Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beyazkuvvet

dur bakalım şehir ortamında ufacık bi bahcemiz var onuda eşelerken görürlerse başımız ağrımasın.Köye bi gitsem daha güzel olacak..
Linkback: Ynt: TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Ankebut

Alıntı yapılan: beyazkuvvet - 05 Kasım 2014, 21:32:23
dur bakalım şehir ortamında ufacık bi bahcemiz var onuda eşelerken görürlerse başımız ağrımasın.Köye bi gitsem daha güzel olacak..

Ah ah bir köyüm olsa bende gidebilsem iyi olurdu :(  Maalesef hep böyle şeylere hasret kaldım. Emekli olsam da bende gidebilsem bir yerlere....

ServetsizServet

Okumak tutkuların en soylusudur,

Ankebut

Alıntı yapılan: ServetsizServet - 08 Kasım 2014, 07:36:31
:D su bulalım ,bence , susuz bahçelerimiz çok

Ustam doğru söylüyorsun. Bir yerlerden su çıkartmak da lazım.... ^-^

UNIQUE - TA5DF

TA5DF

beyazkuvvet

hocam yakın zamanda görüşeceğiz malzeme bekliyorum elimde pcb kalmadı adam burada a4 boyutundaki pcb ye 20tl çekiyor elimde de başka işler var malzeme alımı yapacağım liste çıkartıyorum onun ile birlikte pcb alıp sana söz verdiğim gibi çalışır bir cihaz göndereceğim.

UNIQUE - TA5DF

* Yazılım %95 oranında Türkçeleştirildi. cihazlı testleler sonunda %99 u tam çevrilmiş olacak. inş.
* Yazılım TF-RES olarak isimlendirildi . Daha iyi öneriler değerlendirilir :)
* Beyazkuvvet ustama özel; "hakkında" menülü ve kendi firma isimli yazılım hazırlandı. Yapılacak değişiklikler bu yazılıma da uygulanacak.

Çeviri kopyala yapıştır olarak kullanılacak şekilde hazırlandı. Yeni sürümlerde kurulum doğrudan Türkçe olacak kısmetse.
TA5DF

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Ellerinize sağlık. Emeği geçen herkese teşekkürler. Unique program adı TE-RES mi yoksa TF-RES mi?
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ServetsizServet

Okumak tutkuların en soylusudur,

spradon

walkman

spradon ustam ellerine sağlık güzel ve kompakt bir çalışma olmuş.

spradon

Teşekkürler Walkman, biraz aceleyle yaptım, kutusuda küçüktü sığdırmaya çalıştım.

beyazkuvvet

Ellerine sağlık hocam güzel olmuş..Dayanamadın gene bitane topladın gibi :P

spradon

Elimde fazla malzeme vardı, bir tane yapayımda kenarda dursun dedim, zamanı gelince lazım olur belki.

karamurat

tivos

pro-TR

slm arkadaşlar uzun zamandır siteden uzak kaldım, çok fazla takip edemedim. sebebi yeni taşındığım yere telekomun internet kablosunu döşeyememesi, herneyse...
yapmış olduğunuz rezistiv cihazı nedir? epe dergisine aitse bunu yıllar önce yapmıştım. işe yaramıyor değil ama kullanım pratikliği yok ve birde gücü az gelmişti. (amacım sizlerin şevkini kırmak değildir, daha iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesindeyim)
Yıllar öncesi (ercan ustamın bu yazımı okumasını diliyerek cevap yazmasını bekliyorum) bu konuyu araştırmamızda toprak direncini prob olmadan yüzeyden okuma yönteminin olduğunu ERCAN ustam bahsetmişti. bunun nasıl olacağını veya sensörünün nasıl bir mantıkta çalıştığını merak ediyorum. bilen veya fikri olan arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum. eğer magnetometre gibi yüzeyden hızlı bir şekilde rezistiv işlemi yapabilirsek çok gelişmiş bir cihazımız olur diye düşünüyorum. sizler ne dersiniz?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

galaksi

Portable Cesium Magnetometer / Gradiometer
Model G-858
bu tarz bir cihaz yapmalı...

pro-TR

galaksi usta sanırım bu videodaki gradiometer tarzı bişey, manyetizma ile daha çok alakalı, bizim rezistiv dirençle alakalı olduğunu düşünüyorum.
benim merak ettiğim konu; problarla toprağa akım ve voltaj veriyoruz sanırım ki voltajın olduğu yerde akımda söz konusu, bu nokta da rezistiv için akım mı daha çok önemli yoksa voltaj mı?
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

beyazkuvvet

yere temazsız nasıl direnç okunuyor merak ettim şimdi.

Evet cihazın kullanımı çok zahmetli nemli toprakta problar lık lık gidiyor bide tutma sapı yaptım t şeklinde sökerken vs. kolay oluyor.Fakat toprak kuru ise ve sert ise sıkıntı yaratıyor.Bu cihaz aten tek başına kullanılacakbir cihaz değil.

Abi cihazın neresi zayıf acaba onuda merak ettim şimdi.?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious