Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

YILLARDIR NEYİ ARIYORUZ DEFİNE NEDİR NASIL BULUNUR ?

Başlatan kripto55, 08 Şubat 2014, 20:39:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lionbilgisayar

Arkadaşlar Bu foruma bu başlık lazımdı şimdiye kadar çeşitli hurafelerle insaları boş yere zaman ve vakit harcatan bir çok kişile var piayasada arkadaşlar birbirimizi bilgilendirirsek insanlar hem işgücünden hemde paralarından olmazlar boşuna masraf etmezler. Saygılar..

Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

kripto55

ahmettek

bu işaretlerin  standart bir mesafesi  yada  yer bildirimleri aynımıdır...şöyle  izzah edim adam  gömdüğü eşyayı  yerini kaybetmemek amaçlı bir işaret yapmıştır  veya köklü bir şeyi kendine  baz almıştır....lakin bu gömüsünün  yerini  bildirmek için yaptığı işareti  belirlenmiş bir kuralla göremi yapıyor yada kendi  belirlediği ölçüleremi göre..
bence  mantıklı  olan kendi ölçüleri  sonuçda parasını sadece  kendisinin bula bileceği  yere  gömüyor  eşinin dostunun bulabileceği  yere  değil...

kripto55

AhmetTek Ustam bu işte 2 türlü teori var. Birinci teori bazı dönemlerde kabilelerce kabul görmüş gömme teknikleri var. Bunlar o kabilelerce uygun görülüp ölen kişileri hep bu teknikle gömmüşler.

Mesala tümülüs anıt mezarlar kral mezarları gibi..

2.si ise sizin aradığınız sorunun cevabı evet parayı defineyi gömen kişi sadece kendisinin yada varisinin alabileceği anlayabileceği teknikle gömülmeleri. Bu kendine has gömme tekniği genellikle ermeni rum gömüleridir. Bu kabilelerin işaretlerini çözmek zordur. Bu yüzden çok ıyı bir arazi keşfi yapmak ve yerin gerekirse saatlerce rahat dolaşabilecek ve işaretin dahası yerin doğal yapısını bozan şekilleri çıkarmak gerekiyor..

****************************************Benim bazı gezilerimde tespit ettiğim işaretler**********************

Linkback: Ynt: YILLARDIR NEYİ ARIYORUZ DEFİNE NEDİR NASIL BULUNUR ?

Ankebut

Define deyince aklıma hep Simyacı kitabı geliyor. İspanyadan kalk rüyasında define var diye Mısıra git ; bulamayıp İspanya ya geri dön kendi oturduğun yerde çıkart hazineyi ....Aslında o kadar çok şey anlatıyor ki; bazen burnumuzun ucundakini göremiyoruz.

kripto55

Evet usta Bakmak var bakmak var derler ya o manide bir söz gerçekten.

********************************************************************************
Samsunda açılmış mezar girişinden bir tanesi bir üyemizin mekanındadır sağolsun gözümüz gönlümüz görsün diye yardımcı oldu bize kendisinede çok teşekkür ediyorum. ^-^ ^-^

ahmettek

kripto  usta  sende bir  tane   cıkarırsın artık...Maşallah  araziden  aşağı indiğin yok....

kripto55

Evet bu ara yoğun gezilerim var sebebi bazı arkadaşlarımda cihazlar var ve kullanmasını gösteriyorum bizimkisi sadece gezi her.gi bir şey yapmıyoruz.Çıkarma işine gelincede eğer emin yer bulabilirsem yasal bir kazı yapabiliriz şu anda arkamızda destediğimiz var ama öyle bir yer yok şu an olursa anında izin çıkabiliriz. ^-^ ^-^

ahmettek

Ankebut

Bursanın iznik ilçesine taşınmıştık, sene 1984-1985 falan ben ortaokula gidiyorum. Okuldan eve gönerken, belediye kaldırım çalışması yapıyordu. Tam Karakolun önü nöbetçinin yarım metre falan ayağının dibiydi. Kaldırım taşını kaldırmışlar yaklaşık bir iki karış bir derinlik vardı. belki bir  avuç sikke çıktı. Böyle bir olaya şahit oldum. Baktım nöbetçiye adam heykel gibi hiç kımıldamıyordu. Demek ki hem şaşkınlık hem şok yaşıyordu.İznik süper bir yer full sit alanı desem yeridir.
Saygılarımla.

nişancı

Arkadaşlar bu işaretin anlamini bilen varmı veya yorumlayacak

kripto55

Bu isaret taslami doluydu.bana biraz yeni gibi geldi ve pekde iyi bir iscilik sinifina girmmiyor bu isaretin kanal gibi yon verdigi yerde yigma taslik veya buyuk kayalar varmi.

nişancı

Ustam aynen gorundugu gibi denk geldi hiç ellemeden fotosunu çektim yanında ermenilerden kalma Bi kulube vardı sağlam halde , olduğu yer duz ama zemin olduğu gibi kaya

kripto55

O isaretin yon verdigi tarafa yonel ve ilerde kayalik yada taslik olacak bosluk araman lazim

nişancı

Sayın Ustalar resimdeki yeminli hacları gorseniz malzemeyi nerde neyle ararsınız.

kripto55

Üstat burada birden fazla mezar var arazide . bunların çoğu koylu statüde ama 2 yada 3 tane si değerli ama burada tasta akan su dan bahsetmiş akan su yada dere varmı kıvrımlı arazide..

nişancı

Yakınlarda yok , işaretler tam tepede kripto ustam ,.ayrıca bir foto daha ekleyim sanırım gullu hac

kripto55

Himm usta alan genişçe olsa sana suyun aktığı yeri a çok goaterirdim ama burada 2 si yanyana açık bir mağara yada oda varmı işaretlere bakan doğu yada bati tarafta

Ankebut

Snaypır usta tepe işaret içindir tepe içinde bir şey olacağını sanmıyorum. Ancak ikinci resme göre sağ istikamette tepenin aşağı kısmında düzlük varsa hem metal hem boşluk taraması yapılması uygun olur. Kripto 55 in dediği gibi mezarlık olma ihtimali var ancak izler silinmiş olabilir. Kayadaki işaretler bile yağmurdan neredeyse erimişler. Mağara tarzı bir yer olma ihtimali zayıf ancak kapatılmış kuyu olabilir. Mutlaka bir şey varsa derinliğin çok olduğunu sanmıyorum. Ancak dediğim istikamete yoğunlaşmanı dilerim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious