Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

skoda

Başlatan onur600, 01 Ocak 2013, 00:47:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

eyvallah usta ...şu köfte satan arkadaşlar izmir'demi yoksa.ben orda denk gelmiştim.
Linkback: Ynt: skoda
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

motor silindir kapağı değişecekmiş ben şimdi nedecem arkadaşlar contayı zor bulduk bide kapak çıktı başımıza.
Hüseyin ustam madem bu araba bu kadar nazikti keşke biraz daha erken uyarsaydınız.
Neyse bunada şükür mevlam neylerse güzel eyler.
Deveye sormuşlar.... hikayesi varya adamlar benim için yazmışlar bu hikayeyi.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

skodaların klasik sorunu canı sıkıldıkça conta yakar ama ucuza tamir olur. Geçmiş olsun ustam. yeni skodalarda wv motor var bu sorun ortadan kalktı. eski olanarda ise radyatör büyütülünce sorun halloluyormuş.
TA5DF

onur600

teşekkürler ustam.Ben bu sorunu kökten halledecek daha farklı bişeler düşünüyorum.Direk soğutma tankı gibi.
Evet radyatörü büyütmekte çözüm olabilir aslında.Tabi fanda aynı oranda büyümeli...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

bu araçlar için hazır büyük radyatörler bulunuyormuş. büyük usta söyledi. direk soğutma tankı yapı itibariyle zor gibi.
TA5DF

onur600

ustam soğutma tankını ilave etmede büyük bir sıkıntı yok.Sadece maliyet biraz pahallı olacak.
Sadece motur suyunu değil araç içine soğutma işlemi yapacak.
24v ekoowat,  kondanser, birkaç metre bakır boru, aleminyum tank, bir adet fan,termostat,soğutucu akışgan örn.R134 gaz.
istersek komprosör olarak 220V de kullanabiliriz bunu için 2A 220V İnverter gerekecek.
Yani değermi değmezmi düşünmek lazım okadar uğraşana kadar arabayı satmak daha karlı sanırım :D

LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

Benim fabia kapak contası yaktı. . kapağı açınca piston gömleklerim düşük çıktı. piston gömlek değişti. tabi blokla gömlek arası seviye düzeltildi. Motor bloku sökülmeden piston gömlek değişimi yapılıyor bu araçlarda.

piston gömlek takımı: 300 tl yenmak
sübap takımı: 42 tl
burç, sübap lastiği vs neydi hatırlamıyorum: 85 tl
Kapak conta takımı(hepsi): 32.5 tl
90 tl kapakçı işçilik,
130 tl rektefiyeci işçilik
400 tl usta işçilik.

Akadaşlar kapak contasını sık yakmasının sebebi bu. kapak sökülürse gömlek blok seviyenizi mutlaka kontrol ettirin.
şu an arabamda ses başta herşey süper. çekiş ikiye katladı resmen.

Usta 1000 km de yağ değişecek dedi anlamadım. Gerçekten yeni yapılan motorda 1000 km de yağ değişimi var mı.?
TA5DF

onur600

ustam senin adına sevindim..benim sorun devam ediyor kapak contasını değiştiler sbop ayarı yaptılar ama araba çekişden düştü.Ara sıra mororun içersinden tıkırdama  geliyor gaza bastıkça sürekli artarak  tahminimce sboplar dan geliyor oses...
Bu konuda moral olarak taban yaptım,arabama binesim gelmiyor. :(
Yağ değişimine gelince bunu bende anlamıyorun hazır sökmüşsün değiştir yağını...
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Karadağ

Merhaba,

Hem geçmiş olsun hemde yeni araba(resmen yeni araba gibi olmuştur) hayırlı olsun. Rektifiye sonrası motor içinde kalmış olabilecek çapaklar nedeni ile motor yağı kısa sürede yenilenir.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

s.a  UNIQUE ustam,motor yağ numarası olarak ne kullanıyorlar.Tam bilginiz varmı?
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

Ustam 10-40 yağ kullanılıyor.
Karadağ ustamın dediği gibi araba çok iyi oldu.
Tabi biz 100 km yi göremeden yağ lambası yaktı.
Karteri açtılar üst sübap kapağını da açtılar. temizlik falan. Yağ ve filtre de değişti.
Sorun çözüldü.
Bu arada unutmadan: Sakın bu arabalara normal sübap ayarı yaptırmayın. Çok ses yapıyor. SKODA servisinde sökmüşken ayar yapalım dediler. ses falan kesildi.
normal ustalar 15 sente mi ne ayar yaparmış. bu da skodada sübap sesine neden oluyor.
skoda nın sübap ayarı daha düşük sente mi oluyormuş...  Usta dedi . aama sesde kalmadı.
TA5DF

onur600

Feridun ustam verdiğin bilgiler için teşkkürler...
Biraz daha bilgi edinirsem motoru artık aşşağı indirecem ,ya herro ya merro :)
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

Onur ustam bu arabalar sulu gömlek tabir edilen tipte olduğundan motor işçiliği çok tutmuyor. motor kapağı ve karter sökülerek bütün iş yapılıyor. Benden Özel servis ayağına çok para aldılar. doğrudan rektefiyecide yaptırsaydım bana 200-250 tl yi geçmeyecekti işçilik. Gömlek seviyelerinin hassas ayarlanması (raynel ile yükseltilmesi), ve motor bloku ile seviyeye gelmesi ustalık ister gibi. Ayrıca motor blokunda bozulma tespit edilirse onunda indirilip taşlanması gerekiyor.

Eskiden 16 sene önce falan 16-17 yaşlarında kendi motosikletimi rektefiye ederdim. Tecrübeliyim yani. Çırak lazım olursa....
TA5DF

onur600

ustam,zaten arabayı konyadan aldım biliyorsun...ufukta konya yolu gözükmekte....
Ben aracı sana teslim edeyim sen naparsan yap artık  ;)
saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

Hallederiz Ustam. epey tanıdık skoda servisim var artık :) . sorun değil. Yapar yaptırırız ;)
TA5DF

onur600

Başda Feridun ustam olmak üzere temin edebileceğini düşündüğüm tüm arkadaşlardan ricam,benim aracın sol iç kapı mandalı kırıldı.
Soğuk nedeniyle kapı donmuş bende zorlayınca kırıldı.Vakit ayırıpda temin edebilen olursa sevinirim...
Buda fotosu
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

UNIQUE - TA5DF

felicia miydi ustam. yarın sanayiye uğrayacağım. fırsatım olursa bakayım. inşallah
TA5DF

onur600

ustam skoda pıck up diye geçiyor...Bulabilirsen çok sevinirim..
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

onur600

Alıntı yapılan: onur600 - 05 Aralık 2013, 13:52:54
Başda Feridun ustam olmak üzere temin edebileceğini düşündüğüm tüm arkadaşlardan ricam,benim aracın sol iç kapı mandalı kırıldı.
Soğuk nedeniyle kapı donmuş bende zorlayınca kırıldı.Vakit ayırıpda temin edebilen olursa sevinirim...
Buda fotosu
Ben halen temin edemedim bu parçayı bir kaç tane netten sipariş verdim ama gelen hep farklı geldi kaldık ortada kulpsuz kazan gibi....Eşe dosta duyurulur :(
Saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

karaman

Kaza anında sıkıntı yasayabilirsiniz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious