Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Ütü ile baskı devre çıkarma metodu hakkında ?

Başlatan Müslim yavuz, 24 Ekim 2007, 21:50:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Müslim yavuz

arkadaşlar kağıttaki yolu pcb ye ütü ile aktardıktan sonra pcbyi soğuk suda bırakmak şart mı sokmasak olmaz mı. ben sokmadım olmadı acaba sorun bumu ?
Linkback: Ütü ile baskı devre çıkarma metodu hakkında ?

mutsuz4

slm müslim kagıdı güzelce ütüledikten sonra buzdolabının buzluguna at 5dk bekle sonra su yardımı ile kagıdı pcb den ayır cok etkili...
[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

Müslim yavuz

sağol kardeş tecrübeni paylaştığın için bende içi buz dolu bir kaba koydum psb yi :D

Müslim yavuz

arkadaşlar perhitroün son kullanma tarihi varmı ve bu tarihi geçeerse acaba plaketi eritirmi ?

profahmet

selam Müslim.
bu yöntemde önemli olan ütüleme işi. plaket ütülemesi yüksek ısıda yapılması gerekiyor ve tüm yüzeye eşit uygulanmalı. bunu iyi yapabilirsen iyi sonuç verir.
plaketin temizliğininde etkisi oluyor. zımpara kullanmanızı tavsiye etmem.
ben tuzruhu (HCl) ile temizliyorum ve toneride benzinle çıkarıyorum.

perhidrol (H2O2) son kullanma diye bişey yoktur. formüldende anlayacağın gibi oksijen molü arttırılmış su.
önemli olan bunu saklama şekli. şişenin ağzını iyi kapatmalısın ve sakın asitle veya başka yabancı madde ile karıştırıp öyle saklama yoksa özelliğini kaybediyor.

kolay gelsin...
Proje dosyalarım (güncel):
https://github.com/profahmet/projedosyalar

Karadağ

herkes bişeyler yazmuş bende nacizhane bişeyler ekliyim
ütüyü çok uzun süre tutma bu tonerin özelliğini yitirerek plakete yapışmasına engel oluyor ayrıca bende plaketi temizlemek için cif toneri silmek içinde aseton kullanıyorum.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Müslim yavuz

Herkeze teşk eediorum  sonuca ulaştım ve oldu... bu arada ahmet hocama geçen bana fırça attığı konuya tekrar baktımı diye sormak istiyorum :( eğer bakmadı isen hocam bir bakıver.  sağolun..

Müslim yavuz

çözdüm olayı

definecı

1-İLK ÖNCE PLAKETİN ÜSTÜNE CİFİ DÖK BULASIK SÜNGERİ İLE SİL SONRA SUYLA DURULA VE KURUT,
2-MATBAADAN  KUŞE KAĞIT AL KALIN OLSUN DİKKAT ET İNCESİNDE OLMUYO KALIN OLUNCA HATASIZ ÇIKIYO
3-SONRA KIRTASİYEYE GİT PDF ÇIKTISINI  FOTOKOPİYLE KUŞE KAĞIDA ÇIKAR .
4-PLAKETİN BOYUNA GÖRE KES VE  BANTLA KAĞIDIN ÜSTÜNE BEZ KOYARSAN İYİ ÇIKAR
5-ÜTÜYÜ 2 KADEMEYE AL WE 8-9 DAKİKA ÜTÜLE BEZİ KALDIR 30 SN. FALAN BEZ KOYMADAN  ÜTÜLE SONRA PLAKETİ SUYA AT 5-6 DAKİKA BEKLE SONRA  ELİNLE YAVAŞÇA OVALA  GÖRECEKSİN YOLLARIN HEPSİ HATASIZ  ÇIKICAK EMİN OLABİLİRSİN.
6-SONRAPLAKETİ BİR KABA KOY TUZ RUHUNU DÖK PLAKET GÖMÜLENE KADAR..SONRA 2 KAPAK PERHİDROL KOY 5-6 DAKKA KABI ELİNLE SAĞA SOLA SALLA BAKIR ERİYİNCE  SUDA DURULA VE KURUT
7-SONRA OMOMATİK YADA ÇAMAŞIR TOZUNU PLAKETE DÖK SÜNGERLE SİL TONERLERİ WE İŞLEMİ BİTİR BEN BÖLE YAPIYORUM.

Müslim yavuz

güzel açıklama tşk ederim özellikle aktarma sırasındaki ütülemeyi bez koyarak yapmnanız entresan deneyeceğim. sağolun.

spectrum05

Ben önceki çalışmalarımda  buharsız ütü kullanıyordum.Bu kez farklı birşey denedim;Bir süre buharsız olarak ısıttım,sonra buhar kısmına alarak ütülemeye devam ettim kağıdın tamamı yavaş yavaş ıslandı.Sonuç öncekilerden daha iyidi kağıttaki toner in tamamı plakete çok net olarak aktarılmıştı.Kağıt olarak ta normal fotokopi kağıdı kullandım.

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: spectrum05 - 11 Ağustos 2008, 13:12:17
Ben önceki çalışmalarımda  buharsız ütü kullanıyordum.Bu kez farklı birşey denedim;Bir süre buharsız olarak ısıttım,sonra buhar kısmına alarak ütülemeye devam ettim kağıdın tamamı yavaş yavaş ıslandı.Sonuç öncekilerden daha iyidi kağıttaki toner in tamamı plakete çok net olarak aktarılmıştı.Kağıt olarak ta normal fotokopi kağıdı kullandım.
fotokopi kağıdı derken bildiğimiz A4 beyaz  kağıt doğru mudur üstad?
eğer oluyorsa boşu boşuna marketlerden kuşe kağıt topladık :) :)
TA5DF

ali kaptan

emekli AMCA

önce fotoğraf kagıdı aldım

sonra kuşe takvim yapraklarının arkasını kullandım..

uzun zamandır nonmal a4 kağıdı kullanıyorum..sonuç gayet iyi....

remzi

spectrum05

Alıntı yapılan: feridund - 11 Ağustos 2008, 14:32:51

Doğrudur.Hatta plaket daha az kuru ısıya maruz kaldığı için akım yolları daha sağlam ve hemen kalkmıyor.

UNIQUE - TA5DF

Alıntı yapılan: spectrum05 - 12 Ağustos 2008, 09:02:47
Alıntı yapılan: feridund - 11 Ağustos 2008, 14:32:51

Doğrudur.Hatta plaket daha az kuru ısıya maruz kaldığı için akım yolları daha sağlam ve hemen kalkmıyor.
teşekkürler paylaşımların için çok faydalı olacak bana. çünkü çok ısıya maruz kalınca  yollara lehim yaparken yollar bozuluyordu.
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

A4 kağıdı denedim, olmadı. ben kuşe kağıdı ve elişi kağıdına devam edeceğim artık. yinede teşekkürler.
TA5DF

Karadağ

a4 ede denemiştim çok fazla kağıt parçacığı kaldığı için güzel çıkmamıştı şuanda beyaz elişi kağıdı kullanıyorum
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

yanlızkurt

bende elişi kağıdı kullanıyorum. ve toner temizliğini tinerli bezle yapıyorum sonuç mükemmel oluyor.
bu arada tuz ruhu bulamadığım dağ başında akü asidi kullanmıştım. (malüm şirkette bol miktarda bulunuyor) gayet iyi olmuştu baskı devrem

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious