Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

SABRE ADVANCED

Başlatan mercek, 23 Nisan 2013, 23:04:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mercek

s.a buradaki SABRE ADVANCED  cihazını yapmayı onerirmisiniz..

http://www.hq-elektronic.eu/menu_sab2_vp.html
Linkback: SABRE ADVANCED

onur600

baba bunlar :)
saygılar

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

mercek

nasıl yani hangi bakımdan yazdın ?

mercek

onur600

sade ve güzel anlamında usta eğer yaparsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın şemasında eksiği yoksa...
saygılar

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

mercek

http://www.hq-elektronic.eu/menu_pmdg.html

burasıda pulse dedektor ama mcu icin dosya goremedim ..

onur600  eksikleri icin update ediliyor dikkat ettim..

onur600

slm MCU dosyası görünmüyor yada ben göremiyorum kendilerine mail attım bakalım döneceklermi muhattap olupta :) form sitelerinde Türkiyeden arkadaşlarda var...
bence şu anolog devrelerini yapalım olmazmı, pcb çıkaracaksan bitanede bana çıkar vaktin olursa....
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

mercek

şema ve baskı plaketi

mercek

mercek

onur600

mercek ustam,size mesaj attım...
gerek kalmadı,hallettim o işi. teşekkürler...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

YILDIRAY

s.a onur sab2 ben yapdım ancak onda mc34063 ile yapılan dc cnvt 26v yakalayamadım 40v aşağı düşüremedim. bobin de birsürü sarım yapdım olmadı ne555 devamlı yanıyor.bilgine.

onur600

as.mc34063 kullanacaklara bi küçük hesaplama link  http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/ 
öncelikle oluşan voltaj çok yüksek  bunu düşürmemiz lazım...yok halay severim diyen olursa çok iyi olabilir tabi :)
bobini sarmak yerine temin etsen belki daha iyi olur...34063giriş voltajları ne durumda. bide bobini hiç takma bakalım 555 yanacakmı
555 ile 34063 arası 3 numaralı pin'ler herşey yolundamı bide oraya bakmak lazım
gözlerim kızardı devreye bakacam diye....
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

bu arada 79L05 ne durumda o kısmı dikkatle incelemek lazım...
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

mercek

Yıldıray aku kac volt?

YILDIRAY

s.a aku 12v onur bütün entegreleri çıkarıyorum sadece 555 ile mc34063 kalıyor ama malesef yine aynı voltaj devam ediyor.+8 var  başka bir sıkıntı çözemediğim senin dediğin gibi 7905 değil 7908 olacak o kısımda -12v.ben bu devreyi iki defa basdım aynı problem yapınca bıkdım bırakdım. resmini de  ekliyeyim inandırıcı olsun.

YILDIRAY

onur600

yıldıray ustam  yanlış görmüş olabilirim ama 555 i taktığın kısım hatalı gibi görünüyo 386 ile bi yer değiştirebilirmisin...
fotoda öle görünüyo...ben yanlış görmüşde olabilirim...önce ona bi bakalım devam edelim sonra
saygılar....
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

ayrıca 79l08 in de ters görünüyo....yada ben bugün ters görüyo olabilirim  :)  bidaha kontrol edersen sevinirim...

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

mercek

devreyi yaptım yeni bitti..hersey normal baslık hazırlaycagım .. Yıldıray sendeki problem nedir ?
devrede vd9 diot ucunda 12-15 volt vd4 diot ucunda 24-26 volt olması gerekiyor.. bunlar cıkıyorsa tx bobin baglı olmadıgı zaman u3 555 entegreye 12 volt geliyor. yinede -9 volt cıkmıyor ..bunlar tamam ama yinede -8 volt cıkmıyorsa 7908 sök vd1 diot ucunda -9 volt gormen gerekiyor.. benim gibi 7908 farklı kullanma sonra problem ararsın.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious