Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Masa üstü

Başlatan makedonyalı, 16 Ocak 2013, 11:18:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

makedonyalı

Masa üstü cihaz  toplamak istiyorum en iyi performans veren işlemci.grafik kart V.S komple A'dan Z'ye
bu konudan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi liste halinde
Linkback: Masa üstü
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

ServetsizServet

:D merhaba, öncelikle pc den beklentileriniz nedir ? ddr2 ,mi yoksa dd3 mü düsünüyorsunuz? ben en son gigabyte combo anakart aldım uygundu fiyat olarakta hem ddr2,hem ddr3 olarak dizayn edilebiliyor elimde ddr2 malzeme fazlalığından mütevellid bu anakartı tercih ettım ,zotec ekran kartı ve 2.nesil dualcore islemci 4gb ram ile (grafikk.1gb) sorunsuz kullanıyorum ,ama siz ddr3 dusunuyorsanız ı5 veya i7 islemci ile tercihinize göre âkart seçebilirsiniz ,araştırıp tekrar yazarım kolay gelsın
Okumak tutkuların en soylusudur,

makedonyalı

ddr3 düşünüyorum hocam istediğim full bir alet olsun.
Düşmanın acıkmışsa doyur,Susamışsa suver. Kötülüğe yenilme,kötülüğü iyilikle yen.

ServetsizServet

merahba nerede ikametgâh ediyorsunuz ?ben akşam is çıkışı birkaç alternatif seçenek veririm size bütçenize göre siz değerlendirir parçaları temin edersiniz ,

teslacoil

işlemci olarak amd intele göre daha daha az soğutma ihtiyacı duyar fiyat daha uygundur
inteller normalde hep zorlanmış olarak çalışır sondadır nerdeyse
amdeler ayrıca overclock yapabilirsiniz
oyun makinaları her zaman amd tercih edilir buldozer işlemcileri çıktı en son
4 cekirdek 4600 kullanıyorum
rame olarak dd3 uyumlu anakartların fiyatları çok yüksek gigabyte yada msı da bulabilirsiniz
bilgisayarda rame fazla önemli değildir işlemci ön plandandır 2gbyt rame fazlasıyla yeter
dd3 olması ancak avantaj sağlar
elimdeki ddr3 2gbyt 2 adet rame 1 senedir açılmamış bekliyo nedeni anakartlar rame desteği fiyatları katlamasından dolayı
hi-levele 2gbyt ddr2 rame kulanıyorum kingstone ları tercih edin siz
ddr3 rame göre anakartlar fiyat yüksektir bulması zordur
anakart tasarımları genelde rame lere göre geriden gelir piyasadaki önceki ürünlerle kullanılması için 
benim tercihim anakartta ECS amd chipsetlidir  türkiyede bulmak biraz zor
siz gigabyet yada msı dan bulabilirsiniz
ben msı kullanıyorum gigabyte   tanda çok menun kaldım
ekran kartları en pahalı parçalardır coğu insan bilmez 1gbyt ekran kartı aslında 256 yada 512 dir kalanı rameden harcar
bu konuda ddr3 ramli ekran kartı kullanın fiyatı na göre mgbytına göre düşük olsada
bu yönde şeçim yapın
ara ürün olarak geçen fiyat olarak uygun olduğu için  384mgbytlık ddr3 Gigabyte ekran kartı almıştım
bu değer gerçektir  sizin için önemli olan budur diğerleri 1gbyt olması gerçeği yansıtmaz dikkat edin
harddisk olarak segaetin ön belleği yüksek green hardiskleri çok uygun yada baracudalar
westerndijital diğer seçenek olabilir samsung kullanmayın
veri diski ile kurulum yaptığınız hdd ayrı olsun yazma hızı yüksek hddlere isletim sistemini kurun
en çok ihtiyacınız olucak malzeme duruma göre hdd ayrıca
1000+500+500+160 olarak 160 isletim sistemini kurdum işlem yapılan hhd ile veri kaydedilen disklerin ayrı olması dosya kayıt esnasında veri indirme taşımada çok farkettiriyor
isletim sistemini kurulu olduğu hdd veri boyutu çok yüksek olması veri diskini çok yıpratır
bozulmayla beraber hepsi gider  ayrıca boyutu yüksek hdd lerde simdilerde bunu gidermek için stand bye konumuna geçişler başladı
------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Model.aspxCategoryID=1&TypeID=68&MenuID=19&childid=M_7&LanID=0#AMD
890 chipset seri black serisi modelleri
anakartların bütün artı özellikleri chipsetle beraber gelir önemli olanda budur
------------------------------------------------------------------------------------------------------

ServetsizServet

:D tesla ustanın anlatımi süper olmus ,seçeceğiniz malzemeyi ve digerleri ile kombinasyonu zaten urunlerin kendi sitelerinde belirtiliyor tesekkurler tesla usta ,emegine eline saglık ,kolay gelsin

makedonyalı

Teşekkür ederim Tesla usta yazdıklarını dikkate alacağım .

climber 74 Teşekkür ederim

UNIQUE - TA5DF

Amd intel e göre daha fazla ısınır (dı) . >Bilgisayar işyerimi kapatalı 1,5 yıl faalan oldu. geçenlerde arkadaşa şöyle bir makina topladım

* AMD 8 çekirdek Bulldozer 3.1 ghz
* 8 gb ddr3 1600 mhz soğutuculu cl 11 ram
* 500 gb hdd
* nvidia 630  serisi 2 gb ekran kartı
* Amd 790 chipset anakart(daha iyiside olabilr, hatırlayamıyorum)
* 21.5" Full HD led monitör.
dvd kart okuyucu hoparlör klavye mouse vsvsvsv vs vs

1300  Tl civarı maloldu.   
TA5DF

teslacoil

selam UNIQUE usta güle güle kullanın
güzel şeçimler yapılmış
4 çekirdek çıktığı zamalarda şıf işlemciye 280 tl vermiştim sanırım
2 adet dd3 rame hala duruyo anakartlar fazla uçuktu kaldı öyle
890 çipsette bir çok özellikle beraber 6gbyt hdd veri transfer hızı usb3 girişi optik ses çıkış dual ethernet gibi  gibi özellikler olması lazım
benim tercihim bu yönde
marka ve modelini öğrenebilirmiyim sizden
ayrıca kamera kayıt bilgisayarları kurulumundan alışkanlık işletim sisteminin her zaman farklı hdd
kurarım
http://www.ecs.com.tw/
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Model.aspx?CategoryID=1&TypeID=68&MenuID=19&childid=M_7&LanID=0#AMD

UNIQUE - TA5DF

Ben güvenlik kamerasını hiç pc ye bağlamadım. sürekli problem oluyor. kullanamıyorlardı. DVR kayıt cihazı  gömülü linux. mükemmel oluyor.
Ben ankart olarak MSI hayranıyım. . Ama gigabyte veya MSI dan şaşmam kesinlikle.
* işlemci fx-8120 buldozer AM3+
* Anakart  MSI 970 A G46   gibi bişey yazıyor faturada. (chipset 970 miş)
TA5DF

teslacoil

dvr kayıt cihazları linux işletim sistemli daha iyi salıklı doğru olan güvenli olanda bu aslında
müsterinin maliyet hesabı sebebiyle  mevcut bilgisayara dvr kart kullanıyoruz genelde
http://www.balitech.com.tr/download.html
ürün olarak bu firmanın kartları geniş driver program arşivi lazım olursa
-------------------------------------------------
gigabyte sürekli kullanıyordum çok performanslı yeni işlemciyle msı kullanıyorum 780 chipsetli suanki
EVERESTULTIMATE420
programıyla bilgisayarın scresini  tam olarak çıkartabilirsiniz ayrıca rapor olarakta alırsınız
http://www.turk3.org/index.php?do=search&story=everest%20ultimate%20420&subaction=search

tankut

birde ustam üç beş az olsun deme en az seni 4 sene götürecek bir sey kur ben 2 sene önce topladıgım pc simdi çogu oyunu açmıyor vede monitör hersey gelisir monitör baki kalır ona göre bir monitör al

UNIQUE - TA5DF

Elektronikle uğraşan adamın makinası büyük ekran olmalı arkadaşlar. 13.3" 1366*768 laptoptan 17" 1280*1024 monitöre çıkış verdim. Hem çift ekran hem büyük ekran olduğundan mı nedir? işler hızlandı.
Monitör marka  olarak AOC ,model olarak Viewsonic VA1948a LED Monitör veya Acer S221HQLEBD Monitör tavsiye edeyim. İstanbul bilişimde fiyatlar uygun gibi. fiyat araştırın ama aoc un 21.5" full hd olanı vardı onunda fiyatı vs uygundu.
TA5DF

teslacoil

çizim ve tasarım yapanların en az 2 monitöre yada büyük bir LCD ekrana ihtiyacı var kesin tasarımı büyütüp küçülmek eziyet resmen
22inç lcd  250 tl civarı onun yerine tek büyük kullanmakta fayda varki LCD led tvler baya ucuzladı nerden alınır konusunda
çok güzel bir yeri yakalamışsın UNIQUE usta İSTANBUL BİLEŞİMİ iyi biliyorum daha önce alış veriş yaptık piyasadan daha uyguna vermesin 2 sebebi var
1 cisi spotçu sadece bu yönde toptan alım yapıyo
2 cisi tv lere verilen firma garantisi arıza yapsın yapmasın satış malyetine eklenir bunlar bu ürünler garanti kapsamı dışında alıyor
firmayla alakası kesiyor malı satan geri dönüşünü hesaplamıyor
bu demek değilki garanti kapsamı dışı bir durum olduğunda  firma kendi sevis kadrosuyla bu ürünleri gerekeni yapıp gönderiyor ya aynı 2 sene yada ufak miktar fazla vererek 5 yıla kadar süreyi uzatıyolar en son hatırladığım
piyasa 3000 tl philips tv onlardan 2100 tl alındı o zaman
aldığımız ürünün üzerinde 2.5 sene geçti maşallahı var sorun yok çok para vermek çok iyi mal almak anlamına gelmiyor
----------------------------------------------------------------
bilgisayar monitörü yerine LCD LED TV benim önerim samsung bir modelini geçenler nette bakındım baya özellikli kaliteliydi 600tl orda dahada uygundur kesin

said_jarrah

Çizim vs 3boyutta çalışmalar yapıcaksanız workstation almanızı tavsiye ederim.Saygılar.
Engineer

ramsona16

Arkadaslar benim laptopun fanı hiç durmuyor ısılarda 50-60 derece,fanı temizledim macunlarını yeniledim gereksiz program durdurdum ama nette bile dolaşırken fan hiç durmuyor ısılarda böyle,model toshiba a300 15m,bi türlü çözemedim yardımcı olurmusunuz ekran kartı onboard degil ati redeon 3470 harici.bin tane driver denedim hepsi aynı.bigün patlak verecek diye korkuyorum fazla ısıdan.bu modelmi böyle yoksa problem nerde?cogu laptopa bakıyorum ısılar 35-40 fandada tık yok sessiz sessiz kullan.ben laptop degil degirmen almışım.yardımlarınıZı bekliyorum arkadaslar intel centrino var birde bunda daha sessiz olması gerekirken durum böyle.
Kalb kırmak, Kâbe'yi yetmiş defa yıkmaktan daha kötüdür) buyurulmuştur. iyi olsun, kötü olsun hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Allahü teâlâyı en çok inciten, küfürden, inkârdan sonra, kalb kırmak gibi büyük bir günah yoktur."

teslacoil

1- bios updeyt yapılabilir- bios ayarlarından işlemci saat hızı düşürülebilir
2- daha az görsel efeckt içeren isletim sistemi kurulabilir xp gibi
3- güncel driverlar yüklenebilir
4- bilgisayarım ayarlar performans kısmından görseller azaltılabilir
5- ekxtra leptop altına soğutucu fan desteğiyle kullanılabilir
6- bilgisayar performansını artıracak programlar kullanılabilir sistem care gibi
7- Başlat çalıştırdan virus programı hariç her şeyi devre dışı bırakbilirsiniz  bilgisayarı daha az yoran viriüs programı kurulabilir
nod 32 gibi
8- fanın kendisi eskimiş olup çalışma esnasında ayrıca ısı üretebilir ısıyı taşıyan borulardaki Gazı kaçmış olabilir
9- sürekli arıza işiyle uraşanlar hangi parçanın ısı ürettiği öğrenmek için lazerli termometre kullanabilir
ısınan tek bir parça diğer ortak soğutma sisteminde toplam ısıyı artırrır
10-soğutucu metallerin parçalara teması konusunda emin olunmalı hava kanalları temiz olmalı

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious