Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PD (Pistol Dedektor)

Başlatan humhum, 23 Kasım 2012, 00:59:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humhum

Alıntı yapılan: fth - 26 Mart 2013, 22:27:06
PD DEDEKTÖRLER PRENSİP OLARK GÜZEL AMA HER NEDENSE ÇALIŞAN BİR CİHAZ HENÜZ GÖRMEDİM YADA YAPAN AÇIKLAMIYOR. SATANDA YOK NEDENDİR BİLİNMEZ

PD DEEDEKTÖR ARIYORUM YAPAN YADA SATAN VARMI ARKADASLAR

Nette birsürü şema var ama , PD yapmanın sırları henüz açıklanmadı , bilende kendine saklıyor kardeşim..

spradon

Arkadaşlar aşağıdaki şemada SW2 olarak ne kullanılacak.
Saygılar.

onur600

iki seçmeli anahtar radyoların fm_am gibi
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

liudengyuan

Herkese Merhaba, iki PD dedektörleri yapılan forumda pistinde, ama başarısız, ben, metal algılayabilen bir PD algılama devresi yükleyebilirsiniz gerçek bir dostu bulamadık, doğru olan devre bilmiyorum mı? teşekkür ederim

humhum

Alıntı yapılan: spradon - 22 Mayıs 2013, 17:33:33
Saygılar.

UNIQUE - TA5DF

TA5DF

cetin.blog

pistol dedekötör ile ilgili paylaşımda bulunan hocama teşekkür ediyorum. 
Pistol deddektörü inceleme şansım oldu. Devre şemalarını inceledim. Ve bu devrede mikroişlemci kullanarak iyi bir program algoritmasıyla iyi sonuçlar çıkaracağına inanıyorum.  Aslen mikrodenetleyici kullanarak tasarımımı bitirmiş bulunuyorum. Sonuçlar çok başarılı.

Ayrıca devrede pintpoint bobininin bu devre için uyarlanmış bir versiyonunu görmekteyim.

Bilindiği üzere en iyi vlf dedektör bobini bu tarz bobinlerdir.

resimde sağ tarafta kalan pintpoint arama bobini üzerine yapılan bir çalışma resmidir.  Sol tarafta ise widescan arama bobini tasarımıdır.

İçlerinde ayrım konusunda en başarılı olan pintpoint bobinidir.  Kendi bloğumda pintpoint arama bobini hakkkında bir makelem var. İsteyen ustalar ziyaret edebilir.    [size=78%]http://dedektoryapalim.blogspot.com.tr/p/v.html[/size] 

Pistol dedektör hakkında araştırmalar sonuçlandığında sitemde paylaşacağım.  Pistol dedektörün devre tasarımını biraz geliştirdim bu eşdeğer pic kullandım. Sonuçlar  çok iyi . Ayrıntılı bilgiyi burada siz değerli ustalarıma ve kendi bloğumda eş zamanlı olarak paylaşacağım.

http://dedektoryapalim.blogspot.com.tr/
Linkback: Ynt: PD (Pistol Dedektor)

cetin.blog

Pistol dedektör bobinini tasarımında kullanılacak bir program tavsiye ediyorum.
http://dedektoryapalim.blogspot.com.tr/p/depo.html

walkman

cetin.blog usta son eklediğiniz vlf bobin hesplama programını blogspot da bulamadım. Teknolojiekibi forumuna ekleyebilir misiniz?

Akuma

Alıntı yapılan: ta3chv - 12 Ocak 2013, 21:40:57
resim
Selam. Şema'ları yayınlamışsınız teşekkürler. Fakat bunun komple iç yapımını gösteren resim yada net şeması varmıdır ? Eğer varsa bunu deneyebilirim ? 

fth

Ustalar halen çalışan bir uzaktan algılama yok. Yapabilen varmı? Lrl, piston,mfd farketmez.

Victory41

Alıntı yapılan: humhum - 25 Temmuz 2013, 21:20:08
Alıntı yapılan: spradon - 22 Mayıs 2013, 17:33:33
Saygılar.

Bu bahsedilen Pd dedekttörü Geoteckt'te Real Alonso Clone diye geçiyor. 3 bölümden oluşuyor . Rx-tx vede ferrit rod üzerine sarılmış başka bir alıcı devresi. Bu alıcı devresini henüz simule edemedim ama sanırım yüksek freksta çalıştığı kesin..... Ayrıca bu devredeki omega bobinine bağlı osilatör 700-900hz arası çalışıyor kararsız bir şekilde. Ancak aynı frekansı tekrar alıcı kısımına bağlanmış...... Hem tx hemde rx aynı yere bağlamasının mantığı nedir onuda anlamış değilim:...
özel mesajda reklam yasaktır

ta3chv

Orjinal şemasını vereyim bobinleri iyi ayarlarsanız çalışır
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

Victory41

Ta kendisini yaptım ama çalışmıyor. Zira bobinler zor değil . Ama uğraştırıyor. Ama maalesef susturaamadık aleti.

ta3chv

bobin sargılarıda önemli bobin ayarıda sinyal jeneratörü ve osilaskop olmadan ayar zor olur bazı değişiklikler yaparsan daha iyi çalışıyor bendeki demire çalışmıyor renklimetale çalışıyor yaparsan yardımcı olurum
Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.
Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.

Victory41

Geç kaldın ve söktüm hepsini :D Okadar dedim birileri bu işin peşini bırakmasın diye usta: d Sendeki nasıl çalışıyor bu aletin Sensitiviyt ayarı bile zor ilginç çok tadilat yaptım ama maalesef. Çok bobin sardım olmadı.... Eğer çalıştırdığını iddaa ediyorsan bir video beklerim. Bu arada Mineoro'yla uğraşayım dedim çizimini yaptım vs.

Victory41

humhum

DC 2008    Mineoro  serileri içindeki en verimsiz olanıdır, ayrıca bir üstteki GEO nun şeması  DC2008 orjinalden farklıdır.

Victory41

Merhabalar. Hangisi iyi peki ? Döküman yokki bilelim .

humhum

AlonsoPD7 yi yapabilirsin , algılama yaparken Videoları da var,  çalıştığı kesin olan PD dir , tek sorunu kararsız çalışan OSC devresidir , stabil bir OSC ile bu işin üstesinden gelinir. Yıllar önce ben Emekli amcanın VLF dedektörünü uyarlamak sureti ile yapmıştım PD yi , ama onda da frekans kayması var ki dakikada bir ince ayar yapmak zorunda kalıyordu , fakat mükemmel bir hassasiyete sahipti (Yapılan tarayıcılar başlığı altında yapılmış olarak resimi görünüyor) .

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious