Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Akü sorunu

Başlatan hatredlife, 11 Ocak 2014, 21:50:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hatredlife

Merhaba arkadaşları bugün 12 v 4.2 a akü aldım aküyü ölçtüm 12.60 v civarı yarın araziye çıkıcağım için 13.5 e kadar şarj edim dedim 12v 300ma adaptör bağladım sonra kaç A çektiğini ölçmek için ölçü aletini bağladım ucuz olanlardan ölçü aleti yandı başka ölçü aleti ile ölçtüm akü 10 volta düşmüş bu neden olabilir
Linkback: Akü sorunu

onur600

Aküyü ölçü aleti üzerinden kısa devre yapmışsın ölçü aletinin içersinde akım kısmındaki Dirençler yanmıştır.Aküye gelince tekrar şarza bağla bir sıkıntı olmaz anlık kısa devreden....
Ölçü aleti ile akım YÜKE seri bağlanarak ölçülür unutma.Bazen dalgınlık oluyur:)

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

hatredlife

Ustam cevabın için teşekkürler seri bağladım zaten adaptör dandikti biraz polaritesi değişenlerdern onun swichinde sorun olmuş olabilir aküden eksi adaptörden + geldi sanırım o kadarda kontrol etmiştim neyse ölçü aleti önemli değil sağolsun tesla ustam özelden mesaj atıp cevap verdi ama bir sorum daha var tesla ustam basit bir şema vermiş bir başlıkta onu kurumcam 10 v zenerli akü 13 voltu geçinde led yanıyor şimdi benim sorum o şemada 7 amperlik akü için seri 2 r direnç demiş 1.2 a akü için 10r direnç demiş benim aküm 4.2 a 400 ma almak için kaç r direnç bağlamamam gerek akü ömrü açısından saygılar.

ServetsizServet

bu devrede güzel ve çalışıyor kullanıyorum tek kntaklı bir röle ile akünün şarj dolduğunda şarj kesiliyor ,ve 5amper bir adaptör ile kullanın devre beslemesini şarj edilen aküden alır ,
saygılar kolay gelsin
Okumak tutkuların en soylusudur,

hatredlife

Alıntı yapılan: climber74 - 12 Ocak 2014, 11:39:50
bu devrede güzel ve çalışıyor kullanıyorum tek kntaklı bir röle ile akünün şarj dolduğunda şarj kesiliyor ,ve 5amper bir adaptör ile kullanın devre beslemesini şarj edilen aküden alır ,
saygılar kolay gelsin
Açık şeması varmı acaba devre için teşekkürler.

onur600

Çok basit ve kullanışlı bir şarz devresi devrede gerilim ve akım sınırlaması yapılabiliyor.TR nin emiter beyz arasındaki direnç le akım potla gerilim ayarı yapabilirsiniz.Tüm şarz edilebilir pillerde kullanılabilir.Adaptör çıkış akımına bağlı olarak.Devredeki led akım akışı düşdükce kararır ve akünüzün şarz olduğunu anlarsınız.
(LM nin giriş ucu 3 numradır dikkat)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

hatredlife

Sağol onur ustam ben askere gidince benim deltayı kullananın böyle bir devreye ihtiyacı vardı iyi oldu saygılar.

ServetsizServet

devrenin açık şeması ,,,
devrenin güzel yanı akü nün aşırı yüklenmesini önlemek ,hatırlarmısınız  bilmiyorum ericson telefonlarda şarj bazen kesilmiyordu v ebatarya  patlıyordu yada şişiyordu ,,lm317 ile de kullanabilirsiniz lm 317 gerilim kontrolünde iyi bir malzemedir , ;) ;) ;) ;),

hatredlife

Teşekkürler ustam bu devreyide daha sonra yapıcam onur verdiği devrenin elemanları elimde var akü dolmasına yakın başında beklecez artık şimdilik :)Devreye 1 amper ac adaptör bağlıycam diyotla doğrultup direncide 3 4 r bişi takıcam devreye bağlıycam 400 ma civarı vericek sanırım 500 ma adaptör çok ısınıyor 1 amper garanti.Vallah dp2 yi bitirene kadar aküyü sorun etmiyordum buda bi dert dün az daha bakmasam belkide 10 voltun daha altına düşücek belkide sıfır akü arızalanıcaktı hızlı deşarjdan çok anlamam akülerden pek şarj işiyle uğraşmadım yarın kurucam devreyi bakalım deniycem saygılar.

ServetsizServet

merhaba ,
elinizde 2n3055 transistör yada benzer de olabilir köprü diyottan snra kullanırsanız daha iyi ve sağlıklı amper çekersiniz  ;)
saygılar kolay gelsin ,

devriye20

onur ustanın verdiyi semayı daha önce cizmiştim as bir modifiyeli

hatredlife

Herkese yardımları için teşekkürler.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious