Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Pulse 2 SENS Potu

Başlatan oongit, 05 Ağustos 2013, 00:24:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oongit

Merhaba...

Delta Pulse 2  kartımdaki 500k'lık SENS potu arızalandı. Elimde 250k'lık başka bir pot var. 500k'lık Sens potu yerine bu 250k'lık potu taksam, buna bağlı R9 (68k) ya da C6 (1,5nF) direnç ve kondansatörünün değerini kaç olarak değiştirmeliyim?

Şimdiden teşekkürler...

http://u1308.hizliresim.com/1d/5/r4ksx.png
Linkback: Delta Pulse 2 SENS Potu

onur600

pota seri 250k bağlarak geçici süre 500k yı bulana kadar 250,500k arası arası kullanılabilir.
Neticede devre üzerinde değer değiştirmekten daha mantıklı gibi bence tabi..
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

oongit

Teşekkür ederim "onur600" ... Aslında dediğiniz uygulanabilir elbette. Sonuçta 4538'in zamanlamasını 1. derece etkileyecek bir komponent... Bu yüzden RC girişindeki R değiştiği için direkt olarak örnek alma zamanı değişecek. Bu da istenmeyen bir durum... Bunun için ya R9 ya C6, ya da her ikisinin değerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılar...

onur600

evet usta yeniden hesap kitap yapmaya gerek yok ben pratiklik açısından ve yarı yolda kalmamak için önerdim.
c değerini değiştirmeden r9 un değeri de arttırılabilir ?
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

oongit

Sonunda hesapladım  :D

Orjinal şemada SENS potu örnek alma anını, pot. min. değerdeyken 102µs'de, max. değerdeyken 852µ'de alıyor.
Min. değeri değiştirmeyeceğim için R9 68k olarak kalacak. 500k yerine 250k pot. kullanacağım için de C6'yı 2.7nF olarak değiştireceğim.
Bu durumda örnek alma zamanım 102µs / 858.6µs aralığında olacak...

onur600

daha sağlıklı ve kalıcı gözüküyo bu. sonucu bekliycem
inşallah 2.7n vardır elinde  ;D
saygılar

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

oongit

Alıntı yapılan: onur600 - 05 Ağustos 2013, 16:21:25
inşallah 2.7n vardır elinde  ;D
Hesapladım hesaplamasına da, vardır İnşaallah :)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious