Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Önemli projeler (lütfen herkes okusun)

Başlatan Karadağ, 07 Nisan 2013, 12:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karadağ

Merhaba Arkadaşlar,

Güncel projeler kısımını kaldırıp yerine öenmli projeleri üst konu olarak sabitlemeyi düşünüyorum. Bu konu hakkında sizlerin de yorumlarını almak istedim. Ayrıca üst konu olması gerektiğini düşündüğünüz konuları da belirtirseniz memnun olurum.

Saygılar
Linkback: Önemli projeler (lütfen herkes okusun)
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

galaksi

Balık yemesini değil balık tutmasını öğretecek,
isveç çakısı gibi projeler...

Karadağ

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

vlf

cok iyi bir fikir ........sizden ricam vlf ve pi  sistem diye farkli sema paylasim olarak 2 kisimdan olusmasi guzel olurdu bence tabi fikir sunmak istemistim ...

YAK

Karadağ tamda bu konuda bir öneri yazacaktım konuyu açtın iyi oldu.Benim önerim şu; dediğin gibi başlık önemli projeler veya güncel projeler olabilir bu çok önemli değil.Asıl önemli olan,bir projenin başlığının altında tam olması.Yani eskiden elektronik dergilerde projeler verilirdi proje içerisinde yazar projenin teorisini yapılış şeklini devrenin açıklamsını en sonda malzame listesi ve baskı devresini verip konuyu kapatırdı.Olaya bu şekilde bakarsak en basitinden delta pulsenin bile tam bir proje sayfası yok.çeşitli yorumlar içerisinde kaybolmuş binlerce bilgi var.Bu yorumların hepsini okumak çok zor.
    Benim önerim şu:kim proje sunarsa tam proje sunsun.bu projeyle ilgili tüm bilgiler bir başlık altında olsun.Bu sayfaya yorum yazılmasın,yorumlar forum sayfalarında olsun.diyorum.
herkese iyi çalışmalar.

vlf

Alıntı yapılan: Profesör - 07 Nisan 2013, 13:11:55
    Karadağ tamda bu konuda bir öneri yazacaktım konuyu açtın iyi oldu.Benim önerim şu; dediğin gibi başlık önemli projeler veya güncel projeler olabilir bu çok önemli değil.Asıl önemli olan,bir projenin başlığının altında tam olması.Yani eskiden elektronik dergilerde projeler verilirdi proje içerisinde yazar projenin teorisini yapılış şeklini devrenin açıklamsını en sonda malzame listesi ve baskı devresini verip konuyu kapatırdı.Olaya bu şekilde bakarsak en basitinden delta pulsenin bile tam bir proje sayfası yok.çeşitli yorumlar içerisinde kaybolmuş binlerce bilgi var.Bu yorumların hepsini okumak çok zor.
    Benim önerim şu:kim proje sunarsa tam proje sunsun.bu projeyle ilgili tüm bilgiler bir başlık altında olsun.Bu sayfaya yorum yazılmasın,yorumlar forum sayfalarında olsun.diyorum.
herkese iyi çalışmalar.
sana katiliyorum profesör....sema .mantigi calismasi bobin.akor vs vs md4 tarsi  pi/ vlf-ib/ tr

Karadağ

Profesör,

Bu konuda haklısın ama insanlarda bir ticari kaygıdır gidiyor. Bunu nasıl engelleyeceğiz? Aslında yönetici onaylı konu açılmasına izin verirsek bu konuda faydalı olabilir.

Saygılar

YAK

Haklısın karadağ.fakat bu dedektörlerin yapılış amacı zaten para.Kolleksiyon olsun diye kimse dedektör yapmıyor.Geçenlerde gördüm senin delta pulse 3 sahibinden com da pazarlanıyor.daha öce delta pulse yi yapıp pazarlamayan kalmadı.Hatta emekli amcanın tarsos devreside bol bol pazarlandı.snıffer XR 71 devreleride bol miktarda pazarlandı.Yapacak bir şey yok bu duruma katlanmak lazım.Böyle kaygısı olan proje yayınlamasın.
saygılar.

oongit

Alıntı yapılan: Profesör - 07 Nisan 2013, 13:11:55
Asıl önemli olan,bir projenin başlığının altında tam olması.Yani eskiden elektronik dergilerde projeler verilirdi proje içerisinde yazar projenin teorisini yapılış şeklini devrenin açıklamsını en sonda malzame listesi ve baskı devresini verip konuyu kapatırdı.Olaya bu şekilde bakarsak en basitinden delta pulsenin bile tam bir proje sayfası yok.çeşitli yorumlar içerisinde kaybolmuş binlerce bilgi var.Bu yorumların hepsini okumak çok zor.
herkese iyi çalışmalar.
Kesinlikle katılıyorum...

Karadağ

Alıntı yapılan: Profesör - 07 Nisan 2013, 20:23:02
   Haklısın karadağ.fakat bu dedektörlerin yapılış amacı zaten para.Kolleksiyon olsun diye kimse dedektör yapmıyor.Geçenlerde gördüm senin delta pulse 3 sahibinden com da pazarlanıyor.daha öce delta pulse yi yapıp pazarlamayan kalmadı.Hatta emekli amcanın tarsos devreside bol bol pazarlandı.snıffer XR 71 devreleride bol miktarda pazarlandı.Yapacak bir şey yok bu duruma katlanmak lazım.Böyle kaygısı olan proje yayınlamasın.
saygılar.

Benim kaygım olmadığı için yayınlıyorum ve yayınlamaya devam da edeceğim ama böyle kaç kişi çıkar ? Sitede çok kişi var yapıp da yayınlamayan.

Saygılar

walkman

Sayın Karadağ her yazdığınız mesajda çok güzel noktalara değinmişsiniz. Ticari düşünenler, Yapıp yayınlamayanlar, Yönetici onaylı konu açılımı gibi belli başlı sorunlarımızı gözden geçirmek çok iyi olacaktır. Fikrine sağlık

vlf

www.hq-elektronic.eu/    guzel  bi site turce forumuda mevcut  ....translate cevirerek incelerseniz  ......

teslacoil

1- internette yüzlerce cihaz şeması var önemlli olan cihazın muhattabı olan ustaya ulaşabilmek sorabilmek karşılıklı tartışarak geliştirebilmek
yapıp kullananların tecrübelerinde haberdar olabilmeliki cihaza artılar kazandırabilmeli
2- bu sitede cihaz devre tasarlayıpta ortaya koyabilecek 3 kişi var başka varsa bile bilmiyorum tanımıyorum karadağ---- pro-tr--- elyapımı
3- bir devreyi gönül rahatlığıyla yayınlayabilmesi için devresin içinde pic işlemci olması lazım bunu yapabilecek  2 kişi var karadağ --pro-tr
4- bir cihaz devresi sunupta yayınlamış 2kişi var ve o cihazda dp3 ve el yapımı vlf bu durumda başka hiç bir cihaza merak edip dahi üzerinde uraşamıyoruz
5-geriye tek seçenek kalıyor devre tasarlayanın yazılım bilmesi şart yada yazılım işinden anlayananlarla ortak proje çıkartmalı yada te 2012 cihaz geliştime projesi sonuca ulaşıp satışa sunulmalı
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bana göre sonuçmu kimsenin morali bozmak istemem ama olumşuz
sadece bir birimizi oyalamaktan ve tartışmaktan başka bir şey yapmıyoruz
destekmi destek sıfır  yada destek verebilecek kişlerin vakti yok denecek kadar az
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
emek verenin emeğini alması hakkı cihaz sunan kimse her zaman yanında desteğimizi veririz emek hırsızlarına karşıda bahsetiklerimin yapılması lazım yada yapabiliyor olması lazım
-------------------------------------------------------
şartlar müsait olduğu zamanda ben kendi adıma daha önceki hiç bir sisteme benzemeyen hatta patent alınacak kadar iyi bir cihazı sunacam bunu ne kadar istersem isteyim projenin pişmeden sunmaya çalışmam sorunlarıda yarında getirip ilgilen kişileridi madur eder  pişmesi lazım yani
---------------------------
karadağ hocam yaparsanız gene siz yapar sunarsanız yoksa kimseden bir beklenti içinde değiliz zaten
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ticari düşünüyorum muhabbeti hep kopyacı 3 -5 direnç değiştirip modifeye ettim süper oldu diye yaygara yapanlar zaten onlarada kimse itibar etmiyor
-------------------------------------------------------------
eğri oturup doğruları konuşmanı zamanı geldi artık

pro-TR

s.a.
bu noktada bir açıklama yapmak istiyorum, ben Pı devre tasarlarım ve tasarladığım devrenin illa ki microkontrollü olmasına gerek yok, tamamen analog olarakta tasarım yapabiliriz, mesela delta pulsenin analog yapısından yararlanarak ayrımlı bir PI yi tamamen analog olarak tasarlayabiliriz. burda sorunum yok, sorun nerde derseniz, projeyi gerçekleştirecek babayiğidin olmayışı, ya şema aşamasında yada PCB hazırlanıp, kurma aşamasında millet kaçıyor, ben kimseden bilgiyi saklamadım, ama bazı bilgilerinde hemen verilmesine sıcak bakmıyorum.
zaten kaçtır bir devre yapalım deyipte yarı yoldan kaldığımın şeceresini tutmadım ama epey oldu sanırım.

Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

YAK

2- bu sitede cihaz devre tasarlayıpta ortaya koyabilecek 3 kişi var başka varsa bile bilmiyorum tanımıyorum karadağ---- pro-tr--- elyapımı

Ben sana ne diyeyim tesla. Koca sitede sadece bu üç kişi değerli işi biliyor öylemi. Diğer geri kalanlar hiç bir işe yaramıyor.
benim kimsenin devresine ihtiyacım yok.Kendi devremi her zaman tasarlarım.Ne demek mikro işlemci bilenler devre yayınlasın bilmeyenler yayınlamasın.Benim kanatim çokda luzum yok mikro denetleyiciye.Tamam bu üç kişi birde sen 4 kişi formu yürütün kendiniz çalın kendiniz söyleyin.Diğer üyeler katılmasın.

pro-TR

profosör ustam sen ona bakma o sadece bakabildiği yerden görebilir, zira siteye kayıt tarihi belli, oysa ben biliyorum ki bu dedektörleri bana öğretenlerden biriside sensin, ustamsın yani, oysa tesla şöyle bi geriye bakabilse, surge, ercan, emekli amca, sen, asekron, master hunter, uykusuz ve adını şuan hatırlayamadığım onlarca usta var ki bunlar sadece PI ci VLF veya diğer modeller için tasarım yapabilecek ustalar şöyle dursun
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

gurdal

s.aleyküm usta  abilerim ufacık bir meselede birbirinizi kırmayın zira ama yerli ama yabancı nice üstadlar  kabrin öbür tarafındalar inş kırıcı değil yapıcı olalım.karadağ ustam durmak yok yola devam.

Amatör

Mustafa-

şuan tek üst konu olması gereken başlık DP3

siteye üyelik aidatlı olsun

tesla ustam bir ricam var mesajların siteyi geren içerikli olmasın lütfen

Karadağ

Merhaba,

Fikir sahibine aittir tabii. Kimsenin alınmasına gerek yok. Burada tesla haksız sitede çok insan var ürün tasarlayabilecek. Fakat Profesör sende alınganlık yapma seni yada başkalarını bilen biliyor hatta benim yazılarımı takip eden pulseib nin ilk denemesini senin bana gösterdiğini yazdığımı okumuştur.

Burada benim için herkes değerli. Keza Profesör yanıma geldi tanıştık az çok ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Burada beraberce bir ortak fikir elde edelim biz. Burada ortaya çalışır ürün çıkartabilecek çokca insan pek tabii mevcut ve pek tabii dedektör demek denetleyici demek değil. Ben saymaya kalksam belki 10 kişi sayarım şartlar oluşsa ortaya ürün çıkartabilecek site üyesi. Zaten konuyu buraya götürmeye de gerek yok. Buradaki amaç kimin ne yapabileceğini tartışmak değil. Suyun yönünü asıl yönüne çevirelim(yukarıda oluşan bir gerilimden konunun sapmasını engelleyelim).  Burada benim istediğim aslında yüksek potansiyele sahip olan site ahalisinin bu potansiyelini kullanmasına ön ayak olabilmek. En başta ticari kaygıyı yenmek lazım. Bir kere şunu bırakalım "balık tutmayı öğretiyorum ben" mantığını. Tabii aslında balık tutmayı öğretmek temel hedef olmalı ama arkadaş elinde tebeşirle kara tahtanın önünde de balık tutmak öğretilmez ki.. Bir gölete gitmek lazım "göstererek öğretmek lazım". Ortaya çalışan bir ürün çıkartmak lazım. Üzerinde anlatmak lazım. Birde naz var aman Allahım.. O öyle dedi, bu böyle dedi, yok ötekinin gözünün üzerinde kaşı var berikinin sivri dili var. Bunları bırakalım. Bakın avrupadaki sitelere, bakın rusyadaki sitelere. Adamlar neler neler yapıyorlar. Ortada da hiç ali kıran baş koparan birileri yok. Bir nevi antikor gibi sitenin kendi üyeleri kendi görüşlerine göre istemedikleri şeyleri bastırıyorlar, istediklerini öne çıkartıyorlar. Bunu yaparkende hiç kırıcı olmuyorlar.

Neyse işin özüne dönecek olursak, Profesörün önerisinie olumlu bakıyorum. Bu konuda ekleme yapmak isteyen, yeni önerisi olan var mı? Mesela üyelere özel bölüm açtık ya arkadaş banada bir bölüm açsan bende bişeyler yayınlasam diyen olmadı(Şu anda orada bölümü olanlar hariç)

Saygılar

Karadağ

Alıntı yapılan: gurdal - 08 Nisan 2013, 21:41:13
s.aleyküm usta  abilerim ufacık bir meselede birbirinizi kırmayın zira ama yerli ama yabancı nice üstadlar  kabrin öbür tarafındalar inş kırıcı değil yapıcı olalım.karadağ ustam durmak yok yola devam.

a.s.

Devam tabii. Daha neler gelecek Allahın izniyle.

Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious