Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TeknolojiEkibi Rezistivite Paylaşımı (EPE Resistiviteyi medifiye ediyoruz)

Başlatan beyazkuvvet, 02 Kasım 2014, 20:27:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mc_307

"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

cool2o10

http://www.hobbylinc.com/hobby-and-craft-metal-wire-and-metal-rods

Buda ebaydan

http://www.ebay.co.uk/bhp/metal-rod

yada

http://www.tuncmetal.com/content/blogcategory/66/248/lang,tr/ bu tarz sadece örnek

incele istersen.Krom nikel paslanmaz pahalıdır ama.Birde geçirgenliği konusunda diğerleri ile kıyaslamak lazım...

Genelde dowsing, Molecular Frequency Discriminator (MFD)  için vbThe brass rod  ( Pirinç )  olanlar kullanılıyor .

cool2o10

şunuda ekliyeyim LRL rodu yapımından alıntı:
Counter-balanced Brass Rod
Many dowsing advocates will immediately find fault with the choice of a coat hanger for our rod material. Most commercially available rods are made of brass, with a few using telescopic radio antennas which are also typically (chrome-plated) brass. The choice of brass, we might be told, is that it does not have the natural reaction to magnetic fields that steel does, for whatever reason this matters. It is conductive, though, and thus can receive the electromagnetic energy emanated from the desired target while ignoring the earth's magnetic field.
altlarını çizdim yararlı olacaktır.

pro-TR

cool2010 usta, ilginiz için tşk ederim, yaw hocam beni yanlış anlamayın. problar için bulunduğumuz şehirde kolay ve ucuz temin edebileceğimiz farklı bir amaç için üretilmiş metaller ne olabilir babında sormuştum.
seri bir üretim söz konusu değil, derdim şu;
karadağ usta bana gradiometer yollayacak, onunla arazi aramalarında elde ettiğim kritik yerlerde bu rezistivmeter ile toprak altındakileri daha net görebilmek...
sonuçta bir defineci eline tek bir cihaz alıp onunla dağ-tepe gezerek bişeyler bulmaya çalışması fazla amatörce olur. o tip amatörlerden ricam araziye giderken ellerine 1-2 tanede fidan almalarıdır bu sayede boşa kazdığı yerlere ALLAH rızası için fidan dikerse faydalı olur. memleket yeşerir.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

cool2o10

Pirinc olabilir oda bulunmassa en yakın sanayıden yada elektrot satan yerlerde kaynak ıcın kullanılanlarından bulunabilir belli boyutlarda  bakır kaynagı sarı kaynak yada o tarz kaynaklar için olanlardan bulunabilir su altı kaynaklar ıcın farklı olanları kulanılıyor gercı senın tercıhıne kalmıs artık  :D

pro-TR

Alıntı yapılan: cool2o10 - 12 Nisan 2015, 21:39:14
Pirinc olabilir oda bulunmassa en yakın sanayıden yada elektrot satan yerlerde kaynak ıcın kullanılanlarından bulunabilir belli boyutlarda  bakır kaynagı sarı kaynak yada o tarz kaynaklar için olanlardan bulunabilir onlardan bir tanesini tercih edilebilir.

tşk ederim o zaman haftaiçi bir sanayiiye gideyim bakalım ne bulacağım.
bu arada kafama takılan ve şuan için aşamadığım amper ölçüm katı, zira bobini sürdüğümüzde +v kısmındaki shont direncinden geçen akım AC ye yakın olacaktır. hassas bir ölçüm için güzel bir ac ampermeter şemasını oluşturmak lazım. zira akım ölçümü matematiğimizi epey etkilemektedir.

cool2o10

http://electronics-diy.com/voltmeter-ammeter.php  0-70 0-500 v .  incele istersen birçok secenek olan bir yer uygun olanı  bulursun inş. istediğin tarz.

pro-TR

Alıntı yapılan: cool2o10 - 12 Nisan 2015, 22:02:05
http://electronics-diy.com/voltmeter-ammeter.php  0-70 0-500 v .  incele istersen birçok secenek olan bir yer uygun olanı  bulursun inş. istediğin tarz.

usta bu şemanın biraz daha iyisini kullandım ETE hocam vermişti, bunlar GND den akım ölçülüyor. yaw neyse çok fazla kasmayalım devreyi, şöyle yapalım. bizde akünün GND sinden ölçüm alalım ve akım ölçümünü sürekli yapalım, TX katı aktif değilken aldığımız ölçüm ile TX katını aktif ettiğimizde ölçtüğümüz değerden çıkardığımızda bize TX in çektiği akımı verir sanırım. olmasa bu şekilde yolumuza devam edelim.
tamam o zaman bu gece ben rezistivimizin tam şemasını oluşturup burada paylaşayım, daha sonra PCB yi hazırlar devrenin testlerine başlarız. gerçi havalar yağışlı gececek ama fırsat buldukça denemelere devam ederiz.

pro-TR

evet arkadaşlar rezistivmeter şemamız oluşturuldu, 3 aşağı 5 yukarı şemamız bu şekilde olacak.şema üzerinde oynama olabilir, zira test aşamasında karşılaştığımız zorluklarda düzeltmeler yapabiliriz.
[/size]

nişancı

Ustam ben elektrot olarak makas celiğinden yaptırmıştım biraz kalın ve ağır ama istersen kayaya cak egilme bukulme yok ama isterseniz nalburlarda matkabın ağzına takılan alçı karıştırmak için karıştırıcılar var onlarda güzel iş yapar,

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 00:00:21
evet arkadaşlar rezistivmeter şemamız oluşturuldu, 3 aşağı 5 yukarı şemamız bu şekilde olacak.şema üzerinde oynama olabilir, zira test aşamasında karşılaştığımız zorluklarda düzeltmeler yapabiliriz.
[/size]

Selami ustam ellerinize sağlık çalışmalarınızı buradan takip ediyorum,inşallah kısa zamanda olumlu bir sonuç alırsınız..
Bu son hali mi ustam ?
NoBodY CaN StoP Me.!!!

pro-TR

Alıntı yapılan: wtrk - 13 Nisan 2015, 09:03:00

Selami ustam ellerinize sağlık çalışmalarınızı buradan takip ediyorum,inşallah kısa zamanda olumlu bir sonuç alırsınız..
Bu son hali mi ustam ?

evet ustam son hali şemanın tabi bir aksilik olmazsa, şemayı son haline getirirken farkettim ki bu devre mecburen 4 kazıklı oluyor, zira TX katının her iki yönünde de voltaj yükseltme var, biz bir yanını GND ile ilişkilendirirsek devreye kendi ellerimizle parazit yüklemiş oluruz ki bu hassas ölçümlerde canımızı sıkar.nasipse önce bir test kodu yazıp daha sonra PCB çizimine gececeğim. şemaya baktığımızda RX_B probunun yerini belirtmemişim, o nokta GND hattımız olacak bunuda belirtmiş olalım.devreye şimdilik eproom entegresi eklemedim, şimdilik gerek görmedim. zira ortalama 20x20 lik bir çekimden 3-5 taneyi işlemci hafızasına silinmeyecek şekilde sığdırabiliriz diye düşünüyorum.

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 12:01:21

Bu son hali mi ustam ?

evet ustam son hali şemanın tabi bir aksilik olmazsa, şemayı son haline getirirken farkettim ki bu devre mecburen 4 kazıklı oluyor, zira TX katının her iki yönünde de voltaj yükseltme var, biz bir yanını GND ile ilişkilendirirsek devreye kendi ellerimizle parazit yüklemiş oluruz ki bu hassas ölçümlerde canımızı sıkar.nasipse önce bir test kodu yazıp daha sonra PCB çizimine gececeğim. şemaya baktığımızda RX_B probunun yerini belirtmemişim, o nokta GND hattımız olacak bunuda belirtmiş olalım.devreye şimdilik eproom entegresi eklemedim, şimdilik gerek görmedim. zira ortalama 20x20 lik bir çekimden 3-5 taneyi işlemci hafızasına silinmeyecek şekilde sığdırabiliriz diye düşünüyorum.

Hadi hayırlısı ustam.
Karadağ ustanın programı yazmasıda çok güzel oldu..
Peki ortalama maliyeti ne kadara geliyor ustam bu devrenin ve son halini kodlarıyla, pcb si devre elemanları vs birlikte bütün olarak paylaşacakmısınız ?
NoBodY CaN StoP Me.!!!

nişancı

Ustam olcumler 1*1m mi olcak , birde direnc ve frekans ayarı nasıl olcak malum herturlu zemin farkli ve değerler degiştikce derinlikte fark edecek bunu ayarlamanın kolay bi yolu olsa hiç fena olmaz . Ayrıca 3d programının güzel ve filitreleme çok onemli

pro-TR

Alıntı yapılan: snaypır - 13 Nisan 2015, 12:27:08
Ustam olcumler 1*1m mi olcak , birde direnc ve frekans ayarı nasıl olcak malum herturlu zemin farkli ve değerler degiştikce derinlikte fark edecek bunu ayarlamanın kolay bi yolu olsa hiç fena olmaz . Ayrıca 3d programının güzel ve filitreleme çok onemli

ustam ölçümler min. 1metre aralıklı olacak max. aralığı kullanıcı belirleyecek, arama tekniği konusunda tek tip bir teknik uygulanacak başlangıç olarak, arazide kazık çak-sök işlemi tek kazık üzerinden olacak, bu kısmı detaylı anlatacağım. biz TX katının güçlendirilmesinin bir nedeni olarakta kullanım pratikliği açısından da düşündük,Yani;
TX problarını (20m lik alan için) 20 m arayala bir çaktıktan sonra RX kazığının bir ucunu bu aranın bir ucuna sabit çakıp, diğer ucunu 1 er metre aralıklarla çakıp ölçüm alıp tekrar bir metre öteye çakıp ölçüm alarak 20 metreyi tamamlayacağız. filtreleme kısmını ben işlemciden yapacağım. 3D programı sadece verileri 3D görüntüye çevirecek. filtreleme ve maskeleme işlemini işlemci içerisinden yapmayı planlıyorum. zira nominal değişimin derinliği vs işlemci hesaplayacağı için maskeleme ve filtreleme işlemini de 3-5 kodla yapabilirim diye düşünüyorum.

Alıntı yapılan: wtrk - 13 Nisan 2015, 12:08:19
Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 12:01:21

Bu son hali mi ustam ?

Hadi hayırlısı ustam.
Karadağ ustanın programı yazmasıda çok güzel oldu..
Peki ortalama maliyeti ne kadara geliyor ustam bu devrenin ve son halini kodlarıyla, pcb si devre elemanları vs birlikte bütün olarak paylaşacakmısınız ?

ustam devrenin maliyeti konusunda hiç bir fikrim yok, yalnız biraz kalite takılalım dersek prob, kablo, grafik ekran işlemci vs derken tuzlu oluyor. yazılım konusunda açık kaynak kodunu paylaşmayı düşünmüyorum.

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 13:51:08

ustam devrenin maliyeti konusunda hiç bir fikrim yok, yalnız biraz kalite takılalım dersek prob, kablo, grafik ekran işlemci vs derken tuzlu oluyor. yazılım konusunda açık kaynak kodunu paylaşmayı düşünmüyorum.

Ustam kaliteli takıldığımızı varsayıyoruz, yinede bir maliyet öngörünüz varmı ?
Açık kaynak olarak paylaşmasanızda birşekilde paylaşacakmısınız ?
teşekkürler.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

nişancı

Ustam çok güzel duşunmuşunuz elinize sağlık merakla bekliyoruz

pro-TR

Alıntı yapılan: wtrk - 13 Nisan 2015, 13:56:36
Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 13:51:08

Ustam kaliteli takıldığımızı varsayıyoruz, yinede bir maliyet öngörünüz varmı ?
Açık kaynak olarak paylaşmasanızda birşekilde paylaşacakmısınız ?
teşekkürler.

kabaca bir hesap yapalım;
entegreler;
lm358n =0,5 tl
74HC4017 =1 tl
INA121 =20 tl
ICL7660 =2 tl
ds1868 =18 tl
irfz44 (2ad) =2 tl
18f4520 =14 tl
128x64 ekran =40 tl
cond. (ort) =1 tl
direnler =ort =2 tl
bc546 = 0,5 tl
pcb = 3 tl
butonlar = 5tl
akü =25 tl
troid =3 tl
klemens =3 tl
kablo =60 tl
problar = 40 tl
kutu vs =50 tl

ortalama = 300 tl ye maliyeti olur.

paylaşıma gelince, çok tiraci bişey değil düşüncemiz, eğer olsaydı, zaten burada herşeyini paylaşmazdım. kendim yapar dener ve satardım. elbetteki site üyelerimiz devreyi yaptıklarında hexi olmasada çalışan bir entegreyi temin edebileceklerdir.derdimiz ticaret değil usta. şu kubbede hoş bir sada bırakmak.tabi anlayana...
NOT: her zaman savunduğum ve söylediğim söz şu; ben bu siteden bişeyler alayım, yapıp yapıp satayım diye düşüncesi olan varsa, lütfen konuya yazı dahi yazmasın. çünkü benim düşüncem karadağ ustanın düşünceleri ile aynı, yapıp satacak olan arkadaşların bu işe emek harcayan kişiyide görmesi lazım (kendim için demiyorum). nasıl bir işlemciye 14 tl ödeniyorsa yazılımada 14 tl ödemek yada yapan kişinin talep etmesi gayet normal. bu sitede çok insanın DP3S i var bende dahil, yüklü işlemciye dürüst konuşmak gerekirse ne ödendi, 1 işlemci parası civarında peki bu çokmu?ekmekciye ekmeği yaptırırsın bir ekmek parası üste verirsin atasözümüzdür.

cool2o10

Hakedene hakkını vericeksin en güzeli budur .iyi düşünmüşün isteyen senden alır hazır hexli cipleri. isteyende cihazı hazır alır full yada artık isteyene kit halinde parcalarını hazır sekılde toparlayabileceği sekilde senden yada artık nasıl bir yol izlenirse.

Hayırlı olsun. İnş. güzel neticeler alan verimli bir cihaz olur . Eminim çoğu insan test sonuclarını merakla bekliyordur.

wtrk

Alıntı yapılan: pro-TR - 13 Nisan 2015, 15:00:51

kabaca bir hesap yapalım;
entegreler;
lm358n =0,5 tl
74HC4017 =1 tl
INA121 =20 tl
ICL7660 =2 tl
ds1868 =18 tl
irfz44 (2ad) =2 tl
18f4520 =14 tl
128x64 ekran =40 tl
cond. (ort) =1 tl
direnler =ort =2 tl
bc546 = 0,5 tl
pcb = 3 tl
butonlar = 5tl
akü =25 tl
troid =3 tl
klemens =3 tl
kablo =60 tl
problar = 40 tl
kutu vs =50 tl

ortalama = 300 tl ye maliyeti olur.

paylaşıma gelince, çok tiraci bişey değil düşüncemiz, eğer olsaydı, zaten burada herşeyini paylaşmazdım. kendim yapar dener ve satardım. elbetteki site üyelerimiz devreyi yaptıklarında hexi olmasada çalışan bir entegreyi temin edebileceklerdir.derdimiz ticaret değil usta. şu kubbede hoş bir sada bırakmak.tabi anlayana...
NOT: her zaman savunduğum ve söylediğim söz şu; ben bu siteden bişeyler alayım, yapıp yapıp satayım diye düşüncesi olan varsa, lütfen konuya yazı dahi yazmasın. çünkü benim düşüncem karadağ ustanın düşünceleri ile aynı, yapıp satacak olan arkadaşların bu işe emek harcayan kişiyide görmesi lazım (kendim için demiyorum). nasıl bir işlemciye 14 tl ödeniyorsa yazılımada 14 tl ödemek yada yapan kişinin talep etmesi gayet normal. bu sitede çok insanın DP3S i var bende dahil, yüklü işlemciye dürüst konuşmak gerekirse ne ödendi, 1 işlemci parası civarında peki bu çokmu?ekmekciye ekmeği yaptırırsın bir ekmek parası üste verirsin atasözümüzdür.

Tamam ustam teşekkür ederim..
Çokta pahalı değil eğer dediğiniz standartlara gelirse.
Bende yapmayı planlıyorum inşallah.
Emeklerinize sağlık.
NoBodY CaN StoP Me.!!!

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious