Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Flc 100 ve magnetometre yapalım

Başlatan walkman, 27 Ekim 2013, 12:50:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

walkman

Arkadaşlar magnetometre konusunda bilgisi tecrübesi olan varmı?
flc100 ve magnetometre yapmak istiyorum.Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan ustalarımızın ve arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyorum. Flc 100 yapsak mı yoksa satın alsak mı?
BERK ustam sizin bu konuda bir çalışmanız olduğunu duymuştum.Katılımlarınızı bekliyorum.Bakalım nasıl birşeyler ortaya çıkaracağız

http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?12060-FGM-3-vs-FLC-100
Linkback: Flc 100 ve magnetometre yapalım

vlf

Zanos

Site içinde daha önce flc100 için baya bilgi verilmişti. İnşallah bir de tasarım ortaya çıkar da tam olur.
Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.

BERK

walkman ustam sana Miniature Triaxial Fluxgate Sensor FLC3-70 sensörü önerebilirim.Satın almanı tavsiye edebilirim.Fiyatı bıraz tuzlu.500 avro gibi bir fiyatı var.FLC100 sensörü nerede kullanacaksın

walkman

BERK usta katılımlarınızın devamını da bekliyorum.Sitede çok fazla kalmayan ancak bildiğim kadarı ile bu konularda donanımlı bir kişisiniz..Sizin bu konuda yapmış olduğunuz bir çalışma var mı varsa forumda bizimle paylaşır mısınız.
Flc 100'ü emi cihazı yada future tarzı bir cihazda denemeler yapmak için istiyorum.Sizin tecrübelerinizden de faydalanmak isterim.

Tabi bu arada bu konu ile ilgilenen veya ilgili diğer ustalarımızı da konuya katılmaya davet ediyorum.
Saygılar

BERK

Walkman ustam Future tarzı cihazlarda yazılım vede program olarak her türlü sana yardıma açığım.Neye ihtiyacın varsa dön bana.Flc100 lerle vede anolog device ile kurulan süper sensörle iş yapılabilir.Fakat bu sensörlerden çok çok daha iyi sensörler mevcut piyasada.Stefan mayerden 1 adet flc100 almaya çalışırsan banka havale üçreti vede kargo üçretiyle beraber adet fiyatı sana 400 tl yi geçer.FLC100'ün adet fiyatı 79 avrodur.Adet belli sayıların üzerine çıkınca, fiyatlar aşağıya çekiliyor.İmkanın varsa 3 eksen flc3-70 üzerinde çalış derim.

walkman

Konuyu biraz daha açacak olursak BERK ustam genel anlamda kullanım alanları nelerdir. Bunu sormamdaki maksadım konunun karşılıklı olarak fikir alışverişinde geçmesi hemde bu konuya yabancı olan arkadaşlarımızında burada bilgilendirilmesi için neler söyleyebiliriz?
yurtdışı kaynaklardan inceleme fırsatım pek olmadı. Konuyla alakalı yanlış bilmiyorsam spradon, ta3chw ustalarda  ilgilenmekte idiler.Onların da bu konuda değerli fikir paylaşımlarını bekliyoruz.

Konu sadece aramızda değil de diğer arkadaşların katılımlarını sağlamak hem fikir hemde görsellik açısından uygun olacağını düşünmekteyim. 79 avro olan bu sensör TL bazında  çok farklı rakamlara ulaşıyor bunu pek anlamadım? Elinizde bulunan yazılım ve programlar hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

walkman

Site içinde arama yaptığımda konu ile ilgili bilgiler buldum linki burada paylaşayım.
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4459.0

Karadağ

Merhaba,

DP3s için yaptığım data loggeri bu tür konularda kullanabiliriz. Eğer böyle bir sensör tasarlanırsa ben data loggeri uyarlarım.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Puhu

Karadag sensor icin parametre var mi. Bu konu guzel olabilir. Birde bilgisayar programi nasil olacak.

teknik2230

Flc100 denememde su oldu yapan cevaplarsa..10cm15cm mıknatıs 140cm 10cm15 cm ham demir 48 cm mesafe iyimi.

teknik2230

Pardon 10cm5cm caplar bu.birde fgm3 yapamadım calısmadı.fgm3 sensor ve 555 li bır sensor vardı o devreler elınde olan varmi

tivos

Ustalar flc  100 türevi sensör zaten karadağ usta yaptı. Neden FLC3-70  yapmayı denemiyoruz. Ben konuya pek hakim değilim fakat yapması çok zor mu olur. Kolay gelsin...

teknik2230

Flc3.70 super oldugunu duydum.flc100 de op291 gelmesı cok surdu zaten cok zahmetlı oldu.ist elektronik malzeme satanlara sordum op291 i adam boyle bır malzeme yok yani bu seride op yok dedi bana guldu tabı bende ona icimden guldum.

spradon

Ben fgm manyetometreden surferden bu şekilde sonuç aldım. Tabi boş bir arazide çekim yaptım, lakin henüz tam olarak çözemedim.

spradon

Rakamlar hakkında bilgisi olan varmı içinizde

teknik2230

Usta yanlıslık yapmısımdır.fgm3 denemek cok istiyorum.75 kere bobin sarmisim ama yapacam mutlaka.fgm3 paylasa bılırmısın.flc100 ile karsılastırma yaptınmı.bende size 3 eksen flc3.70 i atarim.yanlız smd degil malzemeler test icin o sekil.smd de gerılim analizi zor oluyor.sende bilırsin

ercan

Alıntı yapılan: spradon - 20 Ekim 2015, 23:48:41
Rakamlar hakkında bilgisi olan varmı içinizde

Kardeş bildiğim kadarıyla nT olarak veriyor değerleri.

spradon

Ustam ben fgm3-h'yi hazır aldım, şemasıda yok zaten.

spradon

Alıntı yapılan: spradon - 20 Ekim 2015, 23:54:52
Ustam ben fgm3-h'yi hazır aldım, şemasıda yok zaten.
Doğrudur ercan ustam, max 60000 nt, ama katmanlara göre değerler ne anlama geliyor onu bilmiyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious