Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse2 yardım

Başlatan efkan_, 06 Eylül 2014, 18:01:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kripto55

Simdi potlari en kisik duruma alin daha sonra lf356 sokun. Calistirin bu arada cihazi neyle deniyorsunuz akumu adaptorlemi

efkan_

Adaptörde var 12v 1am üküde var 12v 1.5 *2 amper . lf356 söküp yazarım sonucu

kripto55

Sakin adaptorle denemeyin akuyle deneyin akude en az 2 amper olsun ve `11 vnoltun altinda olmasi

efkan_

ama şuana kadar adaptör ile denedim ne olacak şimdi ? Ve lf 356 soktuğum zaman ses çok etkilenmi yor . Yani etkisi yok gibi ses çıkıyor ken soktum hiç değişmedi ses falan

efkan_

tüm potlar kapalı ken sadece en sağdaki açık ses çıkmıyor videosu da çıkıyor normalde ancak soldan 2. ve 3. Pot değişince ses geliyor ama yine bobın ile alakasız

efkan_

ne yapmam gerekiyor ? lf356 yeniler sem olurmu ? Ona göre internetten sipariş vereceğim ?

Karadağ

Alıntı yapılan: efkan_ - 14 Eylül 2014, 14:09:56
ne yapmam gerekiyor ? lf356 yeniler sem olurmu ? Ona göre internetten sipariş vereceğim ?

Size daha önce de dedektörü manuelde kullanıyorsunuzdir dedim. Bunu dikkate alın. Arızalı malzeme arama fikrini nereden ediniyorsunuz anlamıyorum.....
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

efkan_

ben manuel de de otomati de de aynı şey oraya yazdım sadece potlar devre dışı kalıyor  otomatik de . Ben defalar ca denedim yine aynı . Bakın ben kötüle mek için bir şey yazmıyo sonuç olarak ha 100 ha 1000 fark yok bunu çalışır diye satılıyor yani yapılabilir diye ve sizlere formda yardım edilir diye söyleniyor bende yardım istiyo eğer 1000 tl verebiecek durum olsa evet uğraşmam . lehim kötü olabilir tahta şaplı kullandım bilmiyordum . Kötü olsa bile yollar sağlam tek tek kontrol ettim multımetre ile . Bakın tl081 vardı 555 yerinde hiç ses yoktu şimdi aldım koydum ses geldi ama bağımsız manuel veya otomatik de dediğim gibi potlar devreye giriyor olmuyor . Bir arkadaş lf 356 değiş dedi bbend sordum başka gerek varmı diye cevap yok çünkü bulunduğum yerde yok gittim baktım merkeze yok internetten alaçam almışken başka sorun çıkabilecek olanı da alayım dedim . Teşekkür ederim ilginiz için

efkan_

karadağ bey bakın ben sadece yardım istedim siz bunu yapan ustalar siniz bilir siniz yardımcı olmak şart değil zaten burada yanlış anlaşılmasın ve ben sizin gönderdiğ bozuk diye de kötüle mek amacın da yok olabilir diyorum elektronik sonuçta burada a bana bozuk mal gönderildi değil acaba entegre arzalı çıkmış olabilir mi diye size soruyorum. Şunu bekliyorum bunda adam olmaz yapamadnız atın çöpe diyin tamam yani yapacak bir şey yok der bırakırım ama eğer bir yeri yanlış yapmışsam yok gösterin diye yazıyorum
Linkback: Ynt: delta pulse2 yardım

Karadağ

Alıntı yapılan: efkan_ - 14 Eylül 2014, 15:46:14
ben manuel de de otomati de de aynı şey oraya yazdım sadece potlar devre dışı kalıyor  otomatik de . Ben defalar ca denedim yine aynı . Bakın ben kötüle mek için bir şey yazmıyo sonuç olarak ha 100 ha 1000 fark yok bunu çalışır diye satılıyor yani yapılabilir diye ve sizlere formda yardım edilir diye söyleniyor bende yardım istiyo eğer 1000 tl verebiecek durum olsa evet uğraşmam . lehim kötü olabilir tahta şaplı kullandım bilmiyordum . Kötü olsa bile yollar sağlam tek tek kontrol ettim multımetre ile . Bakın tl081 vardı 555 yerinde hiç ses yoktu şimdi aldım koydum ses geldi ama bağımsız manuel veya otomatik de dediğim gibi potlar devreye giriyor olmuyor . Bir arkadaş lf 356 değiş dedi bbend sordum başka gerek varmı diye cevap yok çünkü bulunduğum yerde yok gittim baktım merkeze yok internetten alaçam almışken başka sorun çıkabilecek olanı da alayım dedim . Teşekkür ederim ilginiz için

Efkan Bey,

Demonte kit olarak aldığınız  ve çalıştıramadığınız bir ürün hakkında iyi yada köt diyemezsiniz zaten. Demonte kiti teknik olarak yeterli bilgi ve imkana sahipseniz çalıştırabilirsiniz. Bunu alırken sizin bu durumun farkında olmanız gerekir. Demonte kitin çalışması ile ilgili sorumluluk tamamen sizdedir. Burada bu devreyi elinde ölçü aleti bile olmadan çalıştıranda var osiloskobu olup çalıştıramayan da. Burada bizler size yardımcı olmaya çalışıyoruz ama siz de bizlere yardımcı olun. Yazarken çizerken biraz nereye gidiyor diye düşünün. Aynı devreyi sadece kutularken bile rezil yada vezir edebilir bir kişi. Bunların örneklerini onlarca defa gördük. Bu nedenle öncelikle malzeme arızası aramaktan vazgeçin. Malzeme arızası 2. adımda bakılması gereken bişey. Siz şu anda dedektörü otomatik moda alın, kazancı kısın en sola çevirin. Gücü kısın en sola çevirin. Sinyali kısın en sola çevirin. Eşiği arttırın en sağa çevirin. bobini yerden en az 1 metre yükseğe yere dik konumda 2 metre yakınında hiçbir metal olmayacak biryere koyun. Elektrik verin. Ve sonucu buraya yazın. Adım adım gdilmezse siz bu işin içinden çıkazsınız. Bana gönderin bakayım derim ama ne zaman bakabileceğimin garantisini veremem.

Saygılar

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

onur600

Efkan usta,size bir kaç tavsiyede bulunayım.Öncelikle sormuştumki cihazı neyle besliyorsunuz demişsinizki adaptör.
Onla olmaz bu bir...

Yazılarınızda demişsiniz potlarla ayar yapınca ses kesiliyor.Hangi potla ses kesiliyor.Bu iki...

Ses kesildiği zaman metal yaklaştırınca tepki varmı cihazda...

Arıza aramak yerine öncelikle dedektör kullanım teknikleri bölümündeki ilk makale deltayı kullanıma hazırlama başlığını iyice okuyun ordaki tarifleri sırasıyla uygulayın...

Kimse sizi yanlış anlamaz siz yeterki size söylenilenleri yapın.
Oto veya manuel kullanım anahtarının konumunu ve potların hangi işe yaradığını bilin...

Haa naptıysanız olmuyorsa ucunda ölüm yok.Geç olur ama cihazınız kontrol edilir gönderilir.
İmkanım yok malzemem yok diyorsunuz bu konuda sizi çok iyi anlayan biriyim.
Delta pulseyi kullanmak zordur.Ayarları tam bilmesseniz arazide hiç susmaz yada bişe bulmaz.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

efkan_

karadağ bey  söylediklerin en kısa zamanda yapar sonucu yazarım. Onur bey  manuel de sağdan 2. 3.  tam kısıyor sesi ve metal yaklaştırıyoum ses yok açıyoru sona kkadr geri geliyor. Otomatik de  sağdan 2. Sesi açıp kısıyor.  . Ve ses varken bobın sokuyorum ses aynı . Yok ken de sokuyo pek fark etmiyor.

onur600

Elimde cihaz olsa video çekerek anlatırdım size...İnanın böyle iletişim sağlamak biraz zor olacak.
Potları ayarlarken çok hassas çevirmeniz gerekiyor.
Bobinsiz ötmesi normal potlar ayarsızsa öter durur akü bitene kadar.Keşke cihaz elimde dursaydı valla videoda tek tek anlatırdım.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Alıntı yapılan: efkan_ - 14 Eylül 2014, 16:17:22
karadağ bey  söylediklerin en kısa zamanda yapar sonucu yazarım. Onur bey  manuel de sağdan 2. 3.  tam kısıyor sesi ve metal yaklaştırıyoum ses yok açıyoru sona kkadr geri geliyor. Otomatik de  sağdan 2. Sesi açıp kısıyor.  . Ve ses varken bobın sokuyorum ses aynı . Yok ken de sokuyo pek fark etmiyor.

Onurun da yazdığı gibi eğer adaptör ile besliyorsanız acilen bir akü alın ve oradan besleyin. adaptör ile biryere varamayız.

efkan_

onur bey teşekkür ederim ilgin için ben biraz dediğiniz gibi yapacam . Ve 12 volt aku kullanıyorum ama Amper düşük 1.3 bende ufak aku var onun amperı 2 falan ikisi 16 volt ediyor o  şekilde kullansam zararı olurmu ? Olmadı yeni alayım amperı yüksek ? Saygılarımla

onur600

Rica ederim;
16V Yüksek gelir siz vermeyin.
12/1.3a şimdilik yeterli.
Siz dedeğim konu başlığını güzelce okuyarak uygulayın.Onları yaptıkdan sonra sorun devam ederse entegre beslemeleri ve bazı voltaj değerlerini kontrole geçersiniz şimdilik taa burdan diyebileceklerimiz bukadar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

efkan_

haklısınız teşekkür ediyorum

efkan_

.

efkan_

Karadağ bey söylediklerini aynen yaptım otomatik modda  güç sinyal falan en solda eşik en sağda cıkan ses si zip dosyası seklinda atıyorum ve metallerle yine alakası yok yani metal yaklastırıyorum ses degişmiyor  birde reset tuşu etkilemiyor sadece ses tonu degişiyor ama susmuyor. şimdiden teşekkür ederim

efkan_

Bu arada ben 3.3ohm bir bobin bagladım ses gitti tamamen ama metal tabi görmedi . tekrar sizden aldıgım bobini baglDIM  ve büyük bir metal bobinin üzerine koydugumda sesin degiştigini fark ettim . otomatik mod . güç en fazla . dşgerleri  en solda sadece eşik en sağda belli  oluyor güç en solda oldgunda ses cok az fark edilmiyecek kadar degişiyor dokundurdugumda. şimdi ne yapmm gerek ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious