Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

EN İYİ DEDEKÖR SEÇİMİ

Başlatan andon80, 30 Ağustos 2014, 23:16:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

walkman

Sayın raxar, sanırım pirat-1 vlf yi yapmaya sadece ilk sayfayı okuyarak yapmışsınız. Oysa ki bunu 2. sayfada 39. mesaj da cevabınız verdik biraz daha dikkat ile kendi sorunuzun cevabını kendiniz bulacaksınız.
Linkback: Ynt: EN İYİ DEDEKÖR SEÇİMİ

ServetsizServet

Alıntı yapılan: walkman - 15 Kasım 2014, 22:21:42
Sayın raxar, sanırım pirat-1 vlf yi yapmaya sadece ilk sayfayı okuyarak yapmışsınız. Oysa ki bunu 2. sayfada 39. mesaj da cevabınız verdik biraz daha dikkat ile kendi sorunuzun cevabını kendiniz bulacaksınız.
:) saygılar
Okumak tutkuların en soylusudur,

walkman

Alıntı yapılan: ServetsizServet - 16 Kasım 2014, 08:36:48
:) saygılar

Servet ustama bizden de saygılar  ;)

andon80

Arkadaşlar konu başındaki pirat devresini proteus ta similasyon dan geçirebilecek daha iyileştirme yapabileceğiniz.noktalar varmi diye  bakabilecek ustamiz varmı rica etsem..saygılar

raxar

Andon ustama teşekürler. sıra bobin yapımına geldi. ???  tx 6mH, rx6.5mH 0.25 telden DD bobin uygunmu ki. dur forma bir daha bakayım, kaçırdığım yer olabilir. walkman ustam saygılar.

raxar

Walkman ustam hepsini okuyarak başladım aslında ama ses yine de az gibi gelmişti. zamanla alıştım galiba şimdi güzel  ;)

raxar

Başardım arkadaşlar, penseyi 8 cm den çektirdim.  8)

onur600

Alıntı yapılan: raxar - 18 Kasım 2014, 23:19:32
Başardım arkadaşlar, penseyi 8 cm den çektirdim.  8)
Tebrikler...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

vlf

andon usta yenı bır cıhaz vıdeosu beklerız ......

kuzen_212000

pirat devresini yaptım guzel calışıyo ayrım ve mesafede guzel yalnız bi sorunum var bobini sallama esnasında makina ses veriyo orjinal vlf başlığım var şaseli olduğu halde sorun nerde acaba ustalarım yanıtlarsa memnun olurum saygılar
Ölen Hayvan İmiş.Aşıklar ölmezmiş....

Karadağ

Alıntı yapılan: kuzen_212000 - 24 Aralık 2014, 22:11:15
pirat devresini yaptım guzel calışıyo ayrım ve mesafede guzel yalnız bi sorunum var bobini sallama esnasında makina ses veriyo orjinal vlf başlığım var şaseli olduğu halde sorun nerde acaba ustalarım yanıtlarsa memnun olurum saygılar

Bu sorun sanırım doppler effect nedeni ile oluyor. Eğer öyle ise sample hold da şarj süresini biraz uzatarak çözebilirsiniz.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

kuzen_212000

Alıntı yapılan: Karadağ - 25 Aralık 2014, 00:13:53
Alıntı yapılan: kuzen_212000 - 24 Aralık 2014, 22:11:15

Bu sorun sanırım doppler effect nedeni ile oluyor. Eğer öyle ise sample hold da şarj süresini biraz uzatarak çözebilirsiniz.

ustam pek elektronık bilgim yok ama sarz süresi dediğiniz kondansatörlerle alakalı değilmi değilse acemiliğime verin :)
Ölen Hayvan İmiş.Aşıklar ölmezmiş....

tribritzi

buradaki bütün elektironik dahilerine çalışmalarında başarılar diliyorum . sitenizi uzun zamandır takip ediyorum her ne kadar sesim solugum çıkmasada . faz nötr ne anlama geldiğini bilmediğim için sessiz kalmak en dogrusu diye düşündüm :D . ustalar neler yapabileceğinizi bildiğim için bu konuyu açma gereksinimi duydum . aka signum mft 7272 cihazını yapabilirmisiniz ?

Ankebut

Alıntı yapılan: tribritzi - 01 Şubat 2015, 14:23:09
buradaki bütün elektironik dahilerine çalışmalarında başarılar diliyorum . sitenizi uzun zamandır takip ediyorum her ne kadar sesim solugum çıkmasada . faz nötr ne anlama geldiğini bilmediğim için sessiz kalmak en dogrusu diye düşündüm :D . ustalar neler yapabileceğinizi bildiğim için bu konuyu açma gereksinimi duydum . aka signum mft 7272 cihazını yapabilirmisiniz ?

Sayın tribritzi video yüklemişsin bende bir video yükledim. Hava testi ile toprak altı testlerini birbirine karıştırmayalım.

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 01 Şubat 2015, 18:26:46
Alıntı yapılan: tribritzi - 01 Şubat 2015, 14:23:09

Sayın tribritzi video yüklemişsin bende bir video yükledim. Hava testi ile toprak altı testlerini birbirine karıştırmayalım.

Bu mesafenin 2 katı neredeyse nanonun mesafesi :)

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Ankebut

Ustam birinci videoda 40 cm mesafe 2. videoda tuğla altında 15cm oluyor.

Karadağ

Alıntı yapılan: Ankebut - 01 Şubat 2015, 18:44:36
Ustam birinci videoda 40 cm mesafe 2. videoda tuğla altında 15cm oluyor.

VLF dedektörlerde bildiğim kadarınca durum hep böyle. Hava ile toprakta çok fark oluyor.

teknik2230

birde  vlf  ler  ıslak  toprakta  çalışmıyor  galiba-pulse  gibi  dalmıyorlar

Karadağ

Alıntı yapılan: teknik2230 - 01 Şubat 2015, 19:00:16
birde  vlf  ler  ıslak  toprakta  çalışmıyor  galiba-pulse  gibi  dalmıyorlar

evet.

teknik2230

pulse dedektörün  ne  kadar kaliteli  bir  dedektör  oldugunu   ispattıdır
başlığı  çıkartın  ve  başlığın  oldugu  yere  bir  hoporlör  bağlayın nasıl  pulse  atıyor güçlü  görün

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious