Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

calisan lrl uzaktan algilama

Başlatan fth, 18 Mart 2014, 01:16:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fth

Ustalardan bazilarinda calisan Lrl oldugunu saniyorum forumda uzunsuredir arastiriyorum AMA
Somut calisan bir devreye Veya cihaza rastlamadim Boyle bir cihaza ihtiyac var  boylebir cihaz sahibi irtibata gecerse sevinirim
Linkback: calisan lrl uzaktan algilama

kripto55

usta bu konuda bazı sorunlar var biraz acele etmeyin ama yakında forum canlanır. sadece tüyo size ^-^ ^-^

fth

Yaz geldi ama iş yapacak cihaz bulamıyoruz yenilerden ne haber arkadaşlar testler nasıl gidiyor?

lionbilgisayar

hehe lrlnin çalışmasında bişey yok hepsi gayet güzel çalışıyor enerji veriyon frekans falan üretiyo gidiyon buluyo bişeyler ama buldukların aradıkların olmayabilir sorun orda başlıyor lrl nin en büyük handikapı buldukların aradıkların olmuyor : )))
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

humhum

Alıntı yapılan: lionbilgisayar - 27 Mayıs 2014, 17:05:17
hehe lrlnin çalışmasında bişey yok hepsi gayet güzel çalışıyor enerji veriyon frekans falan üretiyo gidiyon buluyo bişeyler ama buldukların aradıkların olmayabilir sorun orda başlıyor lrl nin en büyük handikapı buldukların aradıkların olmuyor : )))

aradığın şeyi bulman için ona  uygun frekansı göndermelisin , öbür türlü bocalarsın. tabbi iyi de kullanıcı olmalısın.

lionbilgisayar

Alıntı yapılan: humhum - 28 Mayıs 2014, 22:48:06
Alıntı yapılan: lionbilgisayar - 27 Mayıs 2014, 17:05:17

aradığın şeyi bulman için ona  uygun frekansı göndermelisin , öbür türlü bocalarsın. tabbi iyi de kullanıcı olmalısın.

humhum usta seninle mutabık olduğumuz frekansla bir kaç denemeler yaptık ancak kesindir dediğimiz bir sonuca ulaşamdık, gondermeden ziyade alıcı kısmı ile ilgili sorunlarımız var. yüzeydeki olan teslerimizde sonuc yüzde yüz altını bulma konusunda hiç bir sıkıntı yok. açıkcası derine gömerek bir denemede yapmadık. uygun olmayan frekansda her.gi bir tepki almadık ki frekansın doğruluğunu bu şekilde doğrladık. ancak bu maden toprağın altına girince sanki donuşde sinyal değişime ugruyor yada çok azalıyor. ki bulduğumuz noktayla derinlik arasında vede yonlede alakalı olarak belirli bir sapma meydana geliyor bu sapma yerine göre 1 mt yerine görede 4-5 mt kadar gidiyor. Bu konuda senin tecrubelerin bizden çok daha fazla. noktalamanın yada tesbitin sağlıklı olabilmesi alıcı konusunda tavsiyelerde bulursan memnun oluruz.
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

humhum

Mütabık dediğin frekans hangisi ? Tefferuatları nedir?
Tespit ettiğin noktadan her.gibir yöne doğru gittiğinde zahten tekrar sapması normaldir, o sapma mesafesi yarıçap olarak  hedefin derinliğini belirtir.
Birde  şunu söyleyeyim İyi bir kullanıcı  Doğru bir frekans ile  derinde  bile  olsa(2-3m) hedeflenen şeyi  büyük bir olasılık ile %60-%70  oranında   kaçırmaz, ama bu hali veya şartları yaratman için Doğru çalışma faktörleri yerine getirmek gerek.

fth

nedir ustam dogru çalışma şartları açıklarmısın

fth

dogru çalışma faktörleri nedir hum hum ustam

humhum

Alıntı yapılan: fth - 05 Haziran 2014, 22:07:30
dogru çalışma faktörleri nedir hum hum ustam

Bu Forumda daha önceden   Frekanslı cubuklarla ilgili Doğru çalışma faktörlerini yazmıştım, benim paylaştığım yazıları gözden geçirirsen   Freq. MFD   ile ilgili incelikleri öğrenebilirsin, aynı şeyleri tekrar- tekrar yazmak gereksiz.

lionbilgisayar

Arkadaşlar Bu mfd cihazların derinlikle ilgili ne kadar çalışıyor tam olarak doğrulamasını yapabilmiş değiliz lakin, br mfd cihaz vede dp3s 3d ile sanki lrlnin bulduklarını doğrulaması yapılacaktır diye düşünüyorum. tabi denemek test etmek gerek. bu arada hiçmi lrl ile çalışan yok halen doğruluğu veya gerçekliği ile ilgli düşünceleri olan var ise bizim kendi tecrubelerimize göre yüzeydeki aradığınız değerliyi %95 doğrulukla net bir şekilde bulunabiliyor tabi bi küp altınımız yokki fazladan onu gömdürelim birilerine 1-2 mt derinede sonra gidip testler yapsak : ))
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

walkman

Alıntı yapılan: lionbilgisayar - 13 Haziran 2014, 08:24:22
Arkadaşlar Bu mfd cihazların derinlikle ilgili ne kadar çalışıyor tam olarak doğrulamasını yapabilmiş değiliz lakin, br mfd cihaz vede dp3s 3d ile sanki lrlnin bulduklarını doğrulaması yapılacaktır diye düşünüyorum. tabi denemek test etmek gerek. bu arada hiçmi lrl ile çalışan yok halen doğruluğu veya gerçekliği ile ilgli düşünceleri olan var ise bizim kendi tecrubelerimize göre yüzeydeki aradığınız değerliyi %95 doğrulukla net bir şekilde bulunabiliyor tabi bi küp altınımız yokki fazladan onu gömdürelim birilerine 1-2 mt derinede sonra gidip testler yapsak : ))

lionbilgisayar usta siz önce yapmış projeyi paylaşın bir küp altın sorun değil :D

lionbilgisayar

projede bir şey yok şu icl8038le yapılmış bir devre ilaveten sinyali yükselmtek için bi anfi devresi ucuna cubuklar topraa çakılı
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

onur600

Bu LRL konusuna biraz hareket verelim...
Arkadaşlar size bir soru sorayım.
Elimizde illa çubuk gezdirmek zorundamıyız?İlla bu şart mı?Farklı bir mantık kurulamazmı?(alıcı ve verici için)
Uzaktan algılama mantığını km lerden m seviyelerine düşürüp daha kararlı bir sistem yapalım.
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

lionbilgisayar

evt onur aslında nette bir yerde görmüştüm vatandaş bulduklarındna falan bahsediyo ve cihazı satıyolradı ucuk rakamlara. yine topraga akılan cubuklar verilen bir sinyal var ama elinde cubuk yerine bir alet var ne olduğunu tam çözemedim manyotemetremidir nedir aynı cubuk natığıyla çalışıyor ama giden sinyal hattını bulduğunu idda ediyordu linkini bulabilirsem ekliyeyim. Eğer böyle bir sistem çalışıyor ise geröekten cubukdaki insan faktorunu elelmiş oluruz.
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

onur600

Lion,link verebilirmisin.
Kısmen mantık bu şekilde olacak.Aslında alt yapıda deneyimlenecek ekipmanlarda var.
Biraz daha düşünelim, mantık tarafını çözdükten sonrası daha kolay olur.
Benim aklımdan geçenler var aslında ama tam olgunlaşmış değil...
Saygılar.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

lionbilgisayar

su an göremedim bi araştıryaım bişi yazınca çıkıyodu rastgele bulmuşdum yerli yapanlar turk

Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul

ercenk

Hepbirlikte lrl ile alakalı çalışmalar yapmalı ve testlere tabi tutmalıyız..
Fısıldanan sözler, yüksek sesle söylenenlerden uzaklara gider..

fth

Ustalar halen çalışan bir uzaktan algılama yok. Yapabilen varmı

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious