Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

ütüye alternatif olarak pozitif20 tavsiyeleri

Başlatan yusuffyk, 16 Ağustos 2013, 22:48:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusuffyk

ütü ile çıkarılan baskı devre yöntemine alternatif olarak pozitif20yi araştırıyorum.
genel olarak aklıma yattı. ama plakete pozitif20 sprey sıkılıp bekletilmesi falan hoşuma gitmedi.
bunun pratik bir şekli var mı ?
yani pozitif20 li hazır plaketler satılıyor mu ?
bu yöntemi kullananlar ne önerirler ? daha basit bir yolu var mı ?
tavsiyeleriniz neler ?

Linkback: ütüye alternatif olarak pozitif20 tavsiyeleri

walkman

yusuffyk
öncelikle aramıza hoşgeldin konuyu buraya açmak yerine açılmış konuları takip etseydiniz.Sorunuzun cevabını bulma ihtimainiz yüksekti.
Yinede cevaplamak gerekirse hazır positive 20 li plaket var ama nerde bulursunuz bilemiyorum.ütü yerine; positive 20 kullanmak, direkt plaket üzerine yazıcından çıktı almak, laminasyon makinası kullanmak en zoru ve en eski yöntem olan Plaket üzerine çizim yapmak seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

En basit ve en ucuz yolu  plaketin 800 zımpara veya amonyaklı bir temizleyici ile yüzeyinin yağ ve kirden arındırılıp kağıt peçete ile kurutulup ve lazer çıktıyı (kuşe, elişi kağıdı,aydınger,asetat, kuşe takvim yaprakları veya kullanım durumunuza göre market insertleri gibi kağıt çeşitleri) alıp ütü ile 5-6 dakika buharsız olarak plakete basmaktır.
Positive 20 hem pahalı hemde seri üretim yapmayacaksanız boş yere teferruattır.

yusuffyk

teşekkürler, hoşbulduk.
yok uzun süredir takip ediyorum siteyi zaten. ilk mesajımı yeni attım. ayrıca bütün yöntemleri yeterince araştırdım.
zaten uzun zamandır ütü ile baskı devre yapıyordum ama kalitesinden memnun değildim.
pozitif20 hakkında da baya araştırma yaptım, burada yazılanların da hepsini okudum.
merak ettiğim acaba böyle hazır plaketler olup olmadığıydı ve bu yöntemi kullananlar varsa vereceği tavsiyeleri dinlemekti.

walkman

http://www.picproje.org/index.php?topic=37978.0

yurtiçinde positive 20 yapılmış hazır pcb bulmanız pek mümkün değil.Ancak yukarıdaki linkten de konuyu takip edebilirsiniz.Ebay da satısı olduğu söylenmektedir.

yusuffyk

teşekkürler, bu konuyu iyice araştıracağım

teslacoil

Pozitif20 tekniğiyle pcb plakete devre çıkartma uygulaması

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious