Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TUTMA KOLU VE BAŞLIK ÜRETİMİ

Başlatan argemekanik34, 26 Aralık 2013, 23:49:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

argemekanik34

Arkadaşlar Merhaba


Ben istanbul' da gayet profesyonel olduğunu düşündüğüm tutma kolları üretiyorum, sanırım önümüzdeki hafta sonuna kadar ürünlerin fotoğraflarını sizlerle paylaşmış olurum.


Bunun yanında başlık üretiminide yapmayı düşünüyorum fakat hangi ölçüden başlıyacağıma karar veremiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz Ø32' mi Ø38' mi Ø60' mı kapalımı açıkmı sonuçta en çok kullanılandan başlamak isterim, bana en çok kullanılan başlığın hangisi olduğu konusunda yardımcı olabilirseniz bende üretimi bu doğrultuda yapmayı düşünüyorum.


Şimdiden Teşekkürler
Linkback: TUTMA KOLU VE BAŞLIK ÜRETİMİ

onur600

Eğer profosyonel olacaksa 38 lik mono pı yapın en çok kullanılan çap bu.
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

BERK

Güzel bir iş yapacaksan araçların bağajına yerleştirilebilecek özellikte ,1mx1m katlanır özellikte bir başlık geliştir.Tasarımı bir cad programıyla yapacaksan, burada resim olarak bir paylaşım yap.Bu forumda benim görüdüğüm özellikle arazide büyük başlıklar kullanılıyor.Maliyetleri aşağıya çekme adına gerçekci bir tasarımdan vazgeçme. Tasarımını yapacağın ürününde al benisi olsun.Tasarım esnek değil rijit bir malzemeden olsun.

elc

34-36 cm vlf başlık, tutma kolu teleskobik uzatıp kısaltılabilir, başlık ve sap kısım plastik vidalar kolay sıkıştırılabilir şekilde  olursa güzel olur
pi sitem içinde mono  38-40 cm 

hafif ve sağlam olması önemli zira kullanırken taşa toprağa çok çarpıyor çabuk parçalanmaması için
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

tutkusezgin

Tesla ustaya danışmanı öneririm başlık konusundan en tecrübelilerden birisi.

phanes

#5
Vlf cihazlar için 27 veya 30cm arası kapalı (Minelabların gibi geçmeli) başlık bu sektörde en çok aranan ama bulunmayan başlıktır, madem araştırma yapıyorsunuz en kaliteli şekilde esnemeyen başlık yapın yok satın ;)
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapma!

argemekanik34

Sevgili Arkadaşlar

Tutma kollarının fotoğrafları aşağıdadır. Kollar teleskobiktir, uçta iki parca özel plastik borudan üretilmiştir bunun en büyük faydası kolu algılayıp frekansı bozmasının engellemesidir, en üstteki boru alüminyumdur. Fotoğraflarda da görüleceği üzere iki farklı modelim mevcuttur. kolluk kısmının içi tamamen süngerdir, cırt cırt bant ile Tutma kolu kolunuza sabitlenir ve arazi taraması esnasında kolunuzun daha az yorulmasını sağlar. Kollarla ilgili sorularınız olursa en kısa sürede cevaplamaya çalışırım.

Bunu yanında en çok kullanılan veya tercih edilen başlıklar konusunda daha fazla bilgi konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum ki bende biran önce üretime başlayıp size yardımcı olmaya çalışayım.

phanes

Başlık konusunda argenize (nacizane) bir bilgi daha vermek isterim,Pİ cihazlarda başlık malzemesi çok önemli olmasada VLF cihazlarda başlık herşeydir. Yapacağınız başlık hangi sisteme hitap edecek bu çok önemli.
VLF başlıkta rx ve tx bobinleri çok iyi sıfırlanmış kapatılmış kullanıma hazır bir başlık düşünün osiloskopta herşey normal ama arazide randıman vermiyorsa sorun nerde olabilir? Birçok kişi bunu bilmiyor malesef.
Sorun başlık malzemesinde,arazide cihazı kullanıma hazır hale getirirken yağtığımız işlemleri göz önüne getirin ilk yaptığımız iş başlığı pilastik aksama yine plastik bir somunlu civata ile sabitliyoruz işte tamda burda film kopuyor civatayı ne kadar çok sıkarsanız malum sıkılması gerekiyıorki başlık oynamasın,başlık malzemesi kötü olduğu için bizim anlayamıyacağımız şekilde rx ve tx rezonansı kaçıyor yani başlık mikron derecesinde bile esneme kasma yapsa bunun ne demek olduğunu VLF cihaz yapanlar çok iyi bilir.
Yine nacizane önerim şu olabilirstandartmış gibi tam ortasına konulan montaj kulaklarını başlığın dış çeperine yakın tutmaya çalışın ve bobinlerin temas edeceği yüzeyin pilastik civatayla sıkılsada esnemiyecek şekilde sert bir malzemeden imal edin.
İnanın piyasada gerçekten kaliteli başlık bulmak zor,hatta yok.Madem böyle bir girişimde bulundunuz bunları da gözönünde bulundurun ve marka olun.
İşlerinizde başarılar...
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapma!

protek-e

Vlf için olacak başlığın plastik kalitesi çok iyi olmalı kesinlikle esneme yapmamalı pulse cihazlar için sorun yok neye istersen sar gitsin cihaz çalışır ama iş vlf ye gelince değişiyor.

kripto55

çalışma gerçekten güzel olmuş sağlam dirayetli olsun tutma kolu yeter esnemesin geri kalan çözülür.

ali kaptan

#10
acizane ben de fikirlerimi belirtmek istiyorum.
-resimlerde görülen ilk tutma kolu bana hiç ergonomik gelmedi.ben şahsen kendi yaptığım tutma kolunda      sakatların  kullandığı sakat değneğinin sadece kol kısmınını kullanıyorum çok rahat oluyor(diğer aksamlarını metal olduğu için kullanmıyorum)
-arama başlıklarının  bağlantı noktası arkadaşında belirttiği gibi merkezden biraz daha dışarda olursa daha iyi olur düşüncesindeyim.ben öyle yapıyorum(başlık olabildiğince bizden-cihazdan uzak olur)
-pek çok pı kullanıcısı 30-40cm den daha büyük başlık kullanmak istiyor.50-60cm gibi çünkü bunu büyük başlık yerine kullanmak niyetinde.benim de tercihim bu yönde hem tek kişi kullanabiliyor hem de derin oluyor.
-vlf ler için yapılan dd başlıklar piler için pek uygun olmuyor.bunun yerine konsatrik başlık tasarlarsanız hem pi için hem vlf için hem de ıb-pi için kullanılabilir.hatta bunun büyüklerini(25cm üstü) iç içe 3 daire şeklinde yaparsanız daha da güzel olur.yada hepsi bi arada şeklinde de yapılabilir.
-malzeme sağlam olmak kaydıyla(kullanılan malzeme sağlam olmayınca kullanıcı dolgu malzemesiyle sağlamlaştırmaya çalışıyor) kablo boşluğunu gerekenden fazla bırakmamanız hem kullanım pratikliği hem de hafiflik sağlar
-yeri gelmişken hem tutma kolu hem de arama başlığı hafif, esnemeyen ve  kolay kolay kırılmayan türden olmalı.pek önemli olmasa da rengi siyah olursa boyama derdi de olmaz

bunların hepsinin bi arada olduğu tutma kolu ve başlık , mükemmel olur.

amators

Selam arkadaşlar,
Dün ilçeye indim köyden ve sadece keski ile(zaten dükkan sahibinin ütüsü(plastik su borusu kaynatma makinesı) yoktu) ve plastik ara bağlantilarla 1tane55cm, 1tane22cm, 1tane 10cm ve 135 derece açılı 10cm(-maşonun uçlarini kesince kalan-) , yani bi 20cm çaplı su borusu ve plastik bağlantilar ve eğimli plastik maşon ile bi iskelet bitirdim bir saat içinde.Resmini gönderebilirsem gönderecem.


amators


beyazkuvvet

benim nazicane tavsiyen birbirine rekorlu ( yani borunun içine girip sıkmalı olanlardan ) değilde birbirine dişi erkek metal dişli olan rekorlardan kullanmanızı öneririm.Çünki bu sizin kullandığınız soğuk sıcak etkisi ile plastik genleşecek esneme yapacaktır.

Bende plastik kaynak makinesi var bugün 2.5 luk üzeri cam elyaflı boru aldım bu borunun mukameveti biraz daha fazla diğerine göre.

tutma kolu 1-2 güne bitecek bitince örnek olması açısından buradan paylaşacağım.

amators

Selam,
sevgili beyaz kuvvet,
bobin başlığına yakin metal olmamasi tercih edilen en olumlu durum olarak makalelerde sikça var. su borusunun çapı 2cm olduğundan yani dar olduğundan, esneme olayi yok denecek kadar az ve ara plastik kelepçeler ve mesafelere dikkat edecek olursan esnemeyi önleyici şekilde. hele bi de yokluk. köy ve kirsal bölgede bu kadar oluyo. hem pratiklik açisindan ve bağlantilar açisindan da süper bence naçizane. takma taşima kolayliği da var. bide ufak çanta askisi taktim ve yukardan aşağı ikinci ara bağlantiyi değişip üçlü yapacam ki, el tutma yeri ekleyeyim.iskelete fazla kafa yormak istemiyorum ayrica, mühim olan başlik ve pi devre bence. Hele 3-4 boy 12cm 30cm(hazir gelecek) 50cm ve 4metre başlik(4m yakinda yapacam) yapmişsan oh ne ala.

onur600

Aslında tüm yarım başlıklar gibi bu konuda yarım kalmış Argemekanik34 sanırım siz bu işi ticari olarak yapıyorsunuz,yada yapmayı planlıyorsunuz.Bizim bu tutma kolu ve başlık kabı konusundaki sıkıntılarımız var....
Bu boşluğu dolduracak ciddi tasarımlara ihtiyaç var.Gerek vlf,gerek pı sistemlerde özellikle tutma kolu üzerin de cihaz montaj imkanı düşünülmesi lazım en azından vlf ler için.
Birde 3d sistemler için başlık altına ayak gerekli sarsıntı olmadan hızlı ölçüm için.
Bunları ciddi manada yapacak biri bulunmalı....Cihazlarımızı ön yargıdan kurtaralım artık devir Ye kürküm ye devri :)
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

argemekanik34

Evet üstadım ben bu işi ticari olarak yapmaya başladım, tutma kolu konusundaki sıkıntılarınızı gidermeye başladığımı sanıyorum, sizlerinde önerileriyle daha iyi tasarımlar yapabileceğimi düşünüyorum, ciddi bir talep gelmesi durumunda mevcut tutma kolu modellerimin üzerine adaptasyon yaparak cihaz montajını sağlayabilirim diye düşünüyorum, ama bu sektörde maalesef hiçbir standart yok herkesin ürünü özel dolayısıyla herkese özel tasarım yapmak gerekiyor buda çok ciddi bir maliyet anlamına geliyor ama üniversal bir cihaz montaj adaptörü yapabilirim diye düşünüyorum ama öncelikle montaj edilmek istenen cihazların bilgilerine ihtiyacım var, elinizde bilgi varsa benimle paylaşırsanız sevinirim ve yardımcı olmaya çalışırım.


Başlık konusuna gelince prototip üretimlerine çok kısa bir zamanda başlayacağım. Bu ürünleri ciddi manada yapabilecek biri benim, sizler bana yeterki ihtiyaçlarınızla ilgili bilgiler verin.   

ercan

#18
Tebrik ederim,tutma kollarını gayet iyi dizayn etmişsiniz..teleskopik olması ve uçtaki iki parçanın plastik olması çok iyi.hali hazırda satıyorsanız hemen bir tane  almak isterim..başlık konusunda tavsiyem şu olacak,pulseler için 50-55cm çaplı başlıktır.bu ebattaki başlık hem küçüklere hem derindeki büyük nesnelere optimal hassasiyetlidir.

onur600

#19
argemekanik34,İlk yayınladığınız tutma kolu bize daha uygun gözüküyor yalnız o şekilde tuttuğumuz zaman ağırlık parmaklara bineceği için uzun maratonlarda yorgunluk yapar size örnek bir resim koyuyorum bir firmanın tutma kolu bu resimdeki inanın onca tasarımın içersinden bunu beğenip kendime ayırdım fikir yürütme açısından yayınlıyorum... Cihazın tuş takımı ve ekranı istenirse bu kol üzerine taşınıp daha ergonomik kullanım sağlanabilir,tercihe göre.
Bu arada başlık kaplarınıda sabırsızlıkla bekliyorum...yuvarlak olması şart değil PIve IB  için karede tasarlayabilirsiniz..45*45 gibi...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious