Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

GPR-RADAR

Başlatan emir69, 01 Ekim 2014, 00:28:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emir69

Öncelikle forumda çok fazla araştırmadım benzer konu varmı yokmu eğer öyleyse şimdiden k. bakmayın. :) kullandığım dedektörler sırasıyla garrett grand master hunter cxıı / garrett ace 250/delta pulse 2/ xp gmax2 / dps 3s müzdarip olduğum ve bir çok kişinin müzdarip olduğunu düşündüğüm konu şu önceleri vlf ler derin değil dedik sonra pulselerle dolaşmaya başladık oda olmadı alan taramaları araştırdık çoğu sahte hiçbir işe yaramıyor denildi. sonuç olarak şunu anladım bizim nokta tespit edecek dedektörden önce umut dolu bir alana ihtiyacımız var. kullaktan duyma efsanelerle yoksa çok dolaşacağız. :) böyle bir alanın varlığınıda ancak geniş alanları tarayabilen bir dedektörle keşfedebiliriz. son olarak gpr radarlar ilgimi çekti ama sadece kedi çiğer arasındaki duygusal ilişki kadar. merak ettiğim konu ekibimiz bu tarz bir ürünü basit, ekonomik ve işlevsel hale getirebilrmi. mükemmel olması gerekmiyor ip uçlaru versin yeter :) konuyla ilgili bulduğum link http://tr.wikipedia.org/wiki/GPR  şimdiden teşekkürler.
Linkback: GPR-RADAR

elc

GPR (Ground Penetrating Radar) sizin sandığınız gibi geniş alanları taramak için değil alan tarama çubuk mantığı gibi çalışmıyor.  GPR ler yüksek frekanslarda (2,5mhz----500 mhz) gibi  frekanslarda çalışır ve zemin altındaki anamolileri ekranda gösterir anlık veri gidiş gelişi olduğu içinde objenin mesefesinide verebilir  metal ayrımı yoktur kullanıcının tecrübesi çok ön pilandadır.

"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

onur600

Kısaca özetlemek gerekirse;
Cihazın katkısı %30-40 dır.Gerisi bilgi,beceri ve şansdır.Hangi cihazı kullanırsanız kullanın avantaj ve dezavantajı var.
Zaten dağ taşta altın dolu değil....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

emir69

fiyatlarına bakarak bir ön yargıda bulundum heralde bu kadar para o zaman herşeyi yapsın :) peki çözüm olacak altenatif sistemler yokmu hayallerimiz yıkılmasın :) bulunduğu yerden 5 km alan tarayan gibi şeyler okumuştum hatta otomobillere yabancı ülkelerde helikopterlere bile entegre edilebilen vs. bilgiler taze değil çok öncelerinden. elektronik bilgim olmadığı için afaki konuşuyorum ama gemilerdeki radarlar mesela bunların daha kısa mesafeli basit versiyonları bir ışık lütfen :)

Karadağ

Pahalı cihaz en iyi cihaz!

Bu düşünce yapısından faydalanan ve aynı cihazı selefinin 20 katı fiyata satan satıcılar ile tanıştım.. Bu algı sanırım bizim kültürümüzde var. Pahalı iyidir..
Yok arkadaş bu durum biryere kadar geçerli. Her pahalı olan iyi değildir. Bazen en iyi olan daha ucuzdur ;)

Öte yandan GPR ile ilgili gerekli açıklamayı arkadaşlar zaten yapmış. Sandığınız gibi bişey değil.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

emir69

ustam tamam gpr lar hayalini kurduğumuz şey değil peki gemilerdeki radarların çalışma prensibi olarak altta paylaştığım tanımı buldum. bunların küçültülmüş versiyonu maliyetlimi olur peki?

Radar,
elektromanyetik enerji darbelerini sesin yansımasına benzer bir şekilde kullanır. Radyo dalgaları ile taşınan enerji nesneye ulaşır ve tekrar nesneden yansıyarak geri döner. Enerjinin buradan küçük bir kısmı yansır ve radara geri gelir. Dönen bu bölüme aynen ses terminolojisinde olduğu gibi "yankı" adı verilir. Radar seti yankıyı yansıtan nesnenin yön ve mesafesini tespit etmek için kullanır.[/size][/font]
[/size] ışık hızı ve  yansıma zamanı olmak üzere bir cismin radara olan menzili () şu formül ile bulunur:[/size][/size]Bir alıcı verici dizeninden oluşan radar, bir cismin varlığını tayin etme, bulunduğu yön ve uzaklığı ölçme işlevlerini yerine getirir. Radar cihazları temel olarak bir sinyal üreteci, bir verici, bir alıcı ve bir veya daha çok antenden oluşur.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious