmadığı için anında flyback gerilimi oluşur

cool2o10

çubugun ıcıne bır tane yerlestır o zaman .ust kısma bır yere montele.  :D   ( baska bir şey diyemiyorum yukarıda yazdıklarıma ilave olarak sonucu bu cıkardı ısen )

pro-TR

bilmiyorum usta aceleyede gelmek istemiyorum, zira sonrasında tırmalamak zor oluyor, şu şekilde ben kaynak makinasının tel motorunu pwm ile hız kontrolü yapıyordum, burda da işe yarayacağını düşünüyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious