Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Proteus 7,1 de pcb hazırlanmasını anlatacak biri varmı ?

Başlatan Müslim yavuz, 21 Ekim 2007, 13:21:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Müslim yavuz

Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bir ders mahiyetinde anlatılır ise sevinirim
Herkeze faydası olacağını düşünüyorum.
Linkback: Proteus 7,1 de pcb hazırlanmasını anlatacak biri varmı ?

senkron

müslim kardeş ben proteus 6,9 kullanıyorum ve 6,9 da bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım.(7,1 sende varsa gönderirsen memnun olurum)

Önce proteusta basit bir devre çizeyim.Daha sonra paketi belirtilmemiş olan elemanlar için paket seçilir.Örneğin ben ledin paketini seçmeyi göstereyim.Bunu yapabilmek için ledin üzerine sağ tıklıyarak işaretliyorum daha sonra Library--->Packaging tool
karşımıza çıkan pencerede "Add" kısmına tıklıyoruz karşımıza bir pencere daha açılacak üst kısımdaki keywords  yazan yere elemanımızın ismini yazarak kılıf seçebiliriz eğer elemanımız için kılıf yoksa kendiniz orada bulunan kılıflardan en uygun olanını seçebilirsiniz.
kılıfı seçtik OK dedik penceremiz kapandı ilk açılan pencere karşımıza geldi.Burada A sutununa  PIn sutununda bulunan harflerin aynısını yazın.Daha sonra Assingn Package(s) e tıklayın ve Save Packages--->Yes.Led için kılıf seçme işlemini tamamladık.Her eleman için bu şekilde kılıf seçme işlemi yapıyoruz.(Her eleman için seçmek çok can sıkıcı oluyor bunun kolay bir yolu vardır ama bilmiyorum bilen biri varsa bizi bu işkenceden kurtarsın :) )
Kılıf seçme işlemi bittikten sonra proteustan  Ares e geçiyoruz.(Sağ üst köşede kırmızı renkle yazılı )
Areste  2D graps ı işaretliyoruz altkısımda seçeneklerden Board Edgeyi  seçiyoruz.Daha sonra çizim alanında her.gi bir yere gelip  klavyemizden O (orjin) harfine basıp devremizi yerleştireceğimiz alanı belirliyoruz.Devremizi yerleştireceğimiz alanı seçtikten sonra Tools--->Auto Placer  gelen pençereye ok diyoruz.Devrede kullandıgımız elemanlar seçtimiz alana karışık bir biçimde gelecektir.Devre elamanları istediğimiz yere yerliştirmek için  Companent placement and editing seçeneğini tıklıyoruz(8. resimdeki gibi).Elemanları istediğimiz bir yere yerleştirmek için elaman üzerine bir kere sağ tıklayıp ardından sol tuşla istediğimiz yere sürüklüyoruz.Bütün elamanları yerleştirme işlemi bittikten sonra Tools--->Auto Router gelen pencere Edit Stranges tıklıyoruz.Karşımıza yeni bir pencere geliyor bu pencere Pair1:None olarak seçiyoruz (çift yüzeyli kart çizmek için)  Pair2:Bottom Copper (alt bakır yüzey) seçiyoruz Trace:Çizgi kalınlıgı ayarı istediğiniz kalınlığı seçin seçimlerimizi yaptıktan sonra Ok tıklayın.İşte basitçe bir plakete baskı devre çizme işlemini gerçekleştirdik.Aşağıdaki Resimlere Bakarak daha iyi anlayabilirsiniz.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Müslim yavuz

Kardeş sağol +1 ekledim;)

bu linkten indirebilirsin ful sürümünü bende buradan indirmişdim... bu yazıları zazmışsın ve remiö çekip upload etmiş baya zahmet çekmişsin sağol hem okuyup uygulayacağım...

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=10.0

senkron

Önemli değil kardeş.Bişiler öğretebilirsek ne mutlu bana.Hemen indiriyorum programı tşk ederim.

hakanogru

Devre elemanları birbirine yakın olduğu için kart sanki çift yüzlüymüş gibi çiziyor neden yapar abi bunu.

mutsuz4

[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

huseyin05

Arkadaşlar proteus programında tek yüzlü pcb çizimi direk areste yapılacağı zaman o anki çalışmayı çizim esnasında untitled yani kayıt etmemeniz gerekir. Ben bu şekilde yapıyorum desing rules bölümünde horizantal ilk ayarı bottom copper işaretleyin diğeri yani vertical none olsun. Çizimde hatalar varsa elemanların yerini değiştirmelisiniz. :)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious