Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

boşluk bulucu çubuk mantığı nedir?

Başlatan tolgahan06, 22 Mart 2013, 23:57:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgahan06

Şuan Piyasaya yeni çıkmış amerikan patentli olduğu öne sürelen sanal bir alışveriş sitesinde ilginç bir çubuk gördüm arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim.içiçe geçmiş spirel sarım ve bakırdan yapılmış.Hiçbir boşluğu kaçırmadığı belirtilir.Ama şu çubuk işine hiç ısınamadım.Spirel sarım olduğunda neye dayanarak boşluğa doğru yön alıyor anlam veremedim.Daha öncede farklı tip çubuklarla denemelerim oldu.1 dekarlık alanda en az 3-5 noktaya gitti.Çubukların topraktaki bazı minarellerden etkilendiğini fart ettim bir seferinde toprağın alt kısmında tuza benzeyen bir taş çıkardım çubuklarla denemerimde  1 tarafta altın bir tarafta bu kaya parçasını koyduğumda direk kaya parçasına gittiğini gördüm ve o zamandan sonra çubuklara güvenim tamamen bitti ve kullanmıyorum.Delta pulse 3 de boşluk bulma özelliği içinde karadağ ustaya teşekkür ederim.Hepinize hayırlı günler dilerim.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-metal-dedektoru-bosluk-uzmani-double-spiral-define-anteni-videoyu-izleyin-118848007/detay

Linkback: boşluk bulucu çubuk mantığı nedir?
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

teslacoil

bu tip asortik malzemeler yaparak para edicek bir şey miş gibi göşteriliyor
2 adet kaynak elekturodu ve arkasına sarılmış 6mm bakır tutma kulbuyla yapılmış L cubuklarla
boşluk tespit ediliyor
bulunduğunuz yerde boşluk yoksa ileri yönde durur iken boşlukta 90 derece içeri kapanıyor
ne çok sıkı nede çok gevşek tutacaksınız
------------------------------------------------------------
bunun dışında metal tespiti yapan alan tarama diye bir şey yok
bu kadar senedir bu işin içindeyiz kimleri gördük elinde antenler dolanıyo hiç bir şey bulabilmiş yada ispatlayabilmiş değil
kılavuzu alan tarama olanın durumu vahim cukurdan çukura dolasıyolar
bir süre sonra kayış kopup sanjıman boşa dönüyor 
bir çok fıkraya konuk oyuncu oluyolar

tolgahan06

Aynen dediğiniz gibi hocam bende çok çektim bu çubuklardan.Ama bizim milletimiz işin kolayını her zaman severler basit olacak kolay olacak hiç yorumdan çubuk götürsün tamam burası.Nice kişilerde gördüm pahalı cihazlar alıp hiç kulllanamadan attıkları.Bi zamanda malum bir sitede pirinç çubukalr çıkarmışlardi bildiğimiz sarı kaynağı elektrotu unu L şeklinde bükmüş ilanı süslemş püslemişler son baktığımda 500 üzerinde bir satış yapmışlardı.Gerçekten insanımız kolay kanıyor bilinçlenmesi ve en önemlisi araştırması öğrenmesi lazım diye düşünüyorum.
Saygılar
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

theplot1978

Adam iyi ugrasmis nasil bir sekil vermis arkadas o tele benim denemedigim gormedigim ellemedigim cihaz hemen hemen kalmadi cubukla ugrasan bir cok kisiyle tanistim neler denemediler ki icine altin tozu koyanimi ararsin civa koyanimi ararsin ama ne hikmetse bisey bulan gormedim bu tarz cihazlar pisikolojik cihazlar soyle bi iddam var bi duzenek yapip cubuklari o duzenege bagla  insan vucudundaki enerjiyle calisiyor diyorlar ozaman o duzenege bi kablo bagla iki elinle tut  bakalim ne oacak ..?.............  ben denedim bisey olmadi :-)

lionbilgisayar

videodaki eleman çokda enteresan bişey anlatmıyor ve elindeki çubuklarında oyle çok özel bişi olmadığını söylüyor. 6lık antkron kablonun içini çıkartın tutma yerlerini soyun ve tutacak şekilde kıvırn L olunca lnin uclarına 10 cm kadar bildiğimiz lehim teli sarın tutma yerlerinin serbest donebilmesi için bakır boru kesin kücük 6 yada 8 lik olabilir. Ve birazda dovsing olayını araştırın videodaki anlatımda olduğu şekilde bulacaksınız yanlız sapma olayını aklınızdan çıkarmayın derinlik ve tam yer konusunda sapmalar oluyor bunu ancak tecrubeyle doğrulayabilirsiniz. derinlik sapması 1- 1.5 mt kadar nokta sapması da derinlikle doğru orantılı 1 ile 5 mt arasına kadar değişebiliyor.
Hak şerleri hayr eyler
Zan etme ki gayreyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

Sen Hakk'a tevekkül kıl
Sabreyle ve râzı ol
Tevfiz it ve rahat bul
Mevlâ görelim neyler.Neylerse güzel eyler

teslacoil

örnek olarak değer vericem kanun değil temin edebildiklerinizle yapın
6mm kaynak elektrodunun arkasına 6mm2 bakır NYA kablo ile  tuma kısmını 5cm temizleyip spiral seklinde dolayarak tutma kısmı oluşturulacak sekilde bakırı sardığınız yeri temizleyip zımparalayın birini sağa diğerini sola doğru sarın sadece elinizde denegesiz durmasın diye
sıkı sekilde sarın bir metal makaron içinde oynayacak gibi bir düzenek yapmayın adamın elindeki gibi dengesiz sağa sola sallanır
siz isteseniz de istemesiz de elinizde içeri tarafa doğru yönleniyor boşluk üstünde ileri geri yürüyerek sanki ucu bir yere bağlanmış gibi şaşmadan ileri geri hareket ettiğini görürsünüz
derinlik belli olmuyo boşluğun yüksekliğide  sadece genişiliği dört yöne ilerleyerek boyutlarını anlayabilirsiniz
içeriye yönlendiği nokta başlangıcı açıldığı nokta bittiği yer
derinlik olarak bahtınıza 2.5 mt den  1mt2 mermerin alıntaki 10cm yüksekliğinde boşlukta aynı tepkiyi veriyor
7mt derinlikteki 1m2 boşlukta bunun gibi bir çok sonuca ulaştım
başka hiç sart surt yok  konsantire olmaya kan gurubu testine gerek yok
alan taramacıların hayal dünyasına girmeyin boyut değiştirmeyin  ;D
elimde cubuklarla altın bulucam hayallerini unutun
8km alan tarıyo derken bu kişiler  KM nin ne anlama geldiğini bilmiyo saınrım
yada sizleri potansiyel kefal olarak düşünüyolar
aldanmak isteyen aldanır biz ne dersek diyelim
-----------------------------------------------------------------------
bu sadece dünyanın doğal manyetik alanıyla ilgili durum gizem katmaya gerek yok teknik tabirlerle

bitkici şakir

tesla ustam kefale de birazcık eziyet olmuş yani,sazan dahada yakışıklı olurdu.

Mehmed Kurusiuleyman

Alıntı yapılan: tolgahan06 - 22 Mart 2013, 23:57:10
Şuan Piyasaya yeni çıkmış amerikan patentli olduğu öne sürelen sanal bir alışveriş sitesinde ilginç bir çubuk gördüm arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim.içiçe geçmiş spirel sarım ve bakırdan yapılmış.Hiçbir boşluğu kaçırmadığı belirtilir.Ama şu çubuk işine hiç ısınamadım.Spirel sarım olduğunda neye dayanarak boşluğa doğru yön alıyor anlam veremedim.Daha öncede farklı tip çubuklarla denemelerim oldu.1 dekarlık alanda en az 3-5 noktaya gitti.Çubukların topraktaki bazı minarellerden etkilendiğini fart ettim bir seferinde toprağın alt kısmında tuza benzeyen bir taş çıkardım çubuklarla denemerimde  1 tarafta altın bir tarafta bu kaya parçasını koyduğumda direk kaya parçasına gittiğini gördüm ve o zamandan sonra çubuklara güvenim tamamen bitti ve kullanmıyorum.Delta pulse 3 de boşluk bulma özelliği içinde karadağ ustaya teşekkür ederim.Hepinize hayırlı günler dilerim.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-metal-dedektoru-bosluk-uzmani-double-spiral-define-anteni-videoyu-izleyin-118848007/detay

Bu tur cihazlarla deneyimler yaptim . Yalniz mekanik olanlarini da , elektronik modul ile calisanlarida . Bosluk , veya yeralti su kaynaklari tespit etmekte ise yararlar , fakat degerli metaller bulmak icin bir basit detektorden fazla bir shema yaratmak gerekiyor ki , bu cubuklarin yapimi bile okadar basit degildir ... Dogru calistirmak icin yuzlerce deneyim ve duzenleme gerekiyor , malzemeleri siralamak istemiyorum !... Tek antenlisini de denedim , cift antenlisini de , hatta uclu antenlisini de . Bu resimdeki turlerin cesiti var , fakat "capraz " seklinde toplandiklari zaman , bir Allah biliyor yeraltinda birseylerin olup olmadigini !... Cogunda hangi bir kostebek deligine ulasirsiniz ve orada biter ... Bence bu tur projelere yatirim yapmak bosuna zaman kaybidir ...

nişancı

arkadaslar bakır cubuklarla bosluk bulundugu bir gercek , gözümüzle sahit olmasam inanmazdım ,metal bulmaya gelince bunun cok önemli bir püf noktası var ve malesef her insan yapamıyor

tolgahan06

çubukla metalı ayırt edemezsin.Boşluk ise şahit olsanda çubukların çektiği birçok mineral taş olduğunu düşünürsek.Çubukla ancak köstebek olursunuz.Ne şevk kalır nede heves...

vlf

bunlar statik alan etkili self akimlara ornek metodlar ...bunlarin yerine positif -negatif peryod  kirpici devreler ile ister negatif ister positif kirp topraga sasele  peryodu topraga ilet basit indiksiyon dinleyi devreler topragi dinle daha iyi sonuc alan taaramalardan daha etkilidir....

heracles

kardeşim ağzın bal yesin çok doğru söyledin :D :D

elc

yalcinisgudengil yukarda yazdığın yazının  3de birini okudum ve bıraktım yarım doktor candan yarım imam dinden edermiş seninkiside yarım elektronikçi hesabı hep yarım...
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

BERK

Ankebut ustam görüyorumki sende konuya baya uzaksın.Bunu seni kırma incitme adına ifade etmiyorum.Tabiki olayın özünde beden aura enerjisinin önemi gözardı edilmeyecek kadar önemlidir.Manyetik etkileşimle bulabileceğimiz şeyler sınırlıdır.Peki diamanyetik malzemelerde bu durum nasıl bir seyir izliyor.

Ankebut

Alıntı yapılan: BERK - 28 Ocak 2015, 16:48:51
Ankebut ustam görüyorumki sende konuya baya uzaksın.Bunu seni kırma incitme adına ifade etmiyorum.Tabiki olayın özünde beden aura enerjisinin önemi gözardı edilmeyecek kadar önemlidir.Manyetik etkileşimle bulabileceğimiz şeyler sınırlıdır.Peki diamanyetik malzemelerde bu durum nasıl bir seyir izliyor.

Berk ustam konuya uzak olduğum doğrudur, ancak konu bahsettiğim gibidir, Atilla 38 arkadaşın bahsettiği konu boşluk bulma konusudur. Boşluk her.gi bir enerji yayınlamaz, sadece yayınlanan enerjiyi etkiler. Bu sebeple arkadaşın boşluk buluyorum konusu tamamen dünyanın manyetik alanının insan bioenerjisi ile etkileşiminden ibarettir. Yani bahsettiğiniz metal veya ametal olan cisimlerin veya ferromanyetik, diamanyetik cisimlerin radyestezi yöntemiyle bulunması ile boşluk bulma apayrı konulardır. İnsandan insana bioenerji farklılıklar göstermektedir. Kimi yerçekimine karşı hassastır, kimi deprem titreşimlerini algılar, kimi metali, kimi de canlı organizmaları. Bu konuyu manyetometre ile karıştırmamak gerekir. Hayvanlarda ve bitkilerde bulunan kriptokrom isimli protin tarafından canlılarda bu güç kullanılmaktadır. Muhtemelen bu insanlarda da vardır. Ancak dediğim gibi boşluk ve cisimleri karıştırmamak gerekir.
Saygılarımla..

onur600

Bilgi paylaşmak,fikir beyan etmek biz okuyucuların ufkunu açıyor.Eksik veya tam olması pek de önemli değil arkadaşlar...

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious