Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

delta pulse pro ile delta pulse 2

Başlatan devriye20, 19 Kasım 2012, 18:23:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

devriye20

selam ustalar delta pulse pro ile  delta pulse2 munuel tune haric aralarında ne fark var burda birinde delta pulse pro var vatandas  1 metrelik bobinle  at nalını 1metreden  algıladı diyor  benim tekneloji ekibinin yapımı delta pulse 2 var  16 kiloluk  yag tenekesini 1metre karelikbaslıkla 1.40dan zor algılıyor  delta pulse pro pcpsi master hunterin tek yüzlü pcpsine  cok benziyor ama dehil  benim dedektörde bir sıkıntımı var diye düsünüyorum  8)
Linkback: delta pulse pro ile delta pulse 2

Karadağ

Merhaba,

16 lık yağ tenekesini 1,40 dan algılıyorsa 2 ihtimal vardır ya yar problemi vardır yada dedektörünüzde arıza vardır. Ayrıca toprakta beklemiş metal ile hava testi bir olmaz. Buda ayrı bir detaydır ;)

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

onur600

Alıntı yapılan: devriye20 - 19 Kasım 2012, 18:23:42
selam ustalar delta pulse pro ile  delta pulse2 munuel tune haric aralarında ne fark var burda birinde delta pulse pro var vatandas  1 metrelik bobinle  at nalını 1metreden  algıladı diyor  benim tekneloji ekibinin yapımı delta pulse 2 var  16 kiloluk  yag tenekesini 1metre karelikbaslıkla 1.40dan zor algılıyor  delta pulse pro pcpsi master hunterin tek yüzlü pcpsine  cok benziyor ama dehil  benim dedektörde bir sıkıntımı var diye düsünüyorum  8)
slm bukdar fark olmaması lazım ustamın dediği gibi devrede bi sıkıntı var.... saygılar
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

a.samet

Kullanim ile ilgili problem yasiyor olabilirsiniz

devriye20

selam  bakın  burda kimsenin isciliyini kötülemek gibi niyetim yok benim düsüncem delta pulse pro niye algılıyor delta pulse 2 niye algılamıyor  ben  aralarında bir fark varmı  arastırmak icin saygılar devriye 20

Karadağ

Merhaba,

Burada sizin niyetinizin kötü olmadığı zaten aşikar. Bukadar büyük fark olması olası değil sadece. Fark bukadar açılıyorsa 2 neden olabilir. Ya devreniz bozuktur yada kullanım ile ilgili problem vardır. Burada kullanım ile ilgili problem illaki dedektörün kullanımı değil kullanıldığı yerde olabilir. Mesela siz elektriksel gürültü yüksek olan biryerde deneme yapmışsınızdır. Bu nedenle kazancı yükseltememişsinizdir. Otomatik olarak derinliğiniz düşük kalmıştır. Yada bobininiz yeterince iyi değildir. Yada akünüz anlık akımı karşılayamıyordur. İhtimal çok fazla. Ben dp2 ile hava denemelerinde 1x1 başlıkla elden biraz büyük(19x7) bir metali 1.5 metreden rahat rahat algılayabiliyorum. Bu ölçü size referans olabilir. Bu büyüklükte bir metali bu mesafeden algılatınca devrenizde bir problem olmadığını anlamış olursunuz. Haricinde bir problem var demektir. Eğer emin olamıyorsanız devrenizi gönderin deneyelim birde video çekelim.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

devriye20

tesekkürler ustalar bugün delta pulse proyu inceleme fırsatım oldu kullanılan parcalar baya bir kaliteli neyse gelelim benim soruma d 9 ile d10 4066 entegreleri malasya malı takılmıs proya  benin delta pulse 2de ise d9 4066 malasya malı d10 4066 be chına takılmıs daha önce  birisi 4066 be  chın  sıkıntı cıkarttıgını yazmıstı forma bende bir 4066be problem cıkarırmı sorayım dedim karadag usta kullandıgın bobin adsl kablosumu veya bobinajcıların kullandıgı telmi benimki adsl kablosu   saygılar devriye 20 8)

teslacoil

4066 ların sağlamlığını su şekilde bir breadboard üzerine kurarak test edebilirsin
cıkıştakı bazer transistör eklemene gerek yok ayrı ayrı prob çıkarmadan tek bir tanesini sırayla deydirerk
her bir çıkış konturol edersin başlangıçta hepsi sönük olucak deydirdiğin sürece yanı kalıcak
içlerinden bir tanesi arızalı olmasıda dengesiz çalışmasına neden olabilir

ister iyisinden olsun ister kötüsünden sağlamlığı konturol et
malzeme konusunda st marka hcf serisi 4066 kullan eğer alırsan
bobin konusunda verimsiz bobin yapmanız mesafenizin düşük olmasına neden olmuş olabilir
bu konuda bu başlığı takip edip okuyabilirsiniz
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=4320.0

a.samet

Siz diger arkadasinizin bobini ile sizin devrenizi denemelisiniz bence. Boylece bobininizin durumu hakkinda da bilginiz olir. Tabi bu deneme sirasinda sonumlenme direncinizin de diger cihazla ayni olmasi lazim.

devriye20

selam ustalarTesla^Pulse^Coil ustanın yaptıgı 1 metre karelik bobinini yapıp deneyecem  bakalım ne olacak olmassa karadag usta gönderecem dedektörü  bir baksın bakalım  saygılar devriye 20

teslacoil

1 cisi 1metre karelik başlık ben yapmadım önermedimde
2 cisi önerdiğim ölçüler 80x45 dikdörtgen kullanacağınız kablo 0.80 mm  kullnacağınız kablo miktarı 80mt tur saysısı 33
3 cüsü söylemiyorum belki anlarsın yazdığın yazı dıyı tekrar okursan 

devriye20

en iyi direnç endüktans ilişkisini 0.80mm 1mm kablo kullanarak elde edilir
0.80mm telden başlıklar
40 cap için 50 mtr 1R direnç
60 çap için 60mtr 0.7R direnç
70 çap için 70mtr 0.5R direnç
100 cap için 80mtr dirençsiz
1mm telden başlıklar
120 cap için 80 mt 1R dirençli
150 cap için 100 mtr  telden 0.5R dirençli
200 cap için  125  mtr 1mm telden dirençsiz
ortalama toplam dirençleri 3R endüktansları 0.6mh --1mh ayarlamaya çalış
en son buna göre istersen sönümleme direncini ayarlarsın 1kR wattlı pot ile
-------------------------------------------
Daire kare diktörgen olmasına göre hem tarama alanı olarak farkeder toplam kullanılan tel den dolayı
manyetik alanı fazla olur
endüktansı daireye göre karenin düşüktür daha fazla tel sarılıp endüktans dengelenebilir
buda ayrıca manyetik alanı artırır
örnek 1 m2 kare başlık 1.20m2 daire başlığa esit
karenin daireye göre üstünlüğü var fakat bana görede buda kulanımı acısında kusurlu avantajı düşük
ileri yönde tarama yaparken aynı bölgeyi tekrar taramak yerine diktörgen olarak yapıp derinliği genişlikten
daha üstü orta boyutlu objeler için de boydan avantaj sağlanır bana göre
yani 1m2 artı 0.5m2 içi içe geçmiş 2 farklık gibi düşünebilirsiniz
farklı derinlikler için esit manyetik alan yayılır
örnek resim ekledim istenilien başlık çapına göre yarısı oranda boydan kısaltıp kullanmak
daha islevsel kullanım ve tasıması kolay

devriye20

Tesla^Pulse^Coil usta bu sizin yazınız galiba alıntı yaptıgsan bilmem 8)

teslacoil

benim işlemci kaç ayçekirdeğiyle çalışıyo sen biliyonmu :D
o yazıda iyi okursan herkezin kullandığı 1mt2 başlığın durumu ve bunun aslında diktörgen olması gerektiğini bahsetmişim
mantık su önce mevcut düzeni bileceksin sora sorgulayacaksın sorunları hataları tespit edeceksin sonra olması gerekeni araştırıp çözüm üreteceksin ve  karar verip uygulaycaksın
konunun devamından alıntı
----------------------------------
önceki 40cm likle bitirdiğim ufak başlığın üstüne 45 devam edicem ve ayrıca tv ekran formatlarında biri olan sinamaskop ekran ölcülerine göre ölçülendiricem bu ölçü 16/9 yani 1.6m ye 0.90m
45 üzerine devam edersek çıkan ölçüm 45x80cm lik başlık ve bu ölçü tek paradan tutunda daha büyük objelere daha derinlere kadar algılama yapıcağında ortada
-------------------------------
sonuç olarak bu başlığı uygulayan bir arkadaşımız la dün görüştüm en ufak obje olarak 1tlyi 45cm algıladığını söyledi
dp2 50cm ben sana garanti  veriyom yapamazsan ben yaparım ama alırım anahtarını ona göre çalıştır o cihazı :)
--------------------------
benim ustam nicola tesla dedektör konusunda  hüseyin usta ona göre o  aksini söylemedikçe her konuda haklıyım
itiraz istemiyorum :D

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious