Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Trafosuz akü şarj devresi

Başlatan sky2008, 20 Kasım 2007, 00:28:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sky2008

Sayın arkadaşlar,Trafosuz akü şarj devresi olarak
tavsiye edebileceğiniz bir devre var mı?Benim
araştırmalarım sonucu bulduğum bu devre ne kadar
sağlıklı.Şimdiden teşekkürler.
http://img131.imageshack.us/my.php?image=trafosuzakarjdevresism3.jpg
Linkback: Trafosuz akü şarj devresi

asenkron

patlayan bir saat piline sahit olmustum arkadasın cıragı pile 12 v vermis kızmıs kızmıs patlamıs kendidide cok korkmustu .konu bataryaysa trafodan vazgecme derim .

yeraltıcı

O zaman bir tür ateşleyici fünye veyada bomba oluyor demektir.
Asenkron, bir şey sorayım, bu ömrü biten bataryalara her hangi bir şok uygulanarak tekrar bir süre daha şarj edilmeleri sağlanabiliyormu?

asenkron

batarya cökme yaptıysa yeniden akım cekmeye baslayana kadar kısa süreli batarya voltajından fazla voltaj uygulanır ısınmasına dikkat edilerek.batarya kendi voltajında akım cekmeye basladıgında normal sarjına baglanıp dolmasına bakılır.bataryalar tam dolabilmesi icin 2-3 volt fazla voltajla sarj edilmeliki batarya tam dolsun.bataryaların kapaklarını acarsanız aku gibi gözleri görürsünüz eksik sularını saf su ile tamamlarsanız.bataryayı kurtarma ihtimaliniz artar. kapagı calısırsa bir kac kez sarj ve desarjdan sonra gazını attıktan sonra kapaklarını kapatın en üsteki kapagıda dısarı asit sızmayacak sekilde yapıstırın.yok bu kadar işcilik fazla diyorsan al yenisini iki gün sonra olmadık yerde tekrar cöker yarı yolda bırakır.unutulmaması gereken batarya akımının yüzde onu kadar akım sarj etmek 7 A. saatse 700ma 10 saat uzun ömürlü olur bataryanız.ve bataryanın voltajının y6üzde otuzundanb asagı düsecek sekilde bitirmeyin bataryanız cöker .cökmekteki maksat sarja taktıgınızda akım cekmez tıkanır bu tip bataryalara sok uygulanıp acılıp sarj durumları düzenlenmelidir.

yeraltıcı

teşekkürler asenkron. Çok faydalı bir bilgi oldu.

Müslim yavuz

unutulmaması gereken batarya akımının yüzde onu kadar akım sarj etmek 7 A. saatse 700ma 10 saat uzun ömürlü olur bataryanız

bu orantıyı anlayamadım asenkron. Şimdi mesela benim 40 amperlik aküm var. % 10 u ile şarj etcem bunu şöyle buluyorum. 40*10= 400,
400/100= 4 amper....
evet 4 amper ile şarj etmeliyim... fakat kaç saat ? bunu nasıl bulacağız. yoksa hep sabit mi 10 saat mı ?_

asenkron

yüzde onuyla sarj edersen 40 bölü 4 10 cıkar .sarj devren 2 a veriyorsa akun 20 saatte dolar .10 a verirsen 4 saatte dolar.dedigim yuzde on uzun ömürlü kullanım icin gereken sarj degeri.

Müslim yavuz

sky2008

Herkese teşekkürler trafolu olarak akü şarj devresini yapıp kullandım.En hayırlısıda bu.

asenkron

en iyisini yapmısın aslında bilgisayarlarımızdanda güc kaynagını kaldırsak sebeke oynamalarından ana kart zarar görmez .ups aküsünden 5 volt 3.3 voltu regüle eden bir kart yapıp kulanırsak daha iyi olur diyorum.

Müslim yavuz

iyi bir düzenek yapmak lazım. birde tepki ne olur kestiremiyorum hani akü ne kadar yeterli olur elektrik gidince ne kadar çökme olur, olursa etkliermipc yi felan.

asenkron

müslim elektrik varken zaten akü sarjda enerjı kesilince aküden calısacak 15 voltluk akü kullanılırsa 12 ye regüle olur 12.5 voltta sesli ikaz verdirilir.yada 24 voltluk akü voltajı 12ye regüle edilir. ikaz sistemleri konur. normal upste trafoda akım cogu kayıp olarak harcanıyor.dc\dc ceviri seklinde olursa cekilen akım kadar harcama olur.kullanma zamanıda uzar .sebekeyle tam izalosyon saglanmıs olur.benim niyetim var bir ara yapıp denemek istiyorum.

Müslim yavuz

aslında mantık lı bir proje. bu sayede heryerde elektirksiz kullanım da şağlanır küpe yaptım sağol güzel bir poroje. yaparsan haberdar et kardeş.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious