Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

delta pulse 2 derinlik nasıl yükseltilir.

Başlatan serhat7820, 26 Ocak 2014, 17:54:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serhat7820

merhaba arkadaşlar ben deltapulse 2 model hazır bir devre aldım.kutusunu bataryasını  ve başlıklarını yaptım üzerinde gelen başlık biri 28cm biride 70cmx4 kare bir başlıktı.28 cm başlığı 40cm olarak büyüttüm plastik boru ile kol ve başlığı yaptım.ama bir sorunum var.madeni 1 lirayı 15 cmden 30 cm çapında tencereyi 50 cm den görüyor.kapağınıda 50 cm tencerenin kendisinide 50 cmden görüyo hani kapak küçük tencere büyük mesafe değişir derim ama yine aynı ve 60x60mm  1 metrelik köşebenti bile 50-55 cmde görüyor sebebi nedir nasıl bu derinliği yükseltebilirim
Linkback: delta pulse 2 derinlik nasıl yükseltilir.

kayzer1915

kripto55

yaşadığınız sorun tamamen başlık soruınu gibi geldi.

2.2 ohm ila 3 ohm arası iç direnç ise 30 cm ila 50 cm arası 470mh geçmiyecek şekilde bobın sarın ıyıce sabitleyin 680 ohm 2 watt direnç takın kazanç potunu yükselterek deneyin...

serhat7820

bu kadar kısa sürede verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.ben daha çok amotörüm.bobini ölçtüğümde 2.8 ohm oluyor.bu dirençleri nereye ne şekilde takmam gerekiyor

kripto55

2.8 ohm omajı ıyı ama iç direnci düşük olabilir.

bobinin girdiği yere takılı bir direnç var devrede şemada 2.2k yazar oraya kaliteli 680 ohm 2 watt tak iş tmmdır ama önce bobın ısını çöz tmmı.

kuzey

kardeş cihazın adam gibi çalışması yanmaması için öncelikle en az 3 ohm bobin gerekli
şimdi gelelim soruna eger gözle görülür yanık dirençler varsa degiştir. bu direnç sadece mosfetin altındaki 680 r lik dirençtir. bunun tekrar yanmaması için 1 wat degerli takmalısın. sonrasında eger 556 entegren mefta olmadıysa şimdilik yapacagın ilk iş mosfetin üstünde 2 adet seri 1n4148 diyot var önce onları degiş sonrasında uygun bobini tak ve dene baktın verici çalışmıyor hemen kapat
şimdi 22k lık power potu ve 50 k lık sinyal potunu kontrol et ayaklarını ölç potlarda bir anormallik varmı. yoksa yapacagın son iş  mosfetin altındaki 2 adet 1n4148 diyotu ve 556 entegreni degiş cihazın çalışır.

Termograf

uygun başlık sarmak için site içerisinde bir çok bilgi mevcut, hadi gel bobin saralım başlıklı yorumları okumanızı tafsiye ederim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious