Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse2 yardım

Başlatan efkan_, 06 Eylül 2014, 18:01:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Gözle kontrol edin.Malzeme listesiyle karsîlaştîrın eksik olanları daha kolay tespit edersiniz.
840,740 aynı işi görür...
Linkback: Ynt: delta pulse2 yardım
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

efkan_

LM555 taktım ses geldi ama sadece  devamli bir ses pot larla oynayınca azalıyor  ama bobinle alakası yok . yani bobin takılı degilken ses var devamlı bir ses bobini takınca birazdaha tonu degişiyorsadece . metallerde ötüp ötmedigini anlayamıyorum cunku ses  hiç gitmiyor  . ve ırf 840 cok ısınıyor

Karadağ

manuel tunededir otomatiğe alın.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kripto55

Once bobini bagla sonrada bobinin ucuna  2.2 ohm 5 watt tas dulirenc tak bobin yonunde sonra guc potu kazanclari dusur reset tusuna basili tut susmasi lazim.

efkan_

Hersey yaptım . bobine seri 2 ohm direnc de taktım yok metallerle alakası yok .  siren sesi gibi ötğyor hep potlar sesi kısıyor degiştiriyor ama bir türlü bobin metalden etkilenmior ve direc takınca bobine tamamen bobinden bagımsız oluyor takmazsam direnc birazdaha  bobinle alkalı sesler cıkarıyor  tabi takmadıgımda ırf740 cok ısınıyor ne yapmam gerek ?

kripto55

Efkan usta simdi siz bu cihazi denerken her.gi bir metale yakin test yapmiyorsunuz degilmi normalde uygun bir bobinse cihazi reset tusu ile resetleyip susmasi lazim. Muhttemelen sizin devrede bir hata var siz bobini havada tutun resset tusuna basili. Tutun.  5 sn kadar susmasi lazim aksi halde devrede hata var lf356 degisitirip deneyin tekrar.

efkan_

havada asili halde deniyorum sadece bobine bir direnc baglamadığım zaman 5 10 cm arası buyuk metak yaklastıgımda ses degişiyor. reset tusuna gelince bazen susuyor bazen susmuyor. devreyi defalarca kontrol ettim bir hata bulamadım ki.
şimdiden teşekkür ederim

Karadağ

devrenin ayarını neye göre yapıyorsuunuz? Mesela kazanç ne durumda?
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

efkan_

Karadag bey ayarları belirli bir şeye göre yapmı yorum bbilmiyorm i nasıl yapacam ? Yardımc ooluru musunuz ? Kazancı  nasıl olcerım ?

kripto55

Bu ayari cihazin uzerindeki potlarla yapiyorsunuz.bobin sitedenmi gelmisti

efkan_

kripto55 bey  ben pot lar ile oynuyorum ayarlyorum her seferde metal ile deniyorum ama olmuyor etki hiç yok eğer bobıne direnç bağlama di ihm zaman çok yakından metal eli sadece ses değişimi oluyor videoda ki gibi  ses etmiyor lütfen yardımcı olun ve lf356 var gönderilmiş başka yok elim de .  bobın siniz gönder di giniz

kripto55

Efkan usta simdi sanirim sorununuz maaleseft burda sayfalarca yazi yazarak cozulmeyecek sanirim. Sizden ricam urunu kargo ile gonderin bir bakalim . Aksi halde sorunuz cozulmeyecek biz teknolji ekibi olarak uye arkadaslarimizi yari yolda birakmayiz .

Herturlu destek veriyoruz cozulcekse forum da yazarak cozulmeyecek ise bakarak kabul. Ederseniz ileti atiniz bana.

onur600

Devreyi neyle beliyorsunuz???
Başlığı sizmi sardınız???

Devreyi manuel konuma alın tüm potları yarının biraz altına alın.Güç ve kazancı biraz daha kısın.
Cihazı küçük bir başlıkla metalden uzak bir yerde çalıştırın...
Cihazınız manuel konumda iken potlarla ayar yapacaksınız.Güç,Kazanç,Tune gibi....Susana kadar kurcalayın.
Potlarınız ters çalışıyor dahi olabilir....Bu yüzden ayar yapamassınız.Birde tersini deneyin.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

efkan_

ustam sorun değil gönderirim de siz bana sü entegre veya şu parça göz kararı bir sonuç söyleyebil seniz bir şekilde parça tehmın eederm . Ama illa olmaz diyorsan ben göndereyim yapac bir şey yok . Şimdiden teşekkür ederim

kripto55

Siz lf356 degistirin potlari sokun daha sonra potlari sokuk halde bobini takin calisitirin sonra. Otoda resetleyin daha sonra manuele alin reset basili tutun susmasi lazim yine susmuyorsa bobini saglammi kontrol edin olcu aleti ile yine devam ederse. Biz yine destek oluruz ama is cok uzar sayfalarca gunlerce ^-^ :'( :'( ^-^

efkan_

onur usta ben söylediklerini yaptım başlık sizin gönderdiğ nız başlık. Her türlü potları ayarladım ama yok . Yani şöyle bir viz sesi var hep potlar azaltır veya kapatıyor.  reset tuşuna bastığ zaman sesi kısılıyor sonra tekrar artıyor

efkan_

r43 direnci dokunduğm  zaman ses çok değişiyor . 356 en yakın zamanda değişm  bu hafta içi en tez çok teşekkür ederim

efkan_

şunu da belirteyim normal hoparlor ile ses çok az geliyor ben kulak ile ancak net ses alıyorum ses kaydı atarım nasıl ötüyor sa

kripto55

Sizden ricam malzeme listesini tekrar kontrool edin belki. Yanlisliikla bir malzemeyinin yonunu ters takmis olabilirsiniz tek tek kontrol edin yine devam ederse artik gonderir bakariz.

efkan_

sayfa 2 de resim attım bakarak bana da yardımcı olabilir siniz . Ses gelmiyor dü 555 taktım ses geldi fakat devamlı ses tamamen pot ile susuyor yarıya açıyorum HOLD pot v geri geliyor yani anlamadım eğer 2.2 ohm varken bobın den  bağımsız ama direk bobın bağlı olursa 5 /15 cm arası metal yaklaştığ da ses değişimi oluyor . Tüm transistorlerı yeniler sem çözüm olur mu yoksa lf 356 yeni mi alıp takayım ?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious