Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

dedektorde olması gereken özellikler nelerdır

Başlatan TEKDEDEKTOR, 06 Temmuz 2013, 08:55:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Alıntı yapılan: TEKDEDEKTOR - 09 Temmuz 2013, 10:39:54
altın konusunda dertli olanlar var    gercekten   piyasadaki dedectorler   yeni  cıkanlardan  altın ayrımı  mesafe derınli  gercekcımı   bu konuda ılerleme  varmı  burda tecrubelı bu işlerı takıp edenler var  tecrubesını paylasabılırmı  ticari markalı dedectorlerı  kasdedıyorum.....el yapımları farklı
karadagın  pro tr  yorumlarınıda beklıyorum...... selamı abı yasıyomusun

Altın ayrımı değilde altını algılama konusunda minelab gpx serisini çok övüyorlar. Kullanmadım ama güvendiğim kişilerden duyunca yazma gereği duydum. Dedektörde pi yada vlf farketmez ayrımda iş metal ile bobinin büyüklük oranına bağlı değşiyor. 1 küp altına her dedektör küçük başlıkla değersiz diyor(istisna varsa da ben bilmiyorum)

Saygılar
Linkback: Ynt: dedektorde olması gereken özellikler nelerdır
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

canbay

Merhaba.,
Arazi tecrübesi olan arkadaşlar bilirlerki bu gün doğamızı o kadar çok metal ile doldurmuşuzki toprağın mineralli olmasına gerek yok. kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde hiç ummadığınız metal objelerle karşılaşıyoruz. özellikle pi sistem dedektörler ile dolaşıldığında köstebek olmamak imkansız. çünkü heryer bira kapağı veya ince teneke(helede paslanmışsa zaten toprakta paslanmaması imkansız) vay haline. ben acemice bu işlerle uğraşan biriyim ustalarımız çok daha iyi açıklayacaklardır. bana vlf sistemler bile altın aramak adına yanlış geliyor vlf ile dolaşan bir arkadaşımın topladığı kurşun 1 yılda 1kg dan fazla. değerli-değersiz ayrım bile bu arazi şartlarında yetersiz kalıyor.
Ne yapmak gerek derseniz; 1-nasipte varsa denk gelir deyip yılmadan aramaya devam edeceksiniz,
2-elinizden geliyor ise sizi tatmin edebilecek bir cihaz geliştireceksiniz,
3-benim gibi elektroniği az bilen bir acemi olarak fırsat buldukça boş zamanlarınızı değerlendirerek hem vakit geçirip hemde birşeyler öğrenebilmek adına paylaşılan projeleri yapıp anlamaya çalışarak kendinizi geliştireceksiniz. (bazı arkadaşlar buna taklit desede veya konuyu açanlar sorduğumuz sorulara buda sorulurmu desede...)

bir diğer hususta elinize geçen bütün cihazlarla şunu denemenizi tavsiye ederim. 14 ayar-22 ayar-24 ayar altınlara cihazlar hangi mesafeden nasıl bir tepki veriyor.?? 

galaksi

Canbay ustam yapılacak iş:
Ne bulduysan toplamak .... Hiç olmazsa arkanızdan tekrar dolaşacaklara temiz arazi bırakmak olacaktır...
Biraz ter biraz da andrenalin üretirsiniz o kadar....

canbay

Merhaba.,

Evet haklısın ustam vakit ayırıp yapamadığımız sporu yapmış oluyoruz...
Bir dedektörde olması gereken en önemli özellik ayrım. mesafe ikinci planda olmalı. ayrım netse en azından cihazın algıladığı mesafe içindeki objeleri atlamamış olursun. derindekiler başka arkadaşlara kalsın...

Saygılar...

TEKDEDEKTOR

evet  bencede  altını  tanıcak  bı  cıhaz daha anasının karnından dogmadı......  muhendısler hala ıcınden cıkamadıgı  topragın karmasık farklı  yogunluk yapısından  kaynaklanıyor.......

boyle bıısıy olsaydı emın olun  askerıye el koyardı   cunku  yıllardır   askerıye  mayınları tanıcak  cıhazlar uzerıne  calısıyolar  .......  son gelısme olarak   mayını tespıt ıcın    iki  üc sıstem  vlf......gpr...sensor..aynı anda calısarak  cok yaklasık  uyduya bıldırıp  ayırabılıyor.........

elle yapanlara  vlf ve  pi  aynı anda calısıp  ıkı cıkıs karsılastırılıp tek cıkısla  ayrım  kuvvetlenır dıye dusunuyorum

ve ben bunları bıldım ıcın  en mantıklısı  yerın altını  görmek  dedım   topraktan daha( sert cısımlerı  gormek sekılleri
hakkında  fıkır edınmek mumkun   bu konuyu asabılecektır bu mantık altın ayrımından daha etkılı yontemdır
kolay gelsın

onur600

dedektörler metal ayrımı yapamazlar bu yaradılışlarına aykırı bi durum....
sanal ayrımlar, fikir verici durumlar hariç.
mayın tespitini yapmak için çok büyük teknoloji gerekmiyor ve mayınları temizlemek gibi kararlılık zaten ortaya konmuş değil.
eğer toprağın 10cm  max.altındaki mayını bulamıyosalar biz ekip kuralım...halderiz.işin rengi farklı.
VLF,PI sistemler aynı anda nasıl çalışacak ustam 1 doğru 1 yanlışı götürür gibi olmazmı?
Evet yerin altını görmek en mantıklısı ama yine iş kullanıcıda biter. bu gün gök yüzündeki bulutları çok rahat görürüz kimi bir bulutu maymuna benzetir kimide aslana....

saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

TEKDEDEKTOR

Alıntı yapılan: onur600 - 11 Temmuz 2013, 14:10:23
dedektörler metal ayrımı yapamazlar bu yaradılışlarına aykırı bi durum....
sanal ayrımlar, fikir verici durumlar hariç.
mayın tespitini yapmak için çok büyük teknoloji gerekmiyor ve mayınları temizlemek gibi kararlılık zaten ortaya konmuş değil.
eğer toprağın 10cm  max.altındaki mayını bulamıyosalar biz ekip kuralım...halderiz.işin rengi farklı.
VLF,PI sistemler aynı anda nasıl çalışacak ustam 1 doğru 1 yanlışı götürür gibi olmazmı?
Evet yerin altını görmek en mantıklısı ama yine iş kullanıcıda biter. bu gün gök yüzündeki bulutları çok rahat görürüz kimi bir bulutu maymuna benzetir kimide aslana....

saygılar

yazdıklarım  fıkır amaclıdır   gercekcı  olmayabılır   konu  degısık fıkırlerdı zaten

onur600

saygılar...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

slm.arkadaşlar;
bence bu başlığı biraz daha farklı boyuta taşıyıp dedektörü neye göre tasarlayıp ne aramaktayız...
diyelim PI sistem çalışan bi dedektörümüz var büyük başlıkla 2m den algılama yapabiliyoruz.tabi bu toprak altındaki metal objenin büyüklüğüne bağlı.sizce bu mesafeden ne çıkar ? bu sistem küçük objelere duyarsız olduğunu biliyoruz özellikle toprak altı tek parada sıkıntılı...ha diyeceksiniz ki ben denedim toprağın altına tek para gömdüm 50cm den algılattım videosunu mutlaka eklesin!!!
cevabını arazi tecrübesi olanlar mutlaka bilir.arazi tecrübesi deyince sanırım şöle bi algı var.ben cihazı evin bahçesinde veya pikniğe gittiğimizde deneme yaptım gayet güzel algılama yapıyor deyip bagaja koyup eve dönerken mutlu bi yüz tablosu taşımakmı?
yoksa elinde malzemesi(kazma,kürek)çalışmakmı?
eğer sorulacak olursa bu konuda devam ederim...
birde VLF sistem dedektörümüz var diyelim hem ayrım olarakta PI den üstün durumda algılama mesafesi toprak altı için 50cm diyelim peki bu mesafeden ne çıkar?arama yaptığımız yere bağlı olarak yanılmadan yorulmadan bazı başarılar elde edebiliriz...
şu konuda yanlış anlaşılmak istemem tasarlanan hiç bir cihazı kötülemek için deyil acaba biz bu cihazları kullanıyozmu diye yazıyorum(neticesinde o cihazları bende yapıyorum)yapmak için yapmak.almak için almak.amaç sonuç ilişkisi...
işin özü şuki arazi deneyimi profosyenel olarak bu işlerle ilgilenen varsa bilgi paylaşımı yapılmalı ve tasarlanan cihaz ona göre belirlenmeli....
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

phanes

Vlf cihazlarda Stabilite,Derinlik,Ayırım.
Bu üçü birarada olmazsa hiç bir kullanıcıyı memnun edemezsiniz.
Devre ile biyere kadardır, isterseniz en kaliteli malzemeleri kullanın ama bu işte en belirleyici olan bobindir.
Kötü bir bobin en iyi cihazı çöp yapar,iyi bir bobinle kötü bir cihaz bile iş yapar...
Bobin yapımı ile ilgilenilse daha çok yol alınır kanısındayım,ama elektronikle uğraşanlar bobin işini pek sevmez. ;D

Kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapma!

makintel

elektronikle uğraşanlar bobin işini pek sevmez. ;D
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ha buni çok güzel söyledin daa... O0
Mert düşmanla Dünyanın bir ucuna git, kalleş dostla bir adımlık yolculuğa çıkma...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious