Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp3s 3d manyometre çekimi

Başlatan karahasan35, 18 Ağustos 2014, 22:16:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

poliksi

bilinen yerler değil hocam ama buluntular var yanında yöresinde son çektiğim video  büyük bir kayalığın önune horasan ile kapatmışlar zaman ile kayanın bazı yerleri açılmıs ama içeri girilecek gibi değil bi o kayanın bitimindeki toprak parçasında çektik sayın  ankebut
Linkback: Ynt: Dp3s 3d manyometre çekimi

tivos

bu akşam çekilen görüntüler. Hava yağmurlu olduğu için 2. çekim yarım kaldı. Ham görüntüleri de gönderiyorum. Ustaların yorumlarını beklerim. Bizim bölgede küçük bir tümsek.

poliksi

datayı eklesen en azından bakarız  hocam

Ankebut

Tivos ustam yaklaşık 6x6 metrelik bir alan varmı bu çekim yaptığınız tepe?

Ankebut

Alıntı yapılan: poliksi - 28 Aralık 2014, 22:44:05
bilinen yerler değil hocam ama buluntular var yanında yöresinde son çektiğim video  büyük bir kayalığın önune horasan ile kapatmışlar zaman ile kayanın bazı yerleri açılmıs ama içeri girilecek gibi değil bi o kayanın bitimindeki toprak parçasında çektik sayın  ankebut

Delta pulse ile kontrol ettiğinizde muhtemelen metal algılaması olmadı  çekim yaptığınız yerde..

poliksi

Uç sekil çektim 1*1 goturmemistim

tivos

Poliski usta datalar mevcut. sanırım göremediniz.

Ankebut usta alan 8x8 gibi ama biraz dağılmış. Dediğiniz gibi 6x6 olabilir.Ben 4x4 bir alanda tarama yaptım. Sağ tarafı tamamen mavi olan çekim anlık çekim .Fakat yarım kaldı. Rüzgar ve yağmur çalışmaya izin vermedi. Bu tepecikler sıralı 5 adet. Ben gece o kadara görebildim. Rüzgar nedeniyle çok düzgün bir çekim olmadı. Ama sanırım birşeyler anlatıyor.

Ankebut

Alıntı yapılan: tivos - 30 Aralık 2014, 08:25:12
Poliski usta datalar mevcut. sanırım göremediniz.

Ankebut usta alan 8x8 gibi ama biraz dağılmış. Dediğiniz gibi 6x6 olabilir.Ben 4x4 bir alanda tarama yaptım. Sağ tarafı tamamen mavi olan çekim anlık çekim .Fakat yarım kaldı. Rüzgar ve yağmur çalışmaya izin vermedi. Bu tepecikler sıralı 5 adet. Ben gece o kadara görebildim. Rüzgar nedeniyle çok düzgün bir çekim olmadı. Ama sanırım birşeyler anlatıyor.

Ustam eğimli yerlerin çekimi düz yerlere göre mutlaka daha zor olacaktır. Ama bahsettiğin şartlara göre iyi bir çekim olmuş. Anlatım konusuna katılıyorum.Düşük seviyeliler  gibi görünüyor.ve tuğla  duvar engeli var gibi geldi.Başarılarının devamını diliyorum.
Saygılarımla..

tivos

Teşekkür ederim Ankebut usta. Havalar izin verirse açılacak . O zaman bilgisini paylaşırım.

poliksi

tivos

poliski usta bu aralar iş yoğunluğum fazla . Hafta sonu bakarım. Sizinle konuşuruz. kolay gelsin...

tivos

poliksi usta çekimleri baktım. sanırım ıslak alanda çekim yapmışsınız. Yer altı sularının yaptığı boşluklar var sanırım. Seni yanıltabilir. Ama ben olsam açarım. Sonuçta bu makine mineralli toprakta daha net görüntülerin oluşmasını sağlıyor. Kolay gelsin...

BERK

Tivos usta yeraltında doğal olarak oluşan boşlukları manyotometerlerle görme şansımız yok. Fakat bobin başlıklarıyla alınmış ise buna birşey diyemem

Ankebut

Alıntı yapılan: BERK - 04 Ocak 2015, 19:30:00
Tivos usta yeraltında doğal olarak oluşan boşlukları manyotometerlerle görme şansımız yok. Fakat bobin başlıklarıyla alınmış ise buna birşey diyemem

Berk ustam kolay gelsin, manyetometrenin boşluğu doğrudan göstermediği doğrudur. Ancak mineralli bir toprak düşünelim. Manyetometre yoğun mineralli toprağı algılarmı ve içinde boşluk bulunan yoğun minarelli toprağın içindeki boşluk anomalisi meydana gelirmi? ikinci sorum manyetometre boşluğu es geçerek altındaki bir cismi mi algılarmı?
Saygılarımla..

tivos

Berk usta o zaman şunu söyleyebilirmiyiz. Doğal kayalara oyulmuş kaya mezarları bu makine ile tespit edemeyiz. Herkesin düştüğü yanlış bu sanırım. Sizin yorumunuz nedir.

BERK

Tivos ustam tam ifade ettiğiniz gibi. Tek bir sensörle arazi koşullarında pek iş yapma şansınız yok. Cihaz manyotometer olarak örneklemeleri alıp doğru işliyor. Fakat örneklemeleri alıcı konumunda olan sensör tasarımsal iyi tasarlanmazsa herkes sensörün minerade takıldığını zanneder ve uzun uzatıya kafayı buraya takar. İyisimi siz siz olun yükselticili bir sonda kullanın. Göreceksinizki alınan görüntüler çok daha verimli olacak. Kuş uçmaz kervan geçmez arazilerde gerçekten yeri geldiğinde sensörler bazı cevherlerden etkilenir. Bu tip sensörlerin etkilendiği cevher sayısı öyle abartılacak kadar fazla değildir. Olurya fizibilitesini yaptığınız alanda gerçekten genişlemesine bir cevher varsa bu alanı es geçin iki iki daha dört.

Ankebut

Alıntı yapılan: BERK - 06 Ocak 2015, 19:52:51
Tivos ustam tam ifade ettiğiniz gibi. Tek bir sensörle arazi koşullarında pek iş yapma şansınız yok. Cihaz manyotometer olarak örneklemeleri alıp doğru işliyor. Fakat örneklemeleri alıcı konumunda olan sensör tasarımsal iyi tasarlanmazsa herkes sensörün minerade takıldığını zanneder ve uzun uzatıya kafayı buraya takar. İyisimi siz siz olun yükselticili bir sonda kullanın. Göreceksinizki alınan görüntüler çok daha verimli olacak. Kuş uçmaz kervan geçmez arazilerde gerçekten yeri geldiğinde sensörler bazı cevherlerden etkilenir. Bu tip sensörlerin etkilendiği cevher sayısı öyle abartılacak kadar fazla değildir. Olurya fizibilitesini yaptığınız alanda gerçekten genişlemesine bir cevher varsa bu alanı es geçin iki iki daha dört.

Berk ustam açıklamaların için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha var,paramanyetik ve diyamanyetik cisimlerin toprak altında uzun süre kalması ile oksitlenme meydana geliyor. Dünyanın manyetik alanından etkilenen bu oksitlerin Kuzey yarım kürede olduğumuz için kuzeye doğru yoğunluk kazandığını duymuştum. Hal böyle ise bu tür cisimlerde manyetiklik özelliği kazanarak şu an kullanılan tek sensörlü manyetometre ile algılanabilirmi?
teoride mümkün görünen böyle bir olayla ilgili  tecrübesi olan arkadaşlar var mı?
Saygılarımla

BERK

Yeraltında, etrafında anomali manyetik değişiklik oluşan metalin manyetiklenme yönünü birçok insan yanlış biliyor.Bu anomali değişim çekirdeğin ,gerçek kuzeyin vede gerçek güneyin tesiri altındadır.Bunu ülkemiz için söylüyorum.Tabi etkileşim  bölge bölge değişiyor.Fakat kuzeyin manyetik çekim alanı çekirdekten daha büyük,çekirdeğin oluşturacağı manyetik değişim ise gerçek güneyin alanından çok çok daha fazladır.Hal böyleyken aşağıdaki metalin ağırlıklı yönelimi çekirdeğin etkisiyle gerçek kuzeyden şaşarak gerçekleşir.Bu manyetik aura seneler geçtikce büyür.
Toprak altında manyetik özellik kazanan çisimler tabiki bu tip sensörlerle mükemmel denecek seviyede tesbit edilirler.

Arkadaşlar şehsen toprak yüzeyinin 1,5m altında veya daha aşağısında yapısız iş yapanını bügüne kadar hiç görmedim desem yeridir.Yani o dediğim derinlik ve aşağısında birşey konduysa mutlaka küçükte olsa bir yapısı vardır.Yapısı yoksa ille birşeyle üzerini kapatmıştır.Kısa mesafeli işlerde tabiki bunu bekleyemeyiz.Bügün 1m'ye kadar olan işlerin neredeyse tümü kısa vadede konulduğu yerden alınacak diye konulmuş malzemelerdir.

Bu bağlamda bizim bu tip cihazlarla önceliğimiz yapı sonrasında içerisinde veya girişlerinde sensörün dilinden anlayacak şeyleri bulmak.Bugün bir çoğumuz bilir medeniyetsel bası yapıların girişlerinde demir kapılar bulunur.Elinizdeki ekipmanlarla, çözünürlüğü yüksek görüntüler almak vede derinlemesine inmek istiyorsanız elinizdeki sondaları o seviyeye getirmelisiniz.

Ankebut

Ustam sağolasın mesele şimdi anlaşılmıştır. Ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla..

tivos

Berk usta bilgi için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum. Sizde karadağ ustanın sondalarını kullandınız. Normal sensör ve süper sensörün derinliği hakkında bir tecrübeniz oldu mu?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious