Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tarayıcıların bilimsel yönü nasıl yapılır.

Başlatan asenkron, 19 Kasım 2007, 00:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asenkron

ayrıstırma baslı basına uzmanlık isteyen bir is bu konuda uzman birinin linkini
özel mesajla gönderirim.
Linkback: Ynt: tarayıcıların bilimsel yönü nasıl yapılır.

yanlızkurt

asenkron dediğin kişi ile irtibata geçtim. mantıklı birisi. numune istedi göndereceğim.
umarım bir işe yarar

asenkron

hadi hayırlısı akılda kalacagına emek kalsın .

yanlızkurt

eğerki iş tutarda ciddi bir potansiyellik bir durum olursa bir sürü kişiye iş imkanı doğacak.
sonuçta ..x.. holding diğer bir köyde faaliyet gösteriyor. muhtemelen nasıl olsa elimizde diyorlar. ama iş tutarsa başka boyuta taşınabilir.

asenkron

ruhsat alana kadar sesini pek cıkarma insallah verimlidir maden bakımından.

iserdem

tüm maddeler belli bir manyetik alan ortamında belli bir frekansta rezonansa girerler   bu frekansa ise larmor frekansı denir.  tüm maddelerin frekansları farklı farklıdır.
         0.3T-   0.5T-      1 T-      1.5T-      2T.
H 1   12.77      21.28      42.56      63.84      85.12
C 12   3.21      5.35      10.7      16.05      21.4
P 31   50.16      8.6      17.2      25.8      34.4            MHZ

ortamın manyetik alanın bilinip uygun manyetik alan uygularsak larmor  frekansında rezonansında sinyal uyguladığımızda element ayrımı gerçekleşir. en güzel örneği  MR ( veya EMAR) dir. detaylı bilgiyi nükleer manyetik rezonans konusunda bulabiliriz.

alexis5.

VALLA BEYLER EMEĞİNİZE SAYGI DUYUYORUM SİZLEREDE . ADAMIN OĞLU ALMIŞ Bİ ANALOG ÖLÇÜ ALETİ TAKMIŞ UCUNA İKİ TANE ANTEN VERMİŞ 27V CİHAZA DAĞ TAŞ DİNLEMİYOR. BENCE ÇOK DETAYA GİRMEMEK LAZIM. SAYGILAAARRR,SEVGİLEEERRR,HÖRMETLER,EFENDİM HERKESE

defineciii

Alıntı yapılan: iserdem - 12 Temmuz 2008, 03:46:13
tüm maddeler belli bir manyetik alan ortamında belli bir frekansta rezonansa girerler   bu frekansa ise larmor frekansı denir.  tüm maddelerin frekansları farklı farklıdır.
         0.3T-   0.5T-      1 T-      1.5T-      2T.
H 1   12.77      21.28      42.56      63.84      85.12
C 12   3.21      5.35      10.7      16.05      21.4
P 31   50.16      8.6      17.2      25.8      34.4            MHZ

ortamın manyetik alanın bilinip uygun manyetik alan uygularsak larmor  frekansında rezonansında sinyal uyguladığımızda element ayrımı gerçekleşir. en güzel örneği  MR ( veya EMAR) dir. detaylı bilgiyi nükleer manyetik rezonans konusunda bulabiliriz.

bence  dogru dusunuyorsun  detaylar onemlı   ezbere ıs olmaz   olcu aletı  osıloskop  olmadan bu ıslerle ugrasıp emek ve zaman harcamayınnn.....

bu rozenans olayını  kafaya taktım  bu konu  onemlı bır cok cıhaz rezonanas olayına gore calısır  .....mesala..radar  rezonanas oyuklu  magnetron kullanıyor...ceptelfnları..sonar..ultrason..rezonans  olayından faydalanılır.......bır cısım rezonans halındeyse   sınyalın genlı  max mum olur   ..rezonansta degılse  kucuk olur ve  ..tv  radyo..bunlarda  ara frekans olayı  rezonans  ta calısır

BigBang

Proton Manyetometreleri rezonans frekansı esasına göre çalışırlar . Yalnız bu sistemlerden dolayı "her metalin kendine özgü bir frekansı olduğu" düşüncesi oluşuyor insanlarda . Aslında bu tür sistemlerin alıcıları akımı ya da voltajı frekansa çeviren devreler olduğu için sonuç da haliyle frekans cinsinden oluyor .Bunun iyi anlaşılmasında fayda var .

Zaten yer altında aranan para ya da eşyalar alaşım halinde olacaklarından ve de her toprağın (kayacın) iletkenliği ve mineral yapısı farklı olacağından aynı metal bile farklı bölgelerde farklı frekans birimi olarak çıkacaktır . Yani sonuç olarak metaller ve frekanslar konusunda ortaya çıkacak tecrübeler başka yerde tecrübe edenler için bir kıstas olmayacaktır .Kolay gelsin ...

defineciii

Alıntı yapılan: BigBang - 08 Mayıs 2011, 17:14:45
Proton Manyetometreleri rezonans frekansı esasına göre çalışırlar . Yalnız bu sistemlerden dolayı "her metalin kendine özgü bir frekansı olduğu" düşüncesi oluşuyor insanlarda . Aslında bu tür sistemlerin alıcıları akımı ya da voltajı frekansa çeviren devreler olduğu için sonuç da haliyle frekans cinsinden oluyor .Bunun iyi anlaşılmasında fayda var .

Zaten yer altında aranan para ya da eşyalar alaşım halinde olacaklarından ve de her toprağın (kayacın) iletkenliği ve mineral yapısı farklı olacağından aynı metal bile farklı bölgelerde farklı frekans birimi olarak çıkacaktır . Yani sonuç olarak metaller ve frekanslar konusunda ortaya çıkacak tecrübeler başka yerde tecrübe edenler için bir kıstas olmayacaktır .Kolay gelsin ...

bıgbang usta  tabı topragın  iletkenlı   her yerde farklı olur ve sınyal gecırgenlıde buna gore  degısır bu noktaya katılıyorum...........ikinci olarak
topran altında   duran   her.gıbı  bı cısımın....yada yıllardır yerın altında metalın...altın ve kayanın her ne ıse  .....bu noktaya dıkkat edın     ..(((   manyetık alanı  yada frekansı olmaz....).kendı kendıne bır sınyal yayamaz metalın cınsı  buyuklu onemlı sadece  cısım buyuk olursa  yansıma yapan sınyal  daha guclu olur  kucukse  yansıma azalır...derınlerde oyuzden  1tl yı  bulan cıhaz yapmya ugrasmamak lazım     cunku bızım yaptımız cıhazlar  onemlı burda  hı  ama  her matelın  ozıletkenlı flan vardır  farklı konudur..

bızım  yaptımız  cıhazların   manyetık olanı  frekansıları  vardır......burası onemlı.......ve verıcımız her  ne uretıyosa sınyal olarak manyetık alan olsun veya frekansı topra verdımızde.. topragın gecırgenlıne gore  oz dırencıne gore  sınırlara musade edıyor......

burdanda  su cıkıyor gıdecek olan sınyalın ne oldu... toprakta nekadar derıne etkı yaptı......ve   gerıye bır kucuk sınyal gelıyorsa  bunu almak  ayrıstırmak ıslenebılırlı kalır........

BigBang

Sn. definecii ;

Ben İserdem üyenin yazdıklarına ilaveten bir bilgi vermek istemiştim sadece .

Madem bir bilgi vermişsiniz onu da düzeltmek isterim . Yeraltında bulunan bir metalin (iletkenin) manyetik alanı (çok zayıf da olsa ) mutlaka olur . Siz aktif ( vericisi olan ) bir cihazları baz alarak bilgi veriyorsunuz . Halbuki yeraltındaki metaller yerkürenin kendi rezonanslarından (schumann rezonansları ) manyetotellurik akımlara , dünya üzerindeki Elf,Vlf ve Lf dalga boylarında vericilerine varıncaya kadar çok çeşitli frekanslara maruz kalmaktadırlar . Yani metalin büyüklüğünden kalınlığına , derinliğinden duruş pozisyonuna , iletkenliğine , manyetik özelliğine vs.... çok çeşitli parametrelere varana kadar mutlaka manyetik alanı vardır . Aksi halde jeofizik veya arkeojeofizikte kullanılan pasif alıcılı cihazları tamamen reddetmek zorunda kalırdık ya da kullanılmazlardı ;)

Özetle yerküre ve atmosfer (düzenli olmasa da) aktif verici gibi davranır . Bunun dışında çeşitli amaçlar için yayın yapan radyo (yerel , askeri ) vericileri de aktif birer vericidirler . Yeter ki çalışılmak istenilen method , sistem ve frekansa karar verilmiş olsun .

defineciii

Alıntı yapılan: BigBang - 09 Mayıs 2011, 02:28:01
Sn. definecii ;

Ben İserdem üyenin yazdıklarına ilaveten bir bilgi vermek istemiştim sadece .

Madem bir bilgi vermişsiniz onu da düzeltmek isterim . Yeraltında bulunan bir metalin (iletkenin) manyetik alanı (çok zayıf da olsa ) mutlaka olur . Siz aktif ( vericisi olan ) bir cihazları baz alarak bilgi veriyorsunuz . Halbuki yeraltındaki metaller yerkürenin kendi rezonanslarından (schumann rezonansları ) manyetotellurik akımlara , dünya üzerindeki Elf,Vlf ve Lf dalga boylarında vericilerine varıncaya kadar çok çeşitli frekanslara maruz kalmaktadırlar . Yani metalin büyüklüğünden kalınlığına , derinliğinden duruş pozisyonuna , iletkenliğine , manyetik özelliğine vs.... çok çeşitli parametrelere varana kadar mutlaka manyetik alanı vardır . Aksi halde jeofizik veya arkeojeofizikte kullanılan pasif alıcılı cihazları tamamen reddetmek zorunda kalırdık ya da kullanılmazlardı ;)

Özetle yerküre ve atmosfer (düzenli olmasa da) aktif verici gibi davranır . Bunun dışında çeşitli amaçlar için yayın yapan radyo (yerel , askeri ) vericileri de aktif birer vericidirler . Yeter ki çalışılmak istenilen method , sistem ve frekansa karar verilmiş olsun .

dogrusu  ben  kendı rezonanasta olan verıcımızın sınyalınden bahsetmıstım fakat dedınız gıbı alıcı olarak ta dusundum fakat  dunyadaaa vlf ..lf..mlf...frekanslarında bırcok sınyal dolasıyor  bunların cogu  modulasyona ugramıs sınyal sonra muzık dınlerız bol bol dedector olmasada radyo yapmıs oluruz en azından  yada dunyayı delıp gecsede bu sınyaller bızımde alıcım olsa bıle  frekansı bılıp toprak analızı yapmak icin  yeterlı mı  bız maden aramak ıstemıyoruzkı ......

.......evet  ama  rezonanas  olayında  bızım sectımız  frekansın  rezonansı  ornegın alıcımız  100 khz rezonanasta    bunun dısındakı frekansları  reddetmek zaten bunun amacı  yoksa bırcak sıstemlerın verıcılerının yaydı sınyaller alıcılarda bırbırlerıne karısırdı 

calderonx33

GÜZEL İLERLEMİŞSİNİZ, TURİSTLERİN NASIL BİŞEYLER TESPİT ETTİGİNİ SİZE AKTARAYIM :) ÖNCELİKLE GPR CİHAZLARIYLA NET 3D GÖRÜNTÜLER ALINABİLDİGİNDEN EMİN OLUN...
GÜNEŞ DOGUYORKEN,İNCELEYECEGİNİZ YERE SIFIR HİZADAN BAKIN,ÇIKAN İYONLARI FARKEDERSİNİZ,GÜNEŞ YATAY VURDUGUNDA,DİAMANYETİK MADDEYE TESİR EDEN MANYETİK ALAN DAN DİK YANİ GÜNEŞİN GELDİGİ YÖNE 90 DERECE AÇIDAKİ SALINIMLARI İZLEYEBİLİRSİNİZ,

gettobir

bu aralar çok dilleniyor xxxx ustanın yaptığı xxxx isimli bir alan tarama
altın ve gümüşün protonlarına yoğunlaşıp bulduğu söyleniyor bir arkadaşda var ve denemeler yapıyoruz şu ana kadar her gösterdiği yerden bir metal çıktı maaşallah hiç boş yok. facebook ta bi araştırın isterseniz. xxxx diye bir sayfada da var.

Karadağ

Alıntı yapılan: gettobir - 10 Kasım 2016, 03:33:32
altın ve gümüşün protonlarına yoğunlaşıp bulduğu söyleniyor bir arkadaşda var ve denemeler yapıyoruz şu ana kadar her gösterdiği yerden bir metal çıktı maaşallah hiç boş yok. facebook ta bi araştırın isterseniz. xxxxx diye bir sayfada da var.

Protonlara yoğunlaştırıp bulma da tam bir hikayeymiş. Eğer gerçekten yapan adam bu cümleyi kuruyorsa bu cümle bile dalavere olduğunun kanıtıdır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Ankebut

Alıntı yapılan: gettobir - 10 Kasım 2016, 03:33:32
altın ve gümüşün protonlarına yoğunlaşıp bulduğu söyleniyor bir arkadaşda var ve denemeler yapıyoruz şu ana kadar her gösterdiği yerden bir metal çıktı maaşallah hiç boş yok. facebook ta bi araştırın isterseniz. xxxx diye bir sayfada da var.

cherenkov dedektörü değildir inşallah...Tek bildiğim parçacık dedektörü o, başkada yok, ama onunda pek define için kullanabileceğini sanmıyorum.

gettobir

Alıntı yapılan: onur600 - 10 Kasım 2016, 11:21:13
Gercek disi urun isimleri silinmistir...
ilginiz için teşekkür ederim ben düşünemedim. bu bir daha olmaz onun için özür dilerim. bakalım deniyoruz bu konu hakkında umarım tekrar ve olumlu bir şeyler yazmak nasip olur. iyi çalışmalar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious