Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Epoksi ile başlık yapımı

Başlatan turkuyaxxx, 16 Şubat 2013, 22:50:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkuyaxxx

Arkadaşlar Epoksi reçine ile başlık yapan var mı? Varsa bilgilerini paylaşabilir mi?
Linkback: Epoksi ile başlık yapımı

Karadağ

Merhaba,

Epoxiyi dolgu için kullanıyorum. Size na tür bir bilgi lazım?

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

turkuyaxxx

çanaf

Merhabalar.Bu 263 deki sanırım polyester le yapılmış.Epoksi reçinler aynen polyesterler gibi çift kompenetli olmakla birlikte kullanım amaç ve şekline göre değişik lik  gösterirler.Sevgili karadağın dolgu amacıyla kullandığı sanırım'' abs'' başlık kaplarında kullanılıyo ama oldukça fazla bir ağırlıkta olmaktadır .Polyestere kıyasla oldukça daha hafif tir .Ama komPle bir alanda dolgu yapılırsa ciddi ağırlıklarda olucaktır.
Oysaki en güzel kullanımı 5veya 15 dakikalık donma  süreli laminasyon tabir ettiğimiz epoksilerdir .Bunlarda genelde DD tabir edilen başlıklarda kullanılır.Gerçi daha çok araldit kompozitler kullanlıyor ama epokside yoğun kullanlıyor.Çünkü dolgu alanı kapalı başlıklara göre daha az olduğu için daha hafif olcaktır.Minelab gpx serisi başlıkları söken oldu ise veya açılmış olanını görenler varsa en uygun şekli ile epoksi reçinler burada kullanılmaktadır . Fombort tabir ettiğimiz köpüklere sarılmış antenlere göre yuva açılır ve sadece o kısımlara doldurulur .Bu epoksi çeşiteleride laminasyon türüdür.Solvent içermediği için asla köpüğü eritmez ve çok iyi kırılma ve dayanma  direnci gösterirler .Ankara  da ostimde çiftli kompenetleri toptan satan bir yer vardı ama şua na için aklımda değil firma adı
piyasadan çok daha ucuzdu. Bu arada en önemlisi bu iki birleşimi ayrıca bir kapta çok iyi karıştırmanız gerekmektedir.( çokda kötü bi kokusu vardır epoksilerin ) 5 ve 15 veya en fazla 15 dk lık donma süreli olanlarının tercih edilmesi çok iyi olucaktır. Ama anten sabitleme için en uygun seçenektir. Kolay gelsin .               

turkuyaxxx

http://www.teknesepeti.com/Teknomarin-ESA-3000-Epoksi-laminasyon-recinesi-11,PR-19841.html
Çanaf usta buradakini kullanabilir miyim? Bu epoksiyi hiç bir dış koruyucu olmadan kullanabilir miyim?
Yani bir kalıpta bunu dondurdum, direk arazide kullanabilir miyim? yapan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
ona göre sipariş geçicem

çanaf

Merhabalar. arkadaşım bunu kullanamazsınız. Ama aynı firmanın 2ye1 karışımı olan era 4000 nini rahatlıkla kullanırsınız. Benim size yukarıda yazdığımsa tam kullanılması gerekendir yani 1e1 karışımlı ve 5-15-45dk donma süresi olanlardır. Bunlardaki karışımı tam orantılı ayarlayıp yapmalısınız .Biraz az veya fazla ölçüyü kaçırdınızmı sıkıntı olur 2-3 haftadada kurumayabilir.terciha sizin .Donma sürelerine göre seçim yapınız. Kolay gelsin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious