Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TA5-PI BASIC STYLE ,FOR BEGINNER

Başlatan ServetsizServet, 26 Ocak 2014, 13:07:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ServetsizServet

Merhaba ,
devre ilginç geldi ,basit yapımı kolay görünüyor hatta bir ödev gibi de düşünülebilir ,pı sistem de dizayn edilmiş ,, ;)
saygılar,
Linkback: TA5-PI BASIC STYLE ,FOR BEGINNER
Okumak tutkuların en soylusudur,

mukadder

Twinloop'un Gary tarafından modifiye edilmiş şekli ve bu konuda bir üniversite tarafından yapılmış bir araştırma.Benim ilk yaptığım dedektördü.Aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.
http://www.geotech1.com/forums/forumdisplay.php?15-Gary-s-Twin-Coil-PI
http://chemelec.com/Projects/Metal-2a/Metal-2.htm

Otomatik toprak izleme yoktur.Devrenin ısınıp dengeye gelmesi 20 dakikayı bulabiliyor. Pek kolay bir devre de sayılmaz. At kişnemesini andıran bir ses ve makineli tüfek sesi veren iki modelini sırf sesine tav olduğum için yapmıştım. Araştırma notlarım ve devreler memlekette olduğu için temmuzdan önce yeterince yardımcı olamam. Şu anda elimde olan kendi modifiye yerleşimim ve pcb ler yardımcı olabilir diye yüklüyorum. Bizzat Gary den yardım alabilirsiniz. Halam deneme yaparken  bunlar senin oyuncakların mı diye sormuştu, evet hala bu oyuncaklardan vazgeçemiyorum demiştim. Böylede ilginç bir hatırası var. Yapabilirseniz Hammerhead çok hoş bir dedektördür.

mukadder

157 modifiyesi offsetnull ayarı LF356 gibi 157 bacak bağlantılı olan opamp demektir.Fakat ilginç olan tarafı 157 modifiyesinde TL071 ve TL081 çalışmıştı ve hemde 154 bağlantısından daha iyi çalışmıştı.

mukadder

Gary'nin ilavelerini görebileceğiniz devre şeması ve orjinal yerleşimi. Heryerde bulamayabilirsiniz.

ServetsizServet

Alıntı yapılan: mukadder - 26 Ocak 2014, 22:22:53
Gary'nin ilavelerini görebileceğiniz devre şeması ve orjinal yerleşimi. Heryerde bulamayabilirsiniz.
MERHABA ,P
Paylaşım için teşekkürler ,,
Okumak tutkuların en soylusudur,

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious